Bacaklardaki batık nasıl geçer? Batık gideren en etkili yöntemler

Her kadının ortak problemlerinden biri olan epilasyon sonrası oluşan kıl batıklarıdır. Yapılan hatalar nedeniyle oluşan bu batıkları evde bazı yöntemlerle ortadan kaldırabilirsiniz. Peki batık nasıl oluşur? Batık oluşumunu engellemek için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Batık oluştuğunda neler yapılır? İşte batık problemi hakkında bilmeniz gerekenler:

Batık oluşumu, hatalı ağda ve epilasyon sonucu ortaya çıkan bir cilt problemidir. Ağda ve elektrikli epilasyon sonucu oluşan batıklar, estetik açıdan da bacakların güzelliğine gölge düşürürler. Batıklar, önlem alınmadığı takdirde bacaklarda iltihap yaparak leke bırakabilir. Batık oluşumunun en önemli sebeplerinden biri elektrikli epilasyon aletleri ve jiletlerdir. Epilasyon aletleri tüyleri tek bir yöne değil her yöne çekerek alırken, üst üste jilet kullanımı da cildi tahriş ederek batık oluşumuna sebep olabilir. Batık oluşumu da sivilce gibi bir durumdur. Herkeste olacak diye bir şey yoktur, kişinin cilt yapısıyla alakalıdır.

Kabak lifli sabun nedir ve ne işe yarar? Kabak lifli sabun nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERKabak lifli sabun nedir ve ne işe yarar? Kabak lifli sabun nasıl kullanılır?

PEKİ BATIK OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN NE YAPILMALIDIR?

  • - Elektrikli epilatörler tüyleri her yöne aldığı için batık oluşumuna zemin hazırlar, bu yüzden farklı epilasyon yöntemleri kullanılmalı.
  • - Bacaklara uygulanacak peeling, ölü derinin atılmasını sağlayarak batık oluşumunu önler.
  • - Banyo sırasında yapılan keseleme işlemi ile cilt ölü derilerden arındırılarak, batık oluşumunun önüne geçilebilir.
  • - Nemlendirici yağlar kullanmak kıl köklerini yumuşatarak batık oluşumunu engeller. Bacaklardaki batıklar için en uygun yağlar biberiye ve gül yağlarıdır.
  • - Ağda sırasında uzun kıllar çekilirken kırılır ve batık oluşumuna sebep olur. Bu yüzden kıllar çok uzamadan ağda yapılmalıdır.
  • - Ağda işlemi bittikten sonra uygulanacak olan tüy azaltıcı krem veya losyonlar zamanla tüy ve batık oluşma riskini azaltır.

Çilek bacak nedir ve nasıl geçer? Çilek bacaklar için en etkili 4 ev çözümüİLİŞKİLİ HABERÇilek bacak nedir ve nasıl geçer? Çilek bacaklar için en etkili 4 ev çözümü

BATIKLARDAN KURTULMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

BATIKLARDAN KURTULMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

BATIKLARDAN KURTULMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

  • KARBONAT MASKESİ

Haftada bir uygulayabileceğiniz karbonat maskesi için, iki yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı bacaklarınıza masaj yaparak 15 dakika boyunca bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra bacaklarınızı ılık su ile durulayın ardından yarım limon suyunu bacaklarınıza sürün ve bekletmeden yıkayın. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi bacaklarınıza masaj yaparak uygulayın.

Eldivenle tüy nasıl alınır? Eldivenle tüy almak zararlı mıdır?İLİŞKİLİ HABEREldivenle tüy nasıl alınır? Eldivenle tüy almak zararlı mıdır?

  • ŞEKER VE LİMON PEELİNGİ

Bacaklarınızdaki ölü deriyi atmaya yardımcı olacak bu peeling için, dört çorba kaşığı şekeri yarım çay bardağı limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı bacaklarınıza masaj yaparak uygulayın.

Batık Olmaması İçin Ne Yapmalı

Batık Olmaması İçin Ne Yapmalı

  • ASPİRİN SPREYİ

1,5 bardak kaynamış suyun içine 5-6 adet aspirin atıp eriyene kadar iyice karıştırın. Oluşan bu karışımı süzerek boş bir sprey kutusuna doldurun. Haftada bir kere bu spreyi bacaklarınıza püskürterek 2-3 saat bekletin, ardından ılık su ile durulayın. Bu uygulama batık oluşumunu engelleyerek bacaklarınızdaki var olan lekelerin rengini açılmasına da yardımcı olacaktır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 62

Clara Şen 8 ay önce

Keradem ❤️

Su Su 10 ay önce

3-4 ay önce burada görüp Keraderm 100mililitresini almıştım trendyol’dan düzenli kullandım sabah akşam şu an çok daha iyi durumda bacaklarım. Her ürüne olduğu gibi buna da zam gelip duruyor ama bundan başka bir çözüm bulamadım ne yapalım kullanmaya devam

☺☺ 1 yıl önce

Elektirikli epilasyon aleti kullanıyorum çok batık oluyo juvera keraderm gerçekten işe yarıyor mu

Toplam 2 beğeni

A.Tosun 1 yıl önce

Ürün burda patlama yapmış sanırım Juvera markasının KERADERM ürünü. Trendyol’dan almıştım bende 3-4 ay önce günde iki kere kullandım bacaklarımdaki batıklar ve izler geçti gitti

Toplam 1 beğeni

Hilal 1 yıl önce

Merhaba hanımlar kollarımda minik minik kırmızı batıklar var :(ben bebek yağı ve tuz ile peeling yapıyorum ama sonuç alamıyorum bana daha etkili işe yarar bir karışımınız tavsiyeniz var mı? :(

Toplam 2 beğeni

A.Tosun 1 yıl önce

Juvera markasının Keraderm ürününü al bacı bişeyciğin kalmaz. Eczanelerde falan satılıyo güvenli bi ürün

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun