Dolgun saçlara sahip olmanın ipuçları

Her kadın saçlarının dolgun ve havalı görünmesini ister. Bu yüzden de birbirinden farklı yöntemler dener. Ancak tüm bu sorunları ortadan kaldıracak aynı zamanda saçlarınızın pırıl pırıl olmasına yardımcı olacak bazı yöntemleri sizlere sunuyoruz. Saçlarınızın dolgun olması için yapmanız gereken önemli detaylar...

Saçlarınız zamanla zarar görerek cansız ve ince bir hale gelebilir. Oluşan bu görüntü sizi korkutmasın. Çünkü evde yapacağınız bazı uygulamalar ve dikkat edeceğiniz noktalar sayesinde saçlarınızı eski dolgunluğuna kavuşturacak ve cool görünmesini sağlayacak.Unutmamanız gereken nokta ise  saç telinin kalınlığı ve gür oluşu hacmi de etkiler. Bu yüzden saç renginiz ne olursa olsun saçınıza hacim kazandırabilirsiniz. Peki nasıl? İşte adım adım dolgun saçlara sahip olmanın yolları...

- SAÇLARINIZI HER GÜN YIKAMAKTAN VAZGEÇİN

Saçlarınızı her gün yıkadığınızda saç köklerinin rahatlayarak dökülmesine hatta yağlanmasının asıl sebebi çok sık yıkamadır. Aşırı yağlı saçlara sahip olanların en sık yaptığı hatalar arasında yer alan çok sık yıkamak,doğal yağların suyla beraber akmasına yol açmaktadır. Yağı akan saç beslenemeyip zamanla hasar görmeye başlar. Saçınızda meydana gelen bu hasar zamanla saçlarınızı cansızlaştırır ve kötü bir görünüme sebep olabilir. Saçlarınızı bu konuda eğitmek biraz zor olacaktır. Fakat zamanla iki veye üç günde bir yıkanmaya alışacaktır.  Yağlı görünümü engellemek aynı zamanda kötü bir görüntü oluşmaması için bebek pudrası ya da kuru şampuan kullanabilirsiniz.

- DOĞAL YAĞLAR KURTARICINIZ OLACAK

Saçlarınızın gür ve canlı görünmesi için mutlaka düzenli bir saç bakımı yapmak gerekir. Ancak saç bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir husus var: Doğal maddeler içeren ürünler kullanmak. Örneğin; doğal esans yağlar, saçları derinlemesine bakım yaparak zarar vermeden sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Özellikle 'Aspir yağı, Hint yağı ve Kekik yağı' saçlarınızın hacimli ve dolgun olmasını sağlayacak.

YUMURTA MASKESİ

Yumurtanın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller saçların kolay bir şekilde golgun görünmesine olanak sağlayacaktır. Peki nasıl yapılır yumurta maskesi? İki adet yumurtayı bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı elma sirkesi ile karıştırın. Karışımı saçlarınızı şampuanladıktan sonra saçınıza sürün. Saç köklerinize masaj yaparak uyguladıktan sonra durulayabilirsiniz. Her tip saç için uygun olan bu maske saçlarınızın daha iyi görünmesini sağlayacaktır.

Sezonun kürklü kıyafet modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun kürklü kıyafet modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0