Kantaron yağı cilde faydaları nelerdir? Kantaron yağı nasıl uygulanır?

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz kantaron yağı nedir, cilde faydaları nelerdir, cilde nasıl uygulanır, kullanan kişiler tarafından etkileri nedir? Uzmanların önerdiği ve övdüğü kantaron yağı hakkında yapılan araştırmalar sonuncunda elde edilen bilgiler tüm detaylarıyla beraber bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Kantaron yağı, doğanın bize verdiği en mucizevi bitkilerden biri sayılan kantarondan elde ediliyor. Günümüzde sadece yağ olarak değil, çayı da içildiğinde baş ağrısı gibi oluşan problemleri ortadan kaldırıyor. Güzellik alanında son yıllarda çok fazla kullanılan ve tercih edilen kantaron yağı ise, yaraların iyileşme sürecini hızlandırarak kanayan bölgelerde bulunan mikropların yok olmasına yardımcı oluyor. Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre kantaron yağı; cilt lekelerini gidermekle kalmayıp aynı zamanda cildin yenilenmesini ve cildin daha sağlıklı görünmesini de sağlıyor. Cildiniz için kimyasal içerikli aynı zamanda ilaç kullanmayı sevmiyorsanız mutlaka alternatif tıpta iyi bir yere sahip olan kantaron yağını tercih etmelisiniz. 

KANTARON ÇİÇEĞİ

KANTARON ÇİÇEĞİ

Cilt tonunu eşitleyen kantaron yağı, yüzde oluşan şişkinliklerin giderilmesine de yardımcı oluyor. Sivilce, akne gibi cilt problemleri yaşayanların için umut kapısı olacak kantaron yağı, cildin kuru ve pul pul dökülmesini ortadan kaldırır.

PEKİ KANTARON YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR?



Güneş ışınlarından uzak bir yerde veya gece yatmadan önce temizlenmiş cildinize birkaç damla kantaron yağı sürerek masaj yaparak kullanabilirsiniz. 1 saat beklettikten sonra mutlaka temizlenmelidir.

KANTARON YAĞI SİVİLCELERİ GİDERİR Mİ?



Aktarda kolayca bulabileceğiniz kantaron yağı sivilceleri gidermez. Ancak sivilceleri tamamen gidermese de, iltihaplı sivilcelerin yol açtığı izleri hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Sivilce izlerinin bulunduğu bölgeye 2 damla kantaron yağı damlatın. Sabah akşam uyguladığınızda değişimi zamanla fark edeceksiniz.

KANTARON YAĞI GÖZ ALTINA UYGULANABİLİR Mİ?

Faydalarıyla göz kamaştıran kantaron yağının en çok da göz altına uygulanabilir mi sorusu araştırılıyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre kantaron yağı herhangi bir alerjiniz yok ise göz altına uygulanabiliyor. Göz altlarının daha canlı bir görünüme kavuşması için kantaron yağını uygulayabilirsiniz. Ancak gözünüzün içerisine görmemesine kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 17

Gulser 2 yıl önce

Merhaba ben ilk defa bugün sarı kantaron yağı ni yüzümde bulunan bikac koyu lekeler icin kullanacağım doğumda olan lekeler bunlar .. Bu lekeler içinde faydası oluyor mu acaba ??

Toplam 1 beğeni

Derya 3 yıl önce

Merhaba benim yüzümde küçüklükten kalma tırnak izleri ve su çiçeği lekeleri var bu yağı düzenli kullansam bir etkisini görür müyüm? Bir de nereden bulabilirim bu yağı ve hangisini kullansam daha iyi olur benim için ? Cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler

Toplam 1 beğeni

Ebrar 3 yıl önce

Trendyolda arifoğlu markasının kantaron yağını 20 tl gibi bir fiyatla alabilirsin. Düzenli olarak kullanırsan kesinlikle etkisini görürsün

Toplam 3 Beğeni

Hilal Gümüç 3 yıl önce

Ben kantaron yağini kullanıyorum gelçekten çok etkili özellikle sivilce yaralarına ve cildin parlak ,yumuşak olmasını etkiliyo çok iyyi sizlere de tavsiye ediyorum.

Toplam 8 beğeni

Saadet Yarımbıyık 2 yıl önce

Peki nasıl kullanıyorsunuz

Toplam 0 Beğeni

Derya 2 yıl önce

Merhaba geceleri sürüyorum ama sabah yıkıyorum sorun olur mu yoksa 1 saat bekleyip yıkamak mı gerekiyor

Toplam 4 Beğeni

pınar 3 yıl önce

ozonlu kantaron yağını adatepe zeus butik zeytinyağı diye bir fırmadan aldım,izler lekeler için çok iyi.bir arkadaşıma doktoru dikiş izleri için önermişti ordan duydum.ozonlu hali çok daha etkili.ama bu kantaron yağının piyasada çok da sahtesi var dikkat,arkadaşım çok araştırdı oradan biliyorum

Toplam 3 beğeni

FUNDA 3 yıl önce

Yaklaşık İki aydır kullanıyorum akşamları Dermaroller yaptıktan sonra kantaronlu ozan yağını sürüyorum ve yatıyorum inanılmaz etkisini gördüm cilt tonumu eşitledi sivilce çıkmasını önledi ve Daha öncesinde oluşan sivilce lekeleri ne de inanılmaz iyi geldi. Düzenli kullanımda faydasının görülebileceğine inanıyorum ...

Toplam 8 beğeni

Secil 1 yıl önce

Dermarol sonrasi kizariklik ne zaman gecer acaba

Toplam 0 Beğeni

Fatma 3 yıl önce

Bir süre sonra yıkıyor musunuz yoksa sabaha kadar kalıyor mı

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun