Evde gösterişli makyaj nasıl yapılır? Gösterişli makyajın püf noktaları

Sevdiklerinizle bir arada özel bir davete giderken ya da eşinizle romantik bir yemeğe gideceğiniz anlarda kuaföre gitmek yerine evde ışıl ışıl görünen aynı zamanda kusursuz bir makyaj yapmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz. Peki özel günlerde pratik makyaj nasıl yapılır? Tüm ayrıntılarıyla haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

Bazen hafif bir ruj, bir rimel, kimi zaman da allıklar, göz farı, eyeliner… Makyaj biz kadınların vazgeçilmezleri arasındadır. Sokağa dolaşmaya çıkarken, akşam bir yemeğe giderken ya da işe yetişmeye çalışırken mutlaka yüzümüze renk, canlılık katacak birkaç küçük dokunuşta bulunuruz. Gündelik hayatta kullandığınız makyaj malzemeleri özel günlerde istediğiniz etkiyi vermeyebilir. Özel davetlerde veya özel bir günde evde makyaj yaparken kullandığınız ürünlerin ışıltılı ve uzun süre kalıcı olması çok önemlidir. Örneğin eşinizle birlikte evlilik yıl dönümünüzde şık bir mekanda yemek için hazırlanırken; makyaja başlarken ışıltılı bir baz kullanmalısınız. Peki özel bir günde evde hazırlanırken pratik bir şekilde makyaj nasıl yapılır? Nelere dikkat gerekir ve pratik teknikler nelerdir? Ayrıntıları haberin detaylarında...

Özel gün makyajı

Özel gün makyajı

- Özelikle makyaja bir baz kullanarak başlayın. Baz makyajın cildinizde kusursuz görünmesini hem de uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Cildinizdeki tüm gözeneklerin dolmasına yardımcı olur.

- Makyaj bazının ardından fondöteninizi ıslatılmış bir sünger yardımcıyla tüm yüzünüze eşit olacak şekilde yayın. Hafif kuruduktan sonra göz altı morluklarınızı kapatmak cildinizdeki kusurları örtmek için cilt tonunuzdan daha açık bir kapatıcı sürün ve güzelce yayın. Göz kapaklarınızı da bu adımda kapatabilirsiniz. 

Güzel makyaj yapmanın yolları

Güzel makyaj yapmanın yolları

- Kapatıcı işlemi bittikten sonra toz bir pudra ile makyajınızı sabitleyin. Fondötenin çizgilere dolmasını engellemek için en önemli adımlardan biridir.

- Sonrasında göz makyajınızı yapabilirsiniz. Kıyafetinizle uyumlu bir far uygulayarak çift kat maskara sürün. Gözlerinizin büyük görünmesini istiyorsanız gözlerinizin içine beyaz kalem ve göz pınarlarına aydınlatıcı uygulayın.

- Kaşlarınızı da kendi stilinize uygun doğal bir şekilde doldurtan sonra açılı fırçayla allık sürüp, elmacık kemiklerinize uygulayın.

- Ardından dudaklarınızı da kalemle çerçeveleyerek, rujunuzla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Hazal 2 yıl önce

Makyajınız hiç bir birinr uymamış Mesela hafif bir göz arkası ola bilirdi Ruj da açık pembe olabilirdi