Hint kınasının cilde zararları ortaya çıktı! Sakın sürmeyin...

Son yıllarda özellikle kına gecelerinde kadınların bir araya gelerek özenle yaptırdıkları ve çocukların da dışarıda satın alarak evde yaptıkları hint kınasının uzmanlar tarafından zararları araştırıldı. Peki bunlar neler? Hint kınasının cilde zararlarına dair tüm ayrıntılar haberimizde...

Hint kınası; Hindistan bölgesinde yetişen kına ağacı yapraklarının kurutulması ve öğütülmesi ile toz haline getirilmesine verilen isimdir.Yüzyıllardır bilenen yeşil yani kırmızı olan kınadan farklı olarak siyah renk olan hint kınası, son üç yıldan günümüze kadar hala önünde uzun kuyruklarla yaptırılmaya devam ediyor. Kına gecelerinden okullara hatta kozmetik mağazalarında satılması nedeniyle evimize kadar giren hint kınasının kolay yoldan satmak için içerisine kimyasallar karıştırılarak piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı. Uzmanlar konu hakkında detaylı bir araştırma yaparak hint kınasının zararlarını konu alan bir metin yayınladı. İşte hint kınasının bilinmeyen zararları...

- Hint kınası, içerisindeki kimyasallar nedeniyle ciltte alerjik reaksiyon etkisi oluşturarak kalıcı hasarlar bırakabilir. Bu yıl hint kınası kullanan bir çok kişi deride yanma, su toplama hatta 1 derecede yanıklar nedeniyle hastaneye başvuru yapmış.

- Anne adaylarının kesinlikle kullanmamasını vurgulayan uzmanlar, çocukların derisi hassas olduğundan alerjik reaksiyon görülme riskinin fazla olduğunu söylüyor.

- Hint kınaları kahverengi,kızıl ve siyah gibi çeşitli renklerde satılıyor. Ancak hint kınasının asıl rengi siyahtır. Siyah renk dışında satılan renklerde gıda boyası bulunmaktadır.

- Saçlarını doğal yollarla boyamak isteyenler hint kınasını tercih etse de içerisinde bulunan zararlı maddeler saçlara zarar vererek dökülmelere hatta saç derisinde kabarmalara yol açar.

- Hint kınası kullanırken ya da cildinize uygularken mutlak bir uzmana danışmalı, mutlaka bu işi profesyonel yapanlara başvurmalısınız.

Aşağıda hint kınası yaptırdıktan sonra alerjik enfeksiyon kapan kişilerin resimlerini görebilirsiniz.

Sezonun trend çanta modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun trend çanta modelleri ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 10

SİMAY 2 yıl önce

Valla ben Simay 10 yaşındayım ben neredeyse 5 yaşımdan beri dövme diye m.bir kere bile bir tırnak kiri kadar bile kabarmadı o resimdekiler hassas ve kalitesiz olanlar

lena 3 yıl önce

bence hint kınası deyil normal kına kullanın

Toplam 1 beğeni

Melek Naz 3 yıl önce

Ben de 12 yaşındayım baya geçen senelerde yaptırmıştım ay yıldız ama hiç bir şey olmamıştı. Yani o resimle alakası yok benimkinin.

Toplam 1 beğeni

ayşe gündüz 4 yıl önce

Bence herkesin hint kinasi alırken önce icindekiler kısmına bakması şart

Toplam 3 beğeni

Cengiz 5 yıl önce

Güzel işte, güzel olmuş.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun