Sığla yağının cilde faydaları nelerdir? Sığla yağı cilde nasıl sürülür?

Cildinizin kusursuz görünmesi aynı zamanda yaşlılık belirtilerinin de önüne geçmek için Mersin ilimizin gelir kapısı haline gelen aynı zaman da Türkiye'nin birçok ilinde bulunan sığla yağını deneyebilirsiniz. Son zamanlarda popülerliğini koruyan sığla yağı nedir, nasıl kullanılır, cilde diğer faydaları nelerdir, nereden alınır ve vücuda faydalı mıdır sorularının yanıtını haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

Bitkilerin köklerinden veya özlerinden yapılan esans yağların son yıllarda cilde faydalarını ve güzellik alanında kullanıldığını bilmeyen yoktur. Sığla yağı da bunlardan biri. Mersin ve Muğla ilinde gelir kaynağı haline gelen sığla yağı, Liquidambar Orientalis Miller ağacının gövdesine belirli teknikler uygulanarak elde edilen balzamın kaynatılması ve preslenmesi sonucu elde ediliyor.Kahverengimsi (tahin) renkte, bal kıvamında, yapışkan, donuk ve mat yapıda olup kendine özgü aromaya sahiptir. Tütsü yada buhur isimleri ile de anılmaktadır.Mısır Uygarlığında mumyalamada kullanılmıştır. Sığla yağı Kraliçe Kleopatra’nın kullandığı bir iksir olarak çağlardan günümüze yansımıştır. 

sığla yapının cilde faydaları neler

sığla yapının cilde faydaları neler

PEKİ SIĞLA YAĞI NEDİR VE CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

- Ömrü 300 yıla kadar dayanan sığla ağıcının özütlerinden oluşan sığla yağı, kahverengimsi renkte, bal kıvamında, yapışkan, donuk ve mat yapıdadır.

Özellikle Marmaris, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye bölgelerinde ağrı tedavilerinde kullanılan sığla yağı, cildi yumuşatarak pamuk gibi olmasına yardımcı olur.

Ham sığla yağı

Ham sığla yağı

- Ciltte derin yara izleri veya yanık izlerini aynı zamanda ameliyat izlerini gidermek için de çok iyi bir yöntem olduğu söylenen sığla yağı, antiseptik özelliğiyle de yaraların iyileşmesini kolaylaştırıyor.

- Başta ülser, gastrit, reflü gibi mide ya da bağırsak rahatsızlıklarında kullanılan sığla yağı, sözü edilen geleneksel uygulamalar dışında dünyada özellikle parfümeri ve ilaç endüstrisinde kullanılmaktadır.

Sığla ağacı

Sığla ağacı

- Dünyaca ünlü markaların maskelerinin içerisinde bulunan sığla yağı, ildi kuvvetlendirici, tonunu düzenleyici ve elastikiyetini koruyucu özelliği vardır. Ayrıca cilde zararlı bakterileri ve cilt lekelerini ciltten uzak tutar. Cildinizin yaşlanmasını da geciktirir.

ORJİNAL SIĞLA YAĞININ KOKUSU NASILDIR?

Sığla yağı tahine benzer rengi olan, ağır kokulu, kendine özel has aroması olan, kıvamlı yapışkan bir malzemedir. Ağaçtan elde edilen akmalarda mevcuttur. Bu da solunum yolu rahatsızlığında genelde kullanılmaktadır.

Sinoz markasının yeni ürünleri satışta! Peki Sinoz ürünleri gerçekten işe yarıyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Sinoz markasının yeni ürünleri satışta! Peki Sinoz ürünleri gerçekten işe yarıyor mu?
2020 kayak kıyafeti modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2020 kayak kıyafeti modelleri ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 14

Hasret 3 yıl önce

Arkadaşlar ben Marmaris bozburunda yaşıyorum burda bayırda bir tanıdık var sığla yağı kremi orijinal yapıyor ordan kullanıyorum 10 numara bişey

Toplam 6 beğeni

Sevil 2 yıl önce

Adres verebilirmisiniz

Toplam 0 Beğeni

Gül 3 yıl önce

Merhaba kremi aldıgınız yerin adresini verirmisiniz

Toplam 0 Beğeni

Oya 3 yıl önce

Adres alabilirmiyim krem icin

Toplam 0 Beğeni

Necla 3 yıl önce

Bu yagi almak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz

Toplam 0 Beğeni

Yeliz 3 yıl önce

Biz de alsak adres var mı?

Toplam 0 Beğeni

Silver 3 yıl önce

atarlardan alınan tahin bal karışımı gibi kıvamlı ağaçtan akan hali ise sıvı şırınga ile cekilebilir bir halde

Gönül ÖZKAN 4 yıl önce

Günlük yağını bir aile dostumuz eşimin şiddetli midesi ağrıdığında, Muğladan gelirken bir miktar balla karıştırıp bize verdi.Eşim sabahları kahvaltıdan bir saat önce bir tatlı kaşığı ağzına alıp yavaşça yuttu.3 hafta devam etti.Bu karışım sayesinde eşimin midesi tamamen iyileşti.Eşimde gastrit vardı.

Toplam 13 beğeni

ABİDİN 3 yıl önce

şu an iyimi

Toplam 1 Beğeni

AYDIN YILMAZ 4 yıl önce

arkadaşın teki sormuş sıvı şeklinde almış aynı mı diye, bence farklı bir sey olabilir, aktarcilarda bile kolay kolay yok, mugla koyceğizden almanız gerekli gerisi guvenli değil

Toplam 3 Beğeni

Anonim 4 yıl önce

Akgünlük yağı diye aktardan şişede aldım. Su gibi kıvamı. Doğru yağ mı bilemedim. Mide için kullanacağım. Sığla yağı ile aynı mı? Aktar aynı olduğunu söyledi.

Toplam 3 Beğeni

Eylül 4 yıl önce

Üçüncü resimde farkettimki bu ürün bende şu an var. Bir diğer ismi de akgünlük olabilirmi bendekinin aynısı çünkü. Dediğiniz gibi kendine has bir kokusu var tütsü gibide yakılabiliyor

Toplam 4 beğeni

bilgi 4 yıl önce

eski olan orjinal ismi günlük yağıdır.

Toplam 1 Beğeni

SELAM 4 yıl önce

evet akgünlük diğer ismi

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun