Yüze kese yapmanın faydaları nelerdir? İpek yüz kekesi nasıl kullanılır?

Cildinizdeki ölü derileri gidermek aynı zamanda cildinizdeki sorunları gidermek istiyorsanız haftada bir defa kese uygulayabilirsiniz. Cilde uygulanan kese sadece ölü derileri arındırmak için değil daha birçok cilt problemlerini ortadan kaldırıyor. Peki kese uygulamanın ne gibi faydaları ve cilde kese nasıl uygulanmalı? Öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yüzyıllardır vücuda uygulanan kese, sadece kirleri arındırdığı düşünülse de hem cilde hem de vücuda birbirinden olumlu etkileri bulunuyor. Sıcak banyodan sonra terleyen vücuda kese yapılması, vücutta kan dolaşımını kolaylaştırarak insana rahatlık veriyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre düzenli bir şekilde kese uygulaması yapmak, gözenekleri de açarak siyah noktaların oluşmasını engelliyor. Gerek sivilce gerekse akne problemleri için milyarlarca para harcayanlara umut ışığı olabilecek kese uygulaması, geçmiş yıllarda yaşayanların da kullandıkları ürünler arasında yer alıyor. Kese uygulaması nasıl yapılır? Kese uygulamasının cilde diğer faydaları nelerdir? Peki hangi kese kullanmalı? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Düzenli bir şekilde yapılan kese uygulaması, akne oluşumunu ortadan kaldırarak ciltteki fazla yağın dengelenmesini sağlar. Dengelenen yağla beraber sivilcelerin de çıkma oranını azaltır. 

Masaj yaparak cildinize kese uyguladığınızda kan dolaşımı da hızlanarak hücrelerinde çoğalıp yenilenmesine yardımcı oluyor.

Selülit giderici etkisi de bulunan kese uygulaması, gözeneklerin açılmasını sağlayarak vücudunuz rahat bir nefes alacaktır.

Ölü derileri ortadan kaldıran kese her zaman taze, canlı ve parlak görünmesine olanak sağlar.

KESE NE SIKLIKLA YAPILMALI? KESE UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Kozmetik dünyasında çeşit çeşit keseler bulunuyor. Ancak cildinizin yapısı hassas ise ipek keseler kullanmalı, aynı zamanda mutlaka işlemi çok bastırmadan yapılmalıdır. Cildinizdeki problemlerinize göre hafta bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

Banyonuzda dayanabileceğiniz sıcaklıkta suyu ayarlayıp güzelce sabunla yıkanın. Ardından durulayıp, sıcak suyun etkisiyle iyice yumuşayan cildinize kese uygulayın. Kese uygulaması yapıldıktan sonra yine sabun ile vücudunuzu temizleyip, durulayın.

kese nasıl yapılır

kese nasıl yapılır

Jilet nasıl kullanılır? Jilet tüyleri arttırır mı? En iyi kadın jileti hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

Jilet nasıl kullanılır? Jilet tüyleri arttırır mı? En iyi kadın jileti hangisi?
Ana haber spikerlerinin birbirinden farklı giyim tarzları!

İLİŞKİLİ HABER

Ana haber spikerlerinin birbirinden farklı giyim tarzları!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

İsimsiz1 3 yıl önce

Benim yüzümde iki hafta öncesine kadar aşırı yağ, akne, ve iz sorunlarım vardı şuan haftada iki kere banyo yapıp birisinde kese kullanıyorum iki haftadır ve yüzümdeki o fazla yağ üretimi kalktı yüzüme doğal parlaklık veriyor ayrıcada lekelerim gittikçe azalıyor tavsiye ederim kese kullanın

Toplam 3 beğeni

Emos 3 yıl önce

Kesinlikle sanaa katılıyorum bend3 yapıyorum sivilce ilaçları boşmuş şuan sadece lekelerim kaldı onada bakcam çaresine artikn

Toplam 0 Beğeni

Bitter 3 yıl önce

Bende de o sorunlar var acaba ipek kese mi kullanıyorsunuz? Cildim cok hassas çünkü

Toplam 0 Beğeni

Merve 3 yıl önce

Gül Hanım sivilcelerinizde artış oldu mu

Toplam 0 Beğeni

Gül 3 yıl önce

Bende bugün kese yaptım yüzüme ama korktun açıkçası çok kızardı ve akneli bir yüzüm var acaba sivilce artışı olur mu

Toplam 1 Beğeni