Hardal yağının saça bilinmeyen faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Son yıllarda hem kadınların hem de erkeklerin en çok sıkıntı yaşadıkları alan saçlar olduğun açıklandı. Kepeklenme, dökülme, kırılma gibi çeşit çeşit sorunlarla karşımıza gelen saç problemlerine adeta doğal ilaç olacak bir öneri ile karşınızdayız. Geçmiş yıllarda kullanılan hardal yağı saç problemlerini ortadan kaldırarak saçların gür, sağlıklı ve parlak olmasına yardımcı oluyor. Hardal yağı hakkında merak edilen tüm detayları hazırladığımız haberde bulabilirsiniz.

Hardal bitkisinin tohum kısımlarından elde edilen hardal yağı, vücut ve cilt sağlığına birçok faydası bulunuyor. Antik Yunan döneminden bu güne kadar çeşitli hastalıkların tedavisi edilmesi için kullanılan hardal yağı son yıllarda saç bakımı ve saç uzatmak için de adeta mucize doğal yöntem olarak kullanılmaya başlandı. Saçlarınızdaki problemleri gidermek ya da daha güzel görünmesi için kimyasal yöntemlere başvuranlara alternatif olabilecek hardal yağı mucizesi, yemeklere katılabildiği gibi terapötik amaçlar için de kullanılabiliyor. Peki hardal yapının saç bakımına etkisi nedir ve nasıl kullanılır? Cevabı haberimizin detayları...

Hardal tohumu

Hardal tohumu

Hardal yağı uzun yıllardır soğuk algınlığı, nezle ve öksürüğe karşı kullanılmıştır. Eski yıllarda yaşayan kadınların kullandıkları hardal yağı, özellikle tıkanmaları açması ve solunum yolunu temizlemesi ile biliniyor.

- Kışın çatlayan dudakların ilacı olan hardal yağını uyumadan önce kaç damla göbek deliğinize sürün. Her gece bunu yaparsanız çatlak dudak probleminiz büyük oranda kaybolacaktır.

Dişlerinin beyaz olmasını isteyenler de hardal yapını kullanabilir. Yarım çay kaşığı kadar hardal yağı, 1 çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay kaşığı tuz ile karıştırın, bu macunu günde iki defa diş ve diş etlerinize uygulayın. Etkisi ile şaşırtan bu yöntemin kısa sürede iyi geldiğini göreceksiniz.

- Uzmanların yaptığı araştırmalara göre hardal yağı, içeriğinde linoleik asit sayesinde vücutta Omega-3 yağına dönüşüyor. Bu da hem cilt kanseri riskini ortadan kaldırarak saçların uzamasına yardımcı oluyor.

- Masajla cilde uygulandığında uyarı etkisi sayesinde ter bezlerini çalıştırır bu sayede vücudun sıkılaşmasını sağlar.

Hardal yağı

Hardal yağı

- Saç tellerinizin daha kalın ve parlak olması için kullanabileceğiniz hardal yağı, aynı zamanda saçlarınızın hızlı uzamasını yardımcı oluyor.

HARDAL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Her banyodan önce 10 dakika saç köklerinize masaj yaparak uygulayacağınız hardal yağı, kan akışını hızlandırarak kökleri besler. Protein bakımın bakımından oldukça zengin olan hardal yağı, saçların sağlıklı olmasını sağlar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

meyyid 4 yıl önce

benim denemediğim ürün kalmadı.saçınız döküldüyse iş bitmiştir.geçmiş olsun.tek çare saç ektirmek oda caiz değil.gerisi yalan.

Toplam 6 beğeni

meyyid 4 yıl önce

delilim cübbeli ahmet hoca.o da delilini sohbette diyor zaten.dinleyin öğrenin. onuda ben mi araştırayım.yok ben ona güvenmiyorum diyorsanız o zaman diyecek sözüm yok.ama acaba siz saç mı ekiyorsunuz diye merak ediyorum...

Toplam 1 Beğeni

Dilin Kemiği 4 yıl önce

Nereden çıkardın hocam caiz olmadığını. Delilin ne?

Toplam 3 Beğeni

Yanlış 4 yıl önce

Saç ektirmek caizdir. iyi araştır.

Toplam 3 Beğeni