Bacak çatlakları nasıl geçer? En etkili çatlaklarını gideren en etkili kür tarifi

Birçok kadının korkulu rüyası haline gelen çatlaklar, görünüm itibariyle can sıkıcı bir hal alabilir. Bacağınızda oluşan çatlakları evde hızlıca gidermenin doğal yöntemleri ve doğadan gelen mucizevi kaynaklar bulunuyor. Yapımı ve uygulaması oldukça basit olan, düzenli uygulandığında bacak çatlaklarını pratik bir şekilde gideren kürler haberimizin detaylarında...

Aşırı kilo alıp verme, düzensiz spor, yağlı yiyecekleri fazla tüketme hatta bazen genetik olarak da görülebilen bacak çatlakları, genellikle kadınların hamilelik dönemlerinde sık karşılaştıkları bir tür vücut sorunlarından biridir. Tıpta adı Xerosis Kutis veya Asteatosis olarak bilinen bacak çatlakları yapılan bir araştırmaya göre, cildin aşırı kuru olmasından dolayı da kaynaklanıyor. Bacak çatlakları her mevsim olabileceği gibi her yaşta her insanda görülebilir. Peki bu çatlaklar nasıl geçer? Bacak çatlaklarını gidermenin en etkili yolu nedir? Evde çatlak giderme yöntemleri nelerdir? Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı haberimizin detaylarında...

ZERDEÇAL İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

ZERDEÇAL İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

ZERDEÇAL İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

Zerdeçalın içerisindeki antioksidanlar sayesinde cilt parlatıcı ve bazı sorunları gidermede kullanılabilen bir yöntemdir. 1 yemek kaşığı zerdeçal ile 1 yemek kaşığı yoğurdu güzelce karıştırın. Daha sonra çatlakların üzerine uygulayıp 15 dakika kadar bekletin. Etkili sonuç almak istiyorsanız her gün aynı saatte 2 kez çatlakların üzerine uygulayın.

KAHVE İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

KAHVE İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

KAHVE İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

Kahve, yüksek biyolojik aktivitesi aynı zamanda kafein içerdiği için kan akışını hızlandırarak cildin canlı ve parlak olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildin deri altındaki hücreleri de uyarır. Kahve telvesini suyla karıştırın. Çatlakların üzerine uygulayın. 5 dakika dairesel şekilde masaj yaptıktan sonra temizleyin. Hemen sonrasında zeytinyağıyla da ovalayın ve temizleyin.

ARGAN YAĞI İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

ARGAN YAĞI İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

ARGAN YAĞI İLE BACAK ÇATLAKLARINI GİDERME

Argan yağı, kozmetik ürünlerinin içerisinde bol miktarda bulunan bir yağdır. E vitamini ve antioksidan bakımından oldukça zengin olan argan yağı ile bacak çatlaklarının rengini azaltabilirsiniz. Organik argan yağıyla çatlakların üzerine masaj yapın. Günde 2 defa kadar uygulayabilirsiniz.

ÇATLAK OLUŞMASINI ÖNLEYEN KÜR

Atkuyruğu (zemberek otu), yaygın olarak tıbbi amaçlarla kullanılan yabani bir bitkidir. 100 gram atkuyruğu yaprağını, sekiz damla limon suyu ve bir litre %20 oranındaki alkole batırıp bir ay bekletin. Bir ay geçtiğinde, kullanacağınız kadar karışımın içine bu miktarın yarısı kadar su ekleyip karışımı seyreltin ve sorunlu bölgeye günde iki kez uygulayın.

Batikon nedir ve batikon ne işe yarar? Batikon evde nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Batikon nedir ve batikon ne işe yarar? Batikon evde nasıl kullanılır?
İlkbahar 2021 Jean trendleri neler? İşte İlkbahar 2021'in denemeniz gereken Jean modelleri

İLİŞKİLİ HABER

İlkbahar 2021 Jean trendleri neler? İşte İlkbahar 2021'in denemeniz gereken Jean modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

yağmur 3 yıl önce

selülitlerim için zigavus isolde anti selülit kremini kullanıyorum çok faydasını gördüm sizde denemelisiniz bence

Toplam 1 beğeni

yasemin 4 yıl önce

Merhabalar, Doğumdan sonra benimde bacak ve kollarımda çatlaklar oluşmuştu. Fakat beni olumsuz etkileyen çatlaklarımdan Neslim Güngen Güzellik merkezinde uygulanan bir yöntem ile kurtuldu. Sanırım striort uygulaması diye geçiyor hemde tek birdefa uygulattım. çok pratik

Toplam 5 beğeni

Gece.xxl 3 yıl önce

Pki üçreti ne kadar

Toplam 1 Beğeni

Gamze 4 yıl önce

Peki fiyat nedir

Toplam 0 Beğeni

Bbb 4 yıl önce

Nerde yaşıyorsunuz tehlikeli mi kaç tl

Toplam 2 Beğeni

Vildan 4 yıl önce

Kaç tl

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun