Safranın cilde faydaları nelerdir? Cilde nasıl uygulanır?

Güneydoğu Asya’nın geçim kaynaklarından biri olan safran bitkisi, sonbahar ve kış aylarında toplanmaya hazır hale gelir. İlk toplandığında mor olan sonrasında kurutularak kırmızımsı turuncu rengine dönüşen safranın hem vücuda hem de cilde birbirinden olumlu etkileri bulunuyor. Peki bunlar neler? Safran bitkisinin cilde bilinmeyen faydaları...

Son yıllarda cilt bakımına özen gösteren kadınlar hem baharatlardan hem de doğadan gelen mucize bitkilerden çok fazla yararlanıyor. Safran da bunlardan birisi. Özellikle kozmetik dünyasının ilgisini çeken safran bitkisi çingene bitkisinin çiçeklerinden elde edilir. Dünyadaki safranın çoğu İran’da hasat edilmektedir. Safran, crocin adlı altın rengi veren karotenoid bir pigment içerdiğinden dolayı gıdaya güzel bir renk verir. Konuya gelecek olursak, safran bitkisi kırışıklığı önlemeden cildi yenilemeye kadar birçok fayda sağlıyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre safran bitkisi, cildi aydınlatarak, cilt lekelerinin görünümünü en aza indiriyor. Sivilcelerinden şikayetçi olan kadınların gözdesi olacak safran, pürüzsüz bir cilde kavuşturacak. 

SAFRA ÇİÇEĞİNİN VÜCUDA OLAN  DİĞER FAYDALARINI öğrenmek için tıklayınız... 

SAFRAN

SAFRAN

Güneşin zararlı etkilerinden cildi koruyan safran aynı zamanda cilt sağlığı kontrol altına alınır.  Düzenli bir şekilde cilde uygulandığında tüm sorunları ortadan kaldırarak kırışıkların oluşmasını engeller, oluşan kırışıkların da azalmasına olanak sağlar.

Günümüzün en pahalı baharatı olan Safran, ülkemizde sadece Safranbolu'da yetişiyor. Üç ayrı ipin tek noktada birleşmesi şeklindedir. Safran ergenlik sivilcelerinin tedavisinde, cildin parlaklığını ve canlılığını artırmada, cildin yaşlanmasını önlemede, güneşin vücuda verebileceği zararların engellenmesinde, cilt lekelerinin tedavisinde kullanılır.

Safran yağının içerisinde kimyasal olmadığından doğal bir yağdır. Ergenliğe giren çocuklarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Safran yağının içerisindeki bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildin genç, güzel ve kırışmasını engeller.

Safran yağı ciltte oluşan doğum lekeleri, sivilce lekeleri ve güneş lekelerinin giderilmesinde oldukça faydalıdır. 

SAFRAN MASKESİ NASIL YAPILIR?

1 çay kaşığı safran ile 2 yemek kaşığı sütü karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletin. Maskeniz soğuduğunda kıvama gelmeye başlayacaktır. Kıvama geldiğinde ise maskeniz uygulamak için hazırdır. Bir yüz fırçası kullanarak maskenizi tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Yaklaşık 5-10 dakika beklettikten sonra ıslak bir sünger ya da nemli bir havlu ile cildinizi temizleyebilirsiniz

Göz altı torbaları nasıl geçer? Göz altı torbaları için en iyi 10 krem

İLİŞKİLİ HABER

Göz altı torbaları nasıl geçer? Göz altı torbaları için en iyi 10 krem
Ekmek zararlı mıdır? 1 hafta boyunca ekmek yemezseniz ne olur? Sadece ekmek ve suyla yaşayabilir miyiz?

İLİŞKİLİ HABER

Ekmek zararlı mıdır? 1 hafta boyunca ekmek yemezseniz ne olur? Sadece ekmek ve suyla yaşayabilir miyiz?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

elnara 5 yıl önce

yalnis recete ,5oog değil 2 ya 3 sap safran yarım cay bardağı ılık suynan karistirilir,8 ya 9 saat beklenir ve sabah icilir

Toplam 2 beğeni