Buz yüze nasıl uygulanır ve cilde faydaları neler? Buzun sivilceye faydası! Buz maskesi

İçecekleri soğuk tutmak ya da bir yere çarptığımızda şişmemesi gibi farklı alanlarda kullanılan buz küpleri, kadınların cilt bakımına da girdi. Sivilceleri gidermek aynı zamanda göz altı morluklarının giderilmesi için kullanılması önerilen buzun cilde bilinmeyen faydalarını sizler için derledik. Peki buz yüze sürülür mü? Buz yüze iyi gelir mi? Soruların yanıtı haberimizin detaylarında.

Suyun dondurulması ile elde edilen buz, renksiz ve kristal yapılıdır.  Kuvvetli hidrojen bağları, moleküller arasında daha çok boşluk kalmasına yol açtığından, buz sudan daha hafiftir. Sıcak havalarda daha çok işe yarayan buz, içeceklerin soğutmak, ferah ferah içmek için kullanılırken, saça yapışan sakızı kolayca ayırmaya da yarıyor. Uzmanların yaptığı bir açıklamaya göre kırışıklardan sivilcelere kadar cilt bakımında da kullanılabileceği yönünde oldu. Cilde buz uygulamak ne açıdan faydalıdır diye öğrendiğiniz zaman, buz cildinizin yeni en iyi arkadaşı olabilir. Buzun cilde sandığınızdan daha fazla faydası bulunuyor. Peki bu faydalar neler? Gelin birlikte buzun cilde faydalarını öğrenelim...

Buzun cilde faydaları neler?

Buzun cilde faydaları neler?

Buz sıkılaştırıcı özelliği sayesinde, genişleyen gözeneklerin küçülmesine yardımcı olan en pratik bir bakım yöntemidir. Bu bakım aynı zamanda kan dolaşımını tetikleyerek, cildin sağlıklı ve genç görünümü sağlar. Eğer buz yöntemi ile gözeneklerinizi sıkılaştırmak istiyorsanız bir kaç tane buzu temiz beze sarın. Ardından 15-30 saniye aralıklarla yüzünüze sürün. Bu uygulamayı günde birkaç kez yapabilirsiniz.

Buz yalnızca cilt bakımında değil çıkan sivilcelerinde azalmasında büyük rol oynuyor. Ciltteki kan dolaşımını hızlandırdığı için sivilcelerin kolayca yok olmasını sağlar. Buz ayrıca ciltte biriken yağ ve kir parçalarını giderir. Böylece sivilcelerin neden olduğu ağrı, iltihaplanma gibi sorunların önüne geçilmiş oluyor. Buz küplerini temiz beze sarıp, birkaç saniye sivilcelerin üzerinde tutun. Ara ara hafifçe bastırın. Kolayca sivilcelerinizden kurtulmak için günde iki kez deneyebilirsiniz.

Buz cilde nasıl uygulanır?

Buz cilde nasıl uygulanır?

Göz altı morlukları kan dolaşımının yavaşladığı kişilerde daha fazla görülür. Buz yöntemi ile hem göz altı morluklarından hem de göz altı torbalarından kısa sürede kurtulabilirsiniz. Temiz beze sarılmış buz küplerini göz altınızda kısa süreli bir şekilde tutun. 

BUZUN CİLDE DİĞER FAYDALARI;

  • - Cilt hücrelerini harekete geçiren buz, ciltteki koyu renkliliği giderip beyazlamasını sağlar. 
  • - Kan dolaşımının arttıran buz, ciltteki solgunluğu giderip canlı görünmesine yardımcı oluyor.
  • - Buz küpleri güneş yanıkların geçmesinde de oldukça etkilidir. Güneş yanıklarıyla başınız dertteyse temiz beze sarıp cildinize uygulayın. Direk temas etmemesine özen gösterin.

BUZ MASKESİ NASIL YAPILIR?

1 kalıp buzu kalıptan çıkarın. Buz parçaları ile uygulamaya başlamadan önce cildinize günlük kullandığınız nemlendiricinizi biraz fazla sürün. Cilt kremi emmeden; buz parçalarını dairesel hareketlerle üzerinde gezdirin. Buzlar cildinizin sıcaklığı ile erimeye başladığında bırakın. Nemlendiriciyi temizlemek için normal ısıda olan su ile durulayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 16

NUR 2 yıl önce

Arkadaslar bacaklardaki bu batiklar cilek gorunumlu kirmizi lekeler icin onerebilcgnz Herhngi birsey varmi?

Toplam 2 beğeni

Tuğçe 1 yıl önce

Kesinlikle lazer bende de vardı hemde o kadar çoktu ki lazere gittim 5. Seansım gerçekten çok azaldı

Toplam 0 Beğeni

Çiğdem 1 yıl önce

Lazer

Toplam 0 Beğeni

Sumru 1 yıl önce

At kılı fırçası öneririm

Toplam 0 Beğeni

Merve 2 yıl önce

Sivilve lekem var acil geçmesi lazım ne yapcm.

Toplam 7 beğeni

Nur 2 yıl önce

Ayni sorun bende de var ama kaalici degil bende cildim cok hassas e gercekten sivilce sorununuz varsa buz masajini oneririm ayrica acnelys adli birr krem eczanelerde bulabilirsiniz gercekten mukemmel

Toplam 0 Beğeni

Senem 2 yıl önce

Gece yatmadan önce yarım limonu yüzünüze sürüp uyumak sivilcelere birebir etkilidir hemen kurutup toparlar ve cilde parlaklık canlılık veriyor fakat yüzü biraz kuruttuğu için gündüzde nemlendirici sürerek bunu dengelemeniz lazım işte o zaman faydasını kesin olarak görürsünüz.limon yerine elma Sirkeside olabilir oda muhteşem bir yüz temizleyicisi ve ölü deri atıcı güzel birşeydir

Toplam 0 Beğeni

esin 3 yıl önce

yorumlar doğrultusunda zigavus'u kullanmaya başladım. Çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 2 beğeni

feyza 3 yıl önce

Zigavus'un ürünlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben eczaneden alıyorum. çok memnun kaldım

Toplam 1 beğeni

elif 3 yıl önce

Zigavus'un bakım kremlerini kulanabilirsniz.

Yorumların Tümünü Okuyun