Cilt bakım ürünü alırken nelere dikkat edilir? Cilt bakımı ürünlerindeki 3 içerik

Cildinize kullandığınız ürünlerin içeriklerini mutlaka kontrol etmelisiniz. Özellikle paraben cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine neden olabilir. Yasemin.com ekibi olarak sizler için bakım ürünü alırken dikkat etmeniz gereken 3 noktayı araştırdık. İşte cilt bakımı ürünlerinde bilmeniz gereken 3 içerik...

Güzel ve bakımlı görünmek her kadını mutlu eder. Bunun için de kişisel bakım ürünleri ve makyaj malzemesi alarak kendimize çeşitli yöntemlerle bakımlar yaparız ve kendimizi güzelleştiririz. Ancak unuttuğumuz bir şey var ki, o da bilinçsizce kullanılan makyaj malzemelerinin ve diğer kimyasal içeren cilt bakım ürünlerinin cildimize olan olumsuz etkileri! Günlük bakım veya gece rutinlerinizi sırasıyla uyguluyor ancak istediğiniz sonuca kısa sürede ulaşamıyorsanız bir adımı atlıyor olabilirsiniz. Cildinize kullandığınız ürünlerin içeriklerini kontrol etmiyorsanız sivilce, leke hatta kırışıklık gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. 

CİLT BAKIMI ÜRÜNLERİNDE BİLMENİZ GEREKEN 3 İÇERİK

Paraben nedir ve ne işe yarar? Parabenin cilde bilinmeyen zararlarıİLİŞKİLİ HABERParaben nedir ve ne işe yarar? Parabenin cilde bilinmeyen zararları

HYALÜRONİK ASİT

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve hemen hemen her nemlendiricinin içerisinde bulunan Hyalüronik asit, hücre üretimini hızlandıran, cildin bağ dokusunu yenileyen ve aynı zamanda kırışıkların oluşumunu engellemesine yardımcı olmasını sağlıyor. Dışarıdan saf bir şekilde uygulandığında cilde adeta nem duvarı oluşturan Hyalüronik asit, cildin dolgunluğunu artırıyor ve ince kırışıklıkları açıyor.

PEPTİDLER

Peptidler, cildin aktif protein duvarını oluşturan bir maddedir. Bukalemun gibi özellik değiştiren bu içerik cilt elastikiyetini sağlıyor ve cildin kendini onarmasını hızlandırıyor. Genellikle anti-aging ürünlerde bulunan bu madde cilde uygulandığında, kolajen üretimini arttırarak kızarıklık ya da deri yaraları gibi birçok sorunları ortadan kaldırıyor.

RETİNOL

Retinol, A vitamin ailesinin bileşikleridir. Aslında hep hayatımızda olan bu madde, ciltte güçlü bir peeling etkisi oluşturarak, dışarıdan gelen zararlı maddeleri engelliyor. Son birkaç sezonun en hit içeriklerinden olan retinol, yan etkilerinden dolayı retinole ön yargılı bakılsa da geliştirilmiş formülü sayesinde günlük hayatınızda hiç korkmadan kullanabilirsiniz.

Dünya mücevher sektörü "Istanbul Jewelry Show"da buluştu!

İLİŞKİLİ HABER

Dünya mücevher sektörü "Istanbul Jewelry Show"da buluştu!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

bengü 4 yıl önce

çok güzel makyaj temizleme bazları var benim kullandığım zigavusun onları tercih ediyorum tavsiye edebilirim

Fatma 5 yıl önce

Hylürolik asit ve öptüler , uygulaması yapılıyor mu