Çam sakızı ağdası nasıl yapılır? Sakız ağdası yapmanın püf noktaları

İstenmeyen tüyleri gidermek için doğadan gelen mucizevi yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu doğal yöntemler tüylerin anlık olarak yok olmasını sağlarken köklerin zayıflayarak tüylerin azalmasına yardımcı olur. Çam sakızı ağdası da bu doğal yöntemlerden biridir. Peki çam sakızı ağdası evde nasıl yapılır? Gelin birlikte hazırlayalım...

Yüzyıllar önce kadınların tüylerden kurtulmak için kullandıkları çam sakızı ağdası, hem tüylerin azalmasına yardımcı oluyor hem de uzun süre çıkmamasını sağlıyor. Günümüzde kullanımı hala devam eden bu tüy alma yöntemi, kozmetik dünyasında ve marketlerde satılıyor. Yapımı oldukça kolay olan çam sakızı ağdası, diğer yöntemlere göre çok daha etkili.  Çam sakızı yöntemiyle alınan tüyleri kökünden almanın yanı sıra cildi havalandırarak bol oksijen almasını sağlıyor üstelik kokusuyla da ferahlık veriyor. Bu yöntemi vücudunuzdaki tüm bölgelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

ÇAM SAKIZI AĞDASI NASIL HAZIRLANIR ve NASIL KULLANILIR?

Cezvede suyu kaynatın daha sonra kabın içerisinde bulunan çam sakızı kavanozunu bu suyun içerisine koyun.

10 -15 dakika beklettikten sonra çıkartabilirsiniz. Kıvamı akışkan değil, sakız gibi olmalıdır. Bu adımda içerisine su kaçmamasına dikkat edin.

Elinizle ağdanın sıcaklığı kontrol edin. Dayanabileceğiniz ısıda olan ağdayı, mutfağınızda bulunan mermerin ya da betonun üzerine kullanacağınız miktarda dökün.

Biraz ılık hale geldikten sonra iki parmağınızla çam ağdayı kaldırıp, sakız gibi uzatıp katlayın.

ÇAM SAKIZI AĞDASI

ÇAM SAKIZI AĞDASI

Bu adım çam sakızının özdeşleşip sarı bir hale gelmesine sağlayacaktır. 

Hazır hale gelen bu ağdayı istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye yapıştırın. Bu adımda cildinizin temiz olmasına, terli veya ıslak olmamasına özen gösterin.

Yapışan ağdayı eski bir atlet veya pamuklu kumaşı kesip üzerine bastırın. Biraz bekledikten sonra iyice yapışan ağdayı bir kerede hızlıca çekin.

Daha sonra sabunla güzelce yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Çizgili modeller nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Çizgili modeller nasıl kombinlenir?
Gardırobunuzda olması gereken ilkbaharın trend parçaları

İLİŞKİLİ HABER

Gardırobunuzda olması gereken ilkbaharın trend parçaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Eyll 2 yıl önce

Ağda yapılan yeri yıkamayın cildiniz tahriş olur yağ ile temizleyin

Semra 4 yıl önce

Yıllardır kullanırım ama artık eski kaliteyi göremiyorum üzgünüm.

Toplam 3 beğeni