Siyah nokta bandı nedir? Siyah nokta bandı nasıl kullanılır?

Son yıllarda özellikle süpermarketlerde satışı artan siyah nokta bandı birçok kadının kurtarıcı ürünü olarak kullandığı bir bakım ürünü oldu. Uygun fiyatıyla cebi yakmayan siyah nokta bandının nasıl kullanıldığı ve içerisinde hangi maddeler olduğu hakkında sizleri bilgilenmek için hazırladığımız bu yazıyı mutlaka incelemelisiniz.

Siyah noktalar, cildin aşırı yağ üretmesiyle kendini gösterir. Cilt üzerinde biriken kir ile birleşen yağ, üst tabakada daha görünür hale gelen kirler fazla güneş ışınlarına maruz kaldığında artabilir. Bu durumda çaresiz kalanların imdadına siyah nokta bantları yetişiyor. Kozmetik dünyasının popüler ürünlerinden biri olan siyah nokta bandı, özellikle T bölgesinde artan noktaların kısa sürede azalmasına yardımcı oluyor. Siyah noktalar cildin üst tabakasının kendisini koruması için yaptığı ve boş gözeneklerin kötü hava ile dolmasıyla da oluşabilir. Genellikle banyo sonrasında açılan gözeneklerin dolmasıyla meydana gelen siyah noktalar temiz bakılmayan ciltlerde ise daha sık görülür. Siyah noktalara doğru bakım ve tedavi uygulanmadığında büyük sivilcelere dönüşür. Ergenlik çağındaki çocuklarda bu çok daha fazla görülür. Eğer siyah noktalarda kısa sürede kurtulmak istiyorsanız evde cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Siyah nokta bantları içerisindeki etken maddeler sayesinde gözeneğin dibine kadar iniyor ve oradaki yağı parçalayarak çıkmasını sağlıyor. 

siyah nokta nedir

siyah nokta nedir

Cilt neden yağlanır? Yüz yağlanması nasıl engellenir?İLİŞKİLİ HABERCilt neden yağlanır? Yüz yağlanması nasıl engellenir?

Oluşan bu siyah noktaları buhar banyosu ya da ılık suyla duş alarak yok edebilirsiniz. Özellikle gözenekler açıkken siyah noktalara buhar daha kolay etki ediyor. Buharda cildinizi yumuşattıktan sonra siyah nokta bandını nazikçe yapıştırın. Ürünün üzerinde yazan dakika kadar beklettikten sonra hızlı bir şekilde çekebilirsiniz. Genelde 15 dakikada sertleşen bantları çok uzun tutarak iyice kurutmak ise siyah noktaların yerinden çıkmamasına neden olacaktır.

siyah nokta bandı

siyah nokta bandı

Siyah nokta bandı kullandıktan sonra gözeneklerin mutlaka temiz bir pamuk ve tonikle cildinizi sıkılaştırmanız gerekir. Bunun için isterseniz gül suyu, maden suyunu kullanabilirsiniz. 

PEKİ EVDE SİYAH NOKTA BANDI NASIL YAPILIR?

evde siyah nokta bandı nasıl yapılır

evde siyah nokta bandı nasıl yapılır

1 adet yumurtanın akını sarısından ayırıp, çatalla çırpın. Siyah nokta olan bölgenize mutfak fırçası ya da saç boyamak için kullanılan fırça ile sürün. Üzerine tuvalet kağıdı yapıştırın. Kağıtların üzeri kurduktan sonra nazikçe yüzünüzden çekin. Siyah noktalarınızdan rahatsızlık duydukça kullanabilirsiniz. Karışımın içine birkaç limon damlatarak daha etkili hale getirebilirsiniz.

Ayva çekirdeğinin cilde faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği maskesinin yapılışı ve faydası İLİŞKİLİ HABERAyva çekirdeğinin cilde faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği maskesinin yapılışı ve faydası

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Rabia 8 ay önce

Ise yariyordur umarim