Sütün cilde faydaları nelerdir? Her gece yüzünüze süt sürerseniz...

Çocukluğumuzdan beri sütün çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu duyuyoruz. Ancak sütün cilt bakımında hatta bit çok bakım kremlerinin içerisinde de yer aldığını biliyor muydunuz? Peki sütün cilde etkisi nedir, süt cilt nasıl uygulanır? diyorsanız, haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla sütün cilde faydaları...

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan süt, yüzyıllardır tüketiliyor. Daha doğuştan içtiğimiz ve besleyici olan sütün, Mısır efsane Kraliçesi Kleopatra'nın cilt bakımına kullandığını duymuş muydunuz? Kleopatra'nın kusursuz cilde, parlak ve her zaman bakımlı görünmesini doğal katkısız süte borçlu olduğunu hatta süt banyosunu sık sık yaptığını açıklamış. Cildinin kusursuz görünmesini isteyen kadınların da mutlaka denemesi gereken ve sütün cilde faydalarının bulunduğu bir metin hazırladık.

  • Süt, bir alfa hidroksi asit olan laktik asit içerdiği için ciltteki ölü derilerin hızlıca hem de nazikçe temizlenmesini sağlıyor. Dünyaca ünlü cilt bakım ürünleri üreten firmaların gözdesi haline gelen işlenmemiş süt, cildin derinlerine nüfus ederek nemlenmesine yardımcı oluyor.

Soğan suyunun saça faydaları nelerdir? Soğan suyu ile saç uzatma yöntemiİLİŞKİLİ HABERSoğan suyunun saça faydaları nelerdir? Soğan suyu ile saç uzatma yöntemi

Antioksidanı yüksek olan süt, ciltteki serbest radikallerle savaşarak, toksinlerden korur. Kalsiyum oranı oldukça yüksek olan süt, cildin vitamin eksikliğini giderir.

Cildindeki sivilcelerden şikayetçi olanların mutlaka süt maskesi uygulaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sütün ciltteki kuruluğu giderdiğini de açıkladı.

Düzenli bir şekilde uygulanan süt maskesiyle siyah noktalarınızdan kurtulabilir, aynı zamanda lekeleri de yok edebilirsiniz.

Yumurta akının cilde faydaları neler? Yumurta akı ne işe yarar? Yumurta akı maskesiİLİŞKİLİ HABERYumurta akının cilde faydaları neler? Yumurta akı ne işe yarar? Yumurta akı maskesi

PEKİ SÜT MASKESİ NASIL YAPILIR?

SUNA DUMANKAYA'DAN SİVİLCELERİ GİDEREN SÜT MASKESİ

1 tatlı kaşığı maden suyu, 1 tatlı kaşığı süt ve 3 damla limon suyunu iyice karıştırın. Daha sonra karışımın içerisine küçük ekmek parçaları batırın. Bu ekmek parçalarını sivilcelerinizin üzerinde sadece 25 dakika beklettikten sonra suyla temizleyin. Bu uygulamayı 5 gün uygulayabilirsiniz.

Evde soyulabilen maske nasıl yapılır? Soyulabilen maske ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Evde soyulabilen maske nasıl yapılır? Soyulabilen maske ne işe yarar?
Diş apsesi neden olur? Belirtileri nelerdir ve kaç günde geçer? Diş apsesine doğal çözümler...

İLİŞKİLİ HABER

Diş apsesi neden olur? Belirtileri nelerdir ve kaç günde geçer? Diş apsesine doğal çözümler...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

Dilan 5 yıl önce

Ekmek yerine pamujla uygulasak?

Toplam 20 beğeni

Isimsiz 2 yıl önce

Uygulayınca bir sonuç gördünüzmü

Toplam 0 Beğeni

Hüsne 3 yıl önce

Kesinlikle pamuk.. Ekmekle büyük günah işleriz diye düşünüyorum...Bana uymaz...

Toplam 5 Beğeni

Sinem 3 yıl önce

Belki ekmekteki vitaminler için öyledir

Toplam 1 Beğeni

Dilan sahin 3 yıl önce

Yüzümüzde yemek mi yapıyoruz maske mi belli degil bence de adaşım pamukla uygulayalım

Toplam 6 Beğeni