Aybüke Pusat kimdir? Aybüke Pusat'ın güzellik sırları

2014 yılı Miss Türkiye üçüncüsü seçilen Aybüke Pusat başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle tüm Türkiye'nin dikkatini çekmeyi başardı. Verdiği bir röportajda bakım sırlarını ve makyajını açıklayan Pusat hakkında bilinmeyenleri sizler için mercek altına aldık. Aybüke Pusat kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı ve daha birçok sorunun yanıt haberimizde...

Geçtiğimiz sezon Söz dizisinde canlandırdığı Bahar karakteriyle kendine hayran bıraktıran ve dramatik bir sahneyle diziden ayrılan Aybüke Pusat,  20 Mayıs 1995 doğumlu ve Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü mezunu olan Pusat,  2014 yılında düzenlenen Elidor Miss Turkey Güzellik Yarışması ile kendini Türkiye'ye tanıttı. 15 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen finallerde 3. seçilen Aybüke Pusat, yarışmanın ardından gelen oyunculuk tekliflerini değerlendirerek Medcezir adlı dizi ile oyunculuk kariyerine adım attı. Aybüke Pusat 2015 yılında ise O Hayat Benim isimli dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Sonrasında ATV'de ekranlara gelen Şahin Tepesi dizisiyle kariyerinin basamaklarını adım adım atmaya devam ediyor.

Aybüke Pusat kimdir

Aybüke Pusat kimdir

1.72 metre boyunda ve 50 kilo olan Aybüke Pusat oynadığı dizilerden çok, güzelliğiyle ön plana çıkmış ve bir hayran kitlesine oluşturmuştur. Parlak saçları, çekik gözleriyle sevilen Pusat, özel bir dergiye verdiği röportajda hem cilt bakım sırlarını hem de kullandığı makyaj malzemelerini anlatarak merak edilen soruları da yanıtladı.

Aybüke Pusat, “Cildim çok kuru olduğu için kendimi bildim bileli krem kullanırım. Çocukluktan gelen bir alışkanlık. Annem çok küçükken banyodan sonra krem sürerdi. Hâlâ bu alışkanlığım devam ediyor. Babam da annem de çok bakımlıydı. Tüm bakım alışkanlıklarımı ve tüyolarımı ikisine borçluyum.” 

Aybüke Pusat

Aybüke Pusat

CİLT BAKIMI RUTİNİ

“Her gün yüzümü ve boynumu dermatolojik ürünlerle temizliyorum. Ardından limon suyu sürüyor ve kurumasını bekliyorum. Kremi, ardından uyguluyorum. Bu yöntem cildime hem esneklik hem de canlılık katıyor. Babaannemin yöntemiymiş. Ben de babamdan öğrendim. Peeling için asla dışarıdan ürün almıyorum. Soda ve Türk kahvesi karışımıyla kendim yapıyorum. Cildimi hem doğal hem de yumuşacık yapıyor. Üstelik tüm vücuda da uygulanabiliyor.”

Aybüke Pusat bakımı

Aybüke Pusat bakımı

Pusat, “Günlük makyajımda sadece göz altlarıma kapatıcı sürüp kirpiklerime bol maskara uyguluyorum. Maskara olarak Dior’dan çok memnunum. Göz altı kapatıcısı için her seferinde başka marka kullanıyorum. Ama şimdiye kadar en memnun olduğum Nars’ınki.Özel günlerde bordo ruj sürmeyi çok seviyorum. Dudaklarım da cildim kadar kuru. Çantamdan asla nemlendirici lipstick’lerimi ayırmam. Her dakika ihtiyacım oluyor. Renklileri ile de günlük makyajımı tamamlayabiliyorum. Highlighter’ı günlük kullanmaya yeni başladım. Silikon uygulama pediyle uygulayınca şahane görünüyor.”

Aybüke Pusat saç bakımı

Aybüke Pusat saç bakımı

SAÇ BAKIMI

“Duşumu her seferinde kesinlikle soğuk suyla bitiriyorum. Vücudumun ayılmasına yardımcı oluyor. Tenim ve saçlarım için de oldukça yararlı. Her zaman kullandığım Yves Rocher şampuanın maskesini de kullanıyorum. Çünkü seri hâlinde kullanıldığı zaman yararlı oluyor. Her zaman silikonsuz, parabensiz şampuanlar tercih ediyorum. Saç kremi asla kullanmıyorum. Saçlarım setlerde fönden, maşadan yüksek ısıya maruz kalıyor. Zaten çok zarar görüyor. Onun yerine düşük ısıda kurutuyorum ve hafif nemli bırakıyorum. Şekil vermek için maşa değil bigudi kullanıyorum. Bu yöntemi yeni keşfettim ve çok memnunum. Üç ayda bir keratin bakımı yaptırıyorum. Keratin yaptıramadığım zamanlarda da doğal argan yağı ile evde maske uyguluyorum.”

Aybüke Pusatın cilt bakım sırları

Aybüke Pusatın cilt bakım sırları

EL VE AYAK BAKIMI

“Ellerim için eski moda ama en iyisi olan Cire Aseptine kremden asla şaşmam. Dansçı olduğum için ayaklarım zamanla çok deforme oldu. Onları düzeltmek için çok sık ve düzenli pediküre gidiyorum. Ayakkabılarımda her zaman tabanlık kullanıyorum. Gece yatmadan ayaklarımı bol gliserinli bir kremle kremleyip çorap giyiyorum.”

“Bol su içiyorum, uykusuz kalmamaya özen gösteriyorum. Kozmetik değil dermatolojik ürünler kullanıyorum. Yazın ve kışın nemlendirici haricinde yüzüm, boynum için güneş kremi uyguluyorum. Cildimin ve saçımın tipine uyan kremler, sabunlar kullanıyorum. Cildimi yıpratacak ürünler tercih etmiyorum."

Hercai menekşenin faydaları nelerdir? Egzamaya hercai menekşe sürerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Hercai menekşenin faydaları nelerdir? Egzamaya hercai menekşe sürerseniz...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

İlayda 4 yıl önce

Bence Aybüke Pusat çok güzel bir kadın onu çok seviyorum

Toplam 2 beğeni

Gülnar 4 yıl önce

Bence Aybuke pusat hem dogal hem tatlı hemde guzel biri

Toplam 2 beğeni

Güzellik 4 yıl önce

Aybüke Pusati sevmiyorum. Nedense bana çok yapmacik geliyo. Güzel de deyil. Sadece Tolgayla Sözde partner oldugu icin sevildi o kadar. ama ben nedense hiç sevmiyorum. Deniz Baysali ve Hande Erçeli seviyorum:)

Leylinna 3 yıl önce

Aybüke Pusat bence çok güzel,tatlı,iyi biri yapmacık değil!!Ben Aybüke Pusatı çok seviyorum!!

aybuke pusar 4 yıl önce

lütfen hakaret etmeyin