Ozon yağı nedir? Ozon yağının cilde faydaları nelerdir? Ozon yağı nasıl sürülür?

Son yılların en çok satan ve uzmanlar tarafından önerilen ozon yağı, başta vücut sağlığı olmak üzere ciltteki birçok problemi ortadan kaldırıyor. Siz de akne, siyah nokta veya leke gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyorsanız mutlaka ozon yağını denemelisiniz. Peki ozon yağının cilde faydaları nelerdir? Ozon yağı cilde nasıl uygulanır? Ozon yağı nereden alınır? Ozon yağının fiyatı nedir? Öğrenmek için yazımıza göz atın.

Ozon yağı, yüksek kalitedeki organik, soğuk sıkılmış, sızma zeytinyağından elde edilir. Ozon zeytinyağına enjekte edildiğinde, yağla etkileşime girer ve yağın içerisinde dengeli bir yapıya kavuşur. Adını ilk kez duyanların şaşırdığı ozon yağının hem vücuda hem de cilde birbirinden inanılmaz faydaları bulunuyor. İşlem geçirdikçe jel kıvamına gelen ve koyulaşan bu yağ,  Almanya, Fransa ve Japonya dahil birçok ülkede tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda ağrıyan bölgeye masaj yapıldığında adeta şifasını gösteren ozon yağının koyu kıvamda olanı diğerine göre doygunluk seviyesi daha fazladır. 

ozon yağı

ozon yağı

Özellikle kadınların karşılaştıkları rahim kanserinden egzama tedavilerine, böcek ve arı sokmalarından sivilcelere kadar birçok sorunu ortadan kaldıran ozon yağı hakkında bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırmada ozon yağının cilde bilinmeyen faydaları ortaya çıktı. Peki bu faydalar neler?

- Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak, yaraların iyileşmesini hızlandırır. Arı sokması sonrasında oluşan şişme, kızarıklıklara iyi gelen ozon yağı akne tedavisinde de oldukça etkilidir. Nemlendirici bir yüz kremi işlevi gören ozon yağı tamamen doğal olduğu için hayvanlardaki yaralar için kullanılabilir.

Makyaj temizlemek için uygun olan ozon yağı, güneş yanıkları için kullanılabilir. Yağ bezi enfeksiyonlarına iyi gelebilir. Selülitleri temizleyen ozon yağı, saç kıran tedavilerinde de kullanılıyor. 

OZON YAĞININ VÜCUDA OLAN FAYDALARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

ozon yağının cilde faydası

ozon yağının cilde faydası

NOT: Ozon yağını vücudunuza uygulayacaksanız, mümkün olduğu kadar gece yatmadan önce kullanmaya özen gösterin.

AKNELERİ GİDERMEK İÇİN OZON YAĞI TEDAVİSİ

Ozon yağını yüzünüzü yıkadıktan sonra akneli bölgelere uygulayın (günde 2 kez). Bu sayede yüzdeki dolaşımı arttıran ozon yağı, cildin gün içinde maruz kaldığı zararlı toksinlerden arınmasına da katkı sağlar.

EGZAMA VE PİŞİKLERE KARŞI OZON YAĞI TEDAVİSİ

Egzamalı bölgelere günde 2 kez ozon yağı uygulayın. 1 çay kaşığı ozon yağını banyo suyuna ekleyerek yıkanabilirsiniz. Aynı şekilde pişik olan bölgelere iyileşme olana kadar günde 2-3 defa kullanın. Ozon yağı, cildinizin yanmasını ve acısını dindirecek, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

KEPEK VE SAÇ SORUNLARINA KARŞI OZON YAĞI TEDAVİSİ

Saçınızı yıkadıktan sonra ozon yağını saç derinize uygulayın. Derinin içine doğru hafifçe masaj yaptıktan sonra saçlarınızı ılık bir havluyla sarın ve yaklaşık 1 saat o şekilde bekleyin.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

K. Yasar 3 yıl önce

Organik ozon yağını nereden satın alabilirim

Toplam 1 beğeni

Fatma hanım 3 yıl önce

Helal gıda diye Natural ürünlerin satıldığı bir yer var oradan rahat bulabilirsin genelde bütün şehirlerde var diye biliyorum ben

Toplam 0 Beğeni