Karanfil kökünün cilde faydaları nelerdir? Her gün yüzünüze sürerseniz...

Özellikle ağız kokusunu önlemede birebir olan karanfil kökünün cilde faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Sivilceleri yok etmeden cildin parlak olmasına, genç göstermeden ölü derilerin temizlenmesne kadar birçok faydası olan karanfil kökünü mutlaka bakımınıza eklemelisiniz. Peki karanfil cilde nasıl uygulanır? Cevabı haberimizin detaylarında...

Keskin kokusu sayesinde kötü nefes kokusunu gidermede oldukça başarılı olan karanfil kökü, doğada bulunan bitkisel güzellikler içinde özel bir yere sahiptir. Son yıllarda diş ağrısı ve vücut sağlığı açısından da adını sıkça duyduğumuz karanfilin kökünün yüze ve saçlara bir çok faydası olduğu uzmanlara tarafından açıklandı.

 Çok etkili antioksidan sayesinde özellikle sivilceleri yok etmeden başarılı olan karanfil kökü, tırnak sağlığını destekler.

- Sinir sistemini uyarıcı etkisi sayesinde cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan karanfil kökü, cilt lekelerinin de iyileşme sürecinde oldukça etkilidir.

- Düzenli bir şekilde uygulandığında ölü derilerin atılmasına olanak sağlayan karanfil kökü, cildin nefes almasına yardımcı olarak taze derinin yüzeye çıkmasını kolaylaştırır.

- Potasyum, sodyum, demir, A ve C vitaminlerinin bol miktarda bulunduğu bu doğal besin kaynağını mutlaka bir uzmana danışarak kullanılmalıdır. Vücudu serbest radikallerden ve zararlı mikroplardan koruyucu özelliktedir. 

karanfil kökü

karanfil kökü

GENÇLEŞTİREN KARANFİL VE BAL MASKESİ

Karanfil ve balı karıştırarak 1 gece bekletin. Ardından temiz cildinize masaj yaparak sürüp 20 dakika boyunca uygulayın. Son olarak ılık su ile temizleyin.

Bu maskeyi düzenli bir şekilde uyguladığınızda hem cilde canlılık verir hem de gençleştirme etkisi oluşturur.

İşte bu kadar!

Kordon dolanması nedir? Anne karnında bebeğin boynuna kordon dolanması

İLİŞKİLİ HABER

Kordon dolanması nedir? Anne karnında bebeğin boynuna kordon dolanması
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0