İpek kirpik nasıl yapılır? İpek kirpik zararlı mıdır? İpek kirpik kalıcı mıdır?

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan ipek kirpik, kadınlar tarafından adeta rağbet görüyor. Kirpiklerin gür, uzun ve her daim akımlı görünmesini sağlayan ipek kirpik uygulaması hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık. İpek kirpik zararlı mıdır? İpek kirpik kalıcı mıdır? İpek kirpik fiyatları nelerdir? Evde ipek kirpik yapılır mı? Merak edenler için yazımızı okuyabilirsiniz.

Kadınlar her zaman kirpiklerinin dolgun ve uzun olmasını ister. Bunun için rimelden yardım alabilirsiniz. Ama rimel benim için çözüm değil, her gün de takma kirpikle uğraşmak istemiyorum diyorsanız, ipek kirpik uygulaması tam da size göre. Saf ipekten imal edilen ipek kirpikler, sentetik ürünlere nazaran daha estetik ve esnek bir yapıya sahiptir. Daha çekici bakışlara sahip olmak için kirpiklerini rimelle çoğaltmak veya dökülen kirpiklerinin yerine takma kirpik kullanmak istemeyenler için yenilikçi bir çözüm olan ipek kirpik kirpik uygulaması, memnun edici sonuçlar taşır. Kirpikleri seyrek, düz, açık renk ve ince yapıda olan kişilerin, daha belirgin ve dolgun kirpiklere sahip olmak amaçlı yaptırdıkları yöntemdir. İpek kirpik son zamanların en yaygın uygulaması arasında gösteriliyor. Sebebi ise en az 90 gün rimel sürmeden kirpikleriniz dolgun ve uzun olmasıdır. İpek kirpik uygulaması her ne kadar zararsız bir uygulama olsa da göz çevresi yüzün en hassas bölgesi olduğu için en küçük bir hata size zarar verebilir.

ipek kirpik nasıl yapılır

ipek kirpik nasıl yapılır

NOT: İpek kirpik uygulaması yaptırmaya giderken göz makyajınızı yapmadan gitmeniz uygulama esnasında kolaylık sağlar. Uygulama sırasında gözleriniz hep kapalı olacağı için lens kullanırsanız çıkarmanız gerekir.

PEKİ İPEK KİRPİK NASIL YAPILIR?

İpek kirpikler, tüm kirpiklere tek tek yapıştırılarak uygulanmaktadır. Basit ve kolay bir işlemdir. İpek kirpik uzmanlar tarafından yapılıyor. Uygulama genellikle 1 - 2 saat arasında sürmektedir. Belli bir zaman sonra uygulanan ipek kirpik kişinin kirpiğinden ayrılarak dökülmektedir. 

Bu işlemi yaptıran kişiler uzun zamanlı olması için sürekli bakım yaptırmalıdır. Uygulama esnasında yapıştırma işlemi organik ve hipo alerjik yapıştırıcılarla yapılıyor. 3 hafta ile 6 ay arasında kullanım sağlanmaktadır. Bu yapıştırıcılar gözlerde hassasiyet olmaması için gereklidir.

ipek kirpik ne kadar kalıcıdır

ipek kirpik ne kadar kalıcıdır

İpek kirpik uygulamaları kesinlikle uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Kişinin göz hassasiyeti ve alerjisi varsa, deneme amaçlı her iki gözüne de 2 adet kirpik takılarak 24 saat uygulamayı denemesi gerekmektedir. İpek kirpik uygulamaları yaz ve kış mevsiminde yapılmaktadır. Uygulama yaptırdığınız kirpiklerinize gece makyajı yapabilirsiniz.

Fakat makyaj temizleme ürününü yağsız tercih etmelisiniz. İpek kirpiklerinizi banyo, sauna, hamam deniz ve havuz gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Fakat ph derecesi yüksek olan havuzlarda sorun yaşanabilir. Dikkat edilmelidir. Gözle alakalı bir işlem yaptıracağınız için ilerde problem yaşamamak adına dikkatli olmanızda fayda var.

 ipek kirpik uygulamasının fiyatı ne kadar

ipek kirpik uygulamasının fiyatı ne kadar

İPEK KİRPİK NASIL ÇIKARILIR?

İpek kirpikler ile uzun bir süre geçirildikten sonra çıkartılmaları gerekiyorsa bu işlemin evde yapılmamasında fayda var. Evde yapılan işlemler doğal kirpiklerin dökülmesi gibi istenmeyen sonuçlara zemin hazırlayabilir. İpek kirpiklerin çıkarılması için yapıştırılırken kullanılan malzemeye özel bir solüsyon kullanılması gerekir. Şayet evde böyle bir malzeme yok ise tahriş oluşma ihtimali doğar. Bu yüzden kirpiklerin çıkartılması için de yine bir uzmandan yardım alınması önerilir .

ipek kirpik bakımı nasıl yapılır

ipek kirpik bakımı nasıl yapılır

İPEK KİRPİK BAKIMI NASIL YAPILIR?

İpek kirpik bakımında ilk şart hijyen kurallarına uyulmasıdır. Yağlı ürünler veya maskaralar kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. Düşen kirpiklerin yerine yenisini eklemek gerektiğinde yine bir uzman yardımına ihtiyaç duyulur. Gece uyurken kirpiklerin üzerine yatmak ya da sık sık gözleri ovuşturmak gibi kirpiklerin yapısını bozacak davranışlardan da kaçınılması gerekir.

İPEK KİRPİĞİN FİYATI NEDİR?

İpek kirpik fiyatları her yere göre, kişinin fiziksel yapısına ve seans aralığına göre değişkenlik göstermektedir. Güncel 2020 ipek kirpik fiyatları 350 TL'den başlıyor.

En kolay saç sakal tıraşı nasıl yapılır? Evde erkek saç kesmenin en kolay yolu

İLİŞKİLİ HABER

En kolay saç sakal tıraşı nasıl yapılır? Evde erkek saç kesmenin en kolay yolu
Yüksek bel kotlar nasıl giyilir? Mom jeans kot pantolonlar nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Yüksek bel kotlar nasıl giyilir? Mom jeans kot pantolonlar nasıl kombinlenir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0