Badem yağı kaş ve kirpik uzatıyor mu? Badem yağının faydaları neler?

Kaş ve kirpiklerini gürleştirmek için güvenilir olmayan kimyasal yöntemleri denemek yerine mucizevi tatlı badem yağından faydalanabilirsiniz. Gün içerisinde uygulayacağınız badem yağı ile kısa süreli bakım sayesinde sandığınızdan daha gür, uzun ve hacimli kirpiklere kavuşabilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevabı...

Aşırı stres, vitamin eksikliği ya da kanser hastalığının gördüğü kemoterapi tedavisinden dolayı kaş ve kirpikler cansızlaşarak dökülebilir. Bazen de bu nedenlerden biri troit hastalıkları olabilir. Bu konudan şikayetçi olan kadınlar, doğal yöntemlerle kaş ve kirpiklerini uzatabilirler. Kimyasal içerikli olan ürünler kaş ve kirpikleri uzatırken farklı sağlık sorunlarına neden olabilir. Tatlı badem yağı; kuruyemiş olan bademden elde edilen altın sarısı renginde olan alternatif tıpta kullanılan doğal bir yağdır. Doymamış yağ, E vitamini, kalsiyum ve magnezyum bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan tatlı badem yağı, kaş ve kirpiklerin beslenmesi açısından da oldukça yararlıdır.

Kirpik serumları ne işe yarar? Kirpikleri uzatan en iyi serumlarİLİŞKİLİ HABERKirpik serumları ne işe yarar? Kirpikleri uzatan en iyi serumlar

  • Uzmanların yaptığı açıklamalara göre tatlı badem yağı; kaş ve kirpik bölgesindeki kan dolaşımını artırarak hem yeni kıl çıkmasını hem de canlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • A, B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağ tüm cilt tipleri için nemlendirici görevi tutuyor. Özellikle kış aylarında artan cilt kuruluğu şüphesiz herkesin ortak problemi. Badem yağındaki yağlar tekli doymamış yağ olduğundan, cildiniz onları çabucak emer ve nemi korur. Bu sayede cildinizde ki kuruluk büyük oranda azalır. 
  • Kıl köklerini güçlendiren tatlı badem yağı, nemini kaybeden aynı zamanda hassaslaşarak dökülen kılların da adeta vitamin kaynağı. Kılların dökülmesini önleyen badem yağını 'yan etkisi olur mu?' düşüncesi olmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Şems ArslanİLİŞKİLİ HABERŞems Arslan'dan kaş ve kirpik uzatan çok pratik tarif

KAŞ VE KİRPİKLERİN GÜRLEŞMESİNİ SAĞLAYAN BADEM YAĞI KÜRÜ

Badem yağından birazcık alarak parmak uçlarınızla kirpiklerinize ve kaşlarınıza güzelce masaj yapın. 1 gece beklettikten sonra ertesi sabah ılık su yıkayabilirsiniz.

Bu adımı düzenli olarak uyguladığınızda zamanla değişimi fark edeceksiniz.

En basit kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen kurabiyenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En basit kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen kurabiyenin püf noktaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 16

derin 2 yıl önce

kaç günde uzar

Gül 3 yıl önce

Badem yağıda kullandım ama bildiğin kel gibi kirpik hiç yok ne yapabilirim

Sema Y. 3 yıl önce

Badem yağı ve Evigen ampul kürünü tam 2 haftadır kullanıyorum. Kürü rimel kabına boşalttım. Her gece yatmadan uyguluyorum. Daha önce kirpiklerim dökülmezken, Badem yağı + Evigen ampul karışımı kirpiklerimi döküyor. Cansız kalan kirpikleri döktüğünü düşünmek istiyorum. Umarım öyledir. 2 hafta daha devam edeceğim. Dökülme devam ederse bırakacağım.

Toplam 1 beğeni

sibel 3 yıl önce

Badem yağı gibi yağlar kaş çıkarmaz.Yapacağınız tek şey Hacı Şakir sabunuyla 2 günde 1 hafifçe sabunlayıp durulayın,1 ay sonra simsiyah kalın kaşlarınız olacak.Çünkü sabun cildi temizler daha çok oksijen almasını sağlar

Toplam 1 beğeni

sibel 3 yıl önce

Badem yağının kaşındırma sebebi gözenekleri tıkadığı için zamanla egzamaya çeviriyor.Böyle bir durumda cildinizi hemen sabunla yıkamalısınız.Ayrıca badem yağı çok uzun zaman ve çok fazla miktarda kullanırsanız sadce tüylenme yapr

Toplam 2 beğeni

Cici 3 yıl önce

Bende kipriyime uygadim ama bu yazıyı gördükten sonra terettutdeyim

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun