Burun yağlanması neden olur? Yağlanan burun nasıl mat hale getirilir?

Yaz kış denemeden sık sık burnunuz yağlanıyor ve burun bölgenizde sivilceler çıkıyorsa sakın dert etmeyin. Evde uygulayacağınız birkaç yöntem ile burun yağlanması cilt problemini ortadan kaldırabilir, aynı zamanda cildinizin güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Peki burun yağlanması neden olur ve burun yağlanmasına hangi kürler iyi gelir? İşte soruların yanıtı haberimizde...

Burun yağlanması, beslenme tarzı, yaşam alışkanlıkları, kullanılan ilaçlar gibi nedenler dolayı ortaya çıkabilir. Uzmanlar en sık karşılaşılan bu cilt problemine T bölgesi ismini veriyor. T bölgesinde bulunan burun da aktif yağ bezelerinin daha fazla olması ve büyük gözenekler nedeniyle diğer bölgelere nazaran daha fazla görülür. Oluşan bu yağlanmayı gidermek için evde bazı maskeler ya da kürler hazırlayabilirsiniz. Genellikle pudralı veya mat ürünler kullanan kişilerin muzdarip olduğu bu durumu gideren birbirinden pratik ve etkili maskeler bulunuyor. Hazırladığımız bu yazıda burun yağlanmasına iyi gelen kürleri mercek altına aldık. Gelin birlikte inceleyelim...

Burun yağlanması neden olur?

Burun yağlanması neden olur?

BURUN YAĞLANMASINA YUMURTA AKI

İçerisinde oldukça fazla bulunan 4 vitamini sayesinde cilt lekelerinden kurtulmanıza aynı zamanda cildin yağ dengesinin eşitlenmesini sağlayan yumurta akı ile kolay bir maske hazırlayabilirsiniz. Çatal ile yumurta akını hızlıca köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra burnunuza sürüp kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 2 defa uygulamak yeterli olacaktır.

Pudra nedir ve pudra nasıl kullanılır? Yağlı ciltler için en iyi pudralar hangisi?İLİŞKİLİ HABERPudra nedir ve pudra nasıl kullanılır? Yağlı ciltler için en iyi pudralar hangisi?

Burun yağlanması nasıl geçer?

Burun yağlanması nasıl geçer?

  • BURUN YAĞLANMASI İÇİN SALATALIK MASKESİ

Salatalık gözenek sıkılaştırma etkisi sayesinde burun yağlanmasını kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Salatalığı rendeleyip süzgeçten geçirin. Salatalığın çıkan suyu ile limon suyunu karıştırıp burnunuza sürün. Ardından suyla yıkayın. Her gün bu işlemi uygulayabilirsiniz.

  • BURUN YAĞLANMASINA YUMURTA AKI MASKESİ

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta akı, cildin yağ dengesini eşitliyor. Küçük bir kaseye yumurtanın akını alın. Köpürtene kadar karıştırıp, sorunlu bölgeye uygulayın. Kuruyan yumurta akını ılık suyla temizleyebilirsiniz. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0