Termal suyun cilde faydaları nelerdir? Termal su nelere iyi gelir?

Özellikle kış aylarında rağbet gören termal otellerdeki doğal sıcak sular hem vücut hem de cilt sağlığına iyi geliyor. Hiç beklemediğiniz anda imdadınıza yetişen ve cilt problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olan termal su, kozmetik dünyasının da ilgisini çekmeye başladı. Satışa sunulmayı bekleyen termal suların cilde bilinmeyen faydalarını yazımızda görebilirsiniz.

Bel ağrıları, böbrek taşı düşürme, bacak ağrısı gibi şikayetlerle genellikle ileri yaş grubunun gittiği kaplıcalara ve termal otellere son yıllarda genç yaştaki kişiler akın ediyor. Özellikle kış mevsiminde ve bahar aylarında evlenen çiftlerin balayı tatillerinde ilk tercihi kaplıcalar oluyor. Kaplıcalarda ve termal otellerde bulunan şifalı sular, yalnızca vücut değil cilt sağlığında da kullanılır hale geldi. Dünyaca ünlü kozmetik markalarının da termal su yani mineralli su adı altında çıkardığı ürünler satış rekorları kırdı.

PEKİ TERMAL SULARIN CİLDE FAYDALARI NELER?

Kaplıcalarda bulunan sıcak sular, tamamen doğal bir şekilde sıcaklık sağladığı için cildin kolay bir şekilde terlemesini sağlar. Bu terleme sonrasında ciltte bulunan toksinleri atabilir ve cilt pürüzsüz bir hale gelecektir. Aynı zamanda kan dolaşımı hızlandığı için selülit gibi problemleri de ortadan kaldırabilirsiniz.

termal suların cilde faydaları

termal suların cilde faydaları

  • Bölgesel olarak kilolarından kurtulmak istiyorsanız termal su masajı, kan dolaşımını ortamdaki nem ve sıcaklık sayesinde hızlandırarak ödem atmaya da yardımcı olur.
  • Kozmetik sektörünün de dikkatini çeken termal sular cildin temizlenmesinde büyük rol oynuyor. Hatta dünyaca ünlü Avene ve Vichy cilt temizleyen termal su adıyla bir ürün çıkardı. 

Kaplıca sularının faydaları

Kaplıca sularının faydaları

Tüm gözeneklerin derinlemesine temizleyen termal su; cildinizin büyük oranda yumuşamasını sağlayarak, bebek gibi bir olmasını sağlar.

Ciltteki ölü derilerin atılmasına olacak sağlayan termal sular, kuru ciltten şikayetçi olanlarında tercih etmesi gereken doğal bir yöntem. Özellikle kışın herkesin severek gittiği termal sular, soğuk havalardan gergin olan cildin rahatlamasını sağladığı için kırışıklıkların da azalmasına yardımcı oluyor.

Kasların gevşemesine, vücuttaki stresin atılmasına aynı zamanda vücudun rahatlamasına yardımcı olan bu su, cildin can görünmesine de destek olur.

KAPLICA SU İLE YAPILAN CİLT BAKIM ÖNERİSİ

Kaplıcalara gittikten sonra yapacağınız ilk iş limonla bir maske yapmak olmalı. Bir su bardağı kadar termal suyun içerisine bir kaç damla limon suyu sıkın ve yüzünüze sürün. Düzenli bir şekilde uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

İsimsiz isim 1 yıl önce

Yaz aylarında bir yararı yok mu yani çünkü bu gün gideceğiz