Makyaj yapmadan önce yüze ne sürülür? Cildi makyaja hazırlamanın 5 yolu

Cildinize kusursuz, parlak ve uygun bir makyaj yapmak istiyorsanız öncesinde mutlaka bir bakım aynı zamanda hazırlık uygulamak şart. Güzellik uzmanları makyajın cilde tam oturması için mutlaka bakım yapmalısınız. Peki bu bakımda neler yer alıyor? Detaylar haberimizde saklı...

Dudaklarınıza uygulayacağınız bir krem ya da makyaj öncesi süreceğiniz nemlendiriciye dikkat etmek gibi ufak detaylar, gün boyu muhteşem adeta pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Aslında sağlıklı görünen bir cilt sandığınız kadar uzak değildir. Az ürünle canlı, genç ve lekesiz bir görünüme kavuşmak isteyenlere özel makyajdan önce mutlaka  uygulaması gerekenleri adım adım listeledik.

DUDAKLARIN PÜRÜZSÜZ OLMASI ŞART

Dudaklarınızın pürüzsüz aynı zamanda rujunuzun parça parça durmaması için mutlaka peeling tarzında bir bakım yapmalı, sonrasında nemlendirici uygulamalısınız. En kolay yöntem ise diş fırçasıyla fırçalamak olabilir. 

CİLDİNİZİN YUMUŞAMASINI SAĞLAYIN

Özellikle soğuk kış aylarında cilt rüzgarın etkisiyle kuruyup makyajın kalıntılı görünmesine neden olabilir. Bu yüzden makyajdan saatlerce önce peel off formüllü, yumuşatıcı, ferahlatıcı özellikli bir ürünle cildinizin dokusunun yenilenmesini sağlayın. Bu adım makyajın cildinizde homojen bir şekilde kalmasını da sağlayacaktır.

CİLT MASAJINI ATLAMAYIN

Cildinizdeki şişlik, ödem gibi sorunlar varsa, yapacağınız kontür yüzünüze tam oturmayacaktır. Yüz hatlarını belirginleştiren ve fazla ödemi uzaklaştıran masaj aletleriyle cildinizi makyaja hazırlayabilirsiniz. En etkili masaj aletlerini öğrenmek için tıklayabilirsiniz: EN ETKİLİ CİLT BAKIM ALETLERİ

NEMLENDİRİCİLERİN İÇERİĞİNİ KONTROL EDİN

Makyaj yapmadan önce ya da klasik olarak kullandığınız cilt bakım rutinlerinizden bir tanesi haline gelen nemlendiriciyi seçerken içerisinde yer alan maddeleri mutlaka kontrol edin. Bazı maddeler makyajın ciltle bütünleşmesini, ürünlerin homojen bir şekilde dağılmasını engelleyebilir. 

GÖZ ALTI BAKIMI

Bir gün öncesinden uykusuz ve yorgun olmak göz altlarınızda koyu halkalara veya lekelere sebep olabilir. Makyaja başlamadan yarım saat önce soğutucu-ferahlatıcı özellikli, şişkinlik giderici eye-patch'ler ile göz altlarınıza ekstra bakım yapın. Şişkinliği azaltın, göz çevrenizi gerginleştirin ve morlukların önüne geçerek concealerınızdan daha aydınlık bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Saç masajı nedir ve saç masajı ne işe yarar? Saça masaj yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Saç masajı nedir ve saç masajı ne işe yarar? Saça masaj yapmanın püf noktaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

çetin 3 yıl önce

zigavus'un ürünlerini kullanıyorum. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.

elif 3 yıl önce

Zigavus'un ürünlerini çok beğenerek kullanıyorum.

şevval 3 yıl önce

ben makyaj yapmadan önce Zigavus'un makyaj bazını kullanıyorum. Çok memnun kaldım. Sürekli olarak kullandığım bir ürün

Sevda 3 yıl önce

Cilt kuru ise, Kremden baska hic bir sey sürülmez. Makyaj fondöten vesayre hic sürülmez. Senligini sahte bir maske altina saklama, zira artik capilarla geziyoruz. Ya oldugun gibi görün, ya da göründügün gibi ol.

sevda. 5 yıl önce

Size.aşım siziseviyorum

Yorumların Tümünü Okuyun