50 yaş üstü kadınlar için cilt bakım önerileri

İlerleyen yaşla beraber kırışıklıkların oluşması da kaçınılmaz oluyor. Genellikle önce göz kenarlarında sonra ellerde başlayan kırışıklar 50'li yaşlarda oldukça fazla görülür. Ancak bunlara bakım yaparak ortadan kaldırabilirsiniz. Peki 50 yaş üstü kadınlar için nasıl cilt bakımı yapılmalıdır? Kırışıklıkları azaltmanın yolları nelerdir?

Cilde elastikiyet veren aynı zamanda kırışıklık ve sarkmaları kontrol eden kolajen üretimi ilerleyen yaşla beraber azalır. Bu azalmalar cildin kırışmasına hatta solgun görünmesine de neden oluyor. Her ne kadar zaman hiç geçmeyecek gibi gelse de gün ve gün yaşımız büyümeye, belli süreden sonra da artık söylenmeyecek ya da gizlenecek kadar önemli bir hal alır. Kırışıklıkların gözle görülür bir hal aldığı 50'li yaşlarda mutlaka kolajyen desteklemeli , günde 500 mg altında C vitamini tüketmemek gerekir. Kullanılacak cilt bakım ürünlerinin içinde bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Kapsül olarak alınabilineceği gibi brokoli, kivi, maydanoz, biber, portakal, mandalina, limon, ıspanak, somon balığı, keten tohumu, sarımsak ve yumurta beyazı gibi yiyeceklerin tüketimi fazlalaştırılmalıdır. Bunların dışında vücuda ve cilde anti aging yani yaşlanma karşıtı olarak görev yapan yiyecekler ise; morina balığı, salatalık, kelp(esmer su yosunu), domates, kırmızıbiber, Brüksel lahanası, nar, marul, ay çekirdeği, karpuz, buğday rüşeymi ve ton balığıdır. 

50

50

Kahve, çay ve asitli içecekleri fazla tüketiminden kaçınmak ayrıca sigarayı bırakmak, şeker tüketimini minimuma indirmek de sağlık ve güzellik açısından önem taşır. Hayat iksiri olan su bu dönemde geçmişe göre daha çok önemli hale gelir. Mutlaka 2 litrenin altına düşmemek dolaşım, kan hücreleri aynı zamanda cilt için gereklidir. Günlük adaçayı ve yeşil çay tüketimi vücutta antioksidan etki yaparak cildin toksinlerden arınmasını sağlar. Yeşil çay cilde nem verirken aynı zamanda gençleştirir.

Güneşe fazla maruz kalmama veya güneşe kış ya da yaz güneş kremsiz çıkmama 50 yaşından sonra daha da önem taşır. İncelen cilt yapısı güneşten daha fazla etkilenebilir hale gelir. Lekelenmeler artabilirken, eski lekeler ise çok çabuk açığa çıkabilir.

yaşlılarda cilt bakımı nasıl yapılır

yaşlılarda cilt bakımı nasıl yapılır

Günlük bakımınızı ihmal etmemeniz ve içeriğinde daha özel maddeler barındıran kremler kullanmanız gerekmektedir. Dış etkenlere karşı koruyucu, kırışık giderici ve onarıcı etkileri olması cilt sağlığınız açısından önem taşır. Aranan en önemli şart ise cilt tipine uygun olmalıdır. Bu yaşta sıklıkla görülen cilt kuruluklarına bağlı olarak daha yağlı ve yoğun kremler çok yaygın olarak kullanılır. Çünkü cilt altındaki yağ dokuları daha az çalışır. Bundan önceki yıllarda normal ciltler kuruya, yağlı ciltler ise normale dönüşür Gece ve gündüz olarak 2 ayrı nemlendiricinizin bulunması gerekmesi ise; cildin gece farklı besin, gündüz farklı besine ihtiyaç duymasındandır. Gündüz kremleri cildi korumak, gece kremleri ise cildi yenilemek, için kullanılır.

CİLDİ GEREN MASKE TARİFLERİ

CİLDİ GEREN MASKE TARİFLERİ

CİLDİ GEREN MASKE TARİFLERİ

Cildi germek için yapacağınız maske ise 1 yumurta sarısı, yarım tatlı kaşığı saf zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı havuç suyu ile yapılan karışımdır. Malzemeleri iyice karıştırıp yüzünüze ve boynunuza sürün. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Yüzdeki hücre yenilenmesine yardımcı olmak için; 2 elmayı rendeleyin. 1 yemek kaşığı süt kaymağı ve 2 yemek kaşığı suyu küçük bir tencerede 4-5 dakika kadar kaynatın. Üzerine rendelenmiş elmaları ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra ateşten tencereyi alın. Soğuyan karışımı masajla yüzünüze uygulayın. En az 1 saat kadar beklettikten sonra soğuk su ile temizleyin. Farkı ilk birkaç kullanım sonra göreceksiniz.

50 yaş üstü kadınlar için cilt bakım önerileri

50 yaş üstü kadınlar için cilt bakım önerileri

Sirkenin ölü hücreleri arındırdığı, lekeleri giderdiği, tonik etkisi yarattığı ve yıpranan cilde yumuşaklık ayrıca esneklik kazandırdığı bilinen faydaları arasındadır. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesini bir kapta kaynatın. Buhar çıkmaya başladığında yüzünüzü bu buhara tutup gözeneklerin açılmasını aynı zaman da dezenfekte etmesini sağlayın. 3-4 günde yaparak yüzdeki lekelerden dolayı oluşan ton farklılıklarından kurtulabilirsiniz. Bunu yapmak zor geliyorsa bir şişe içinde sulandırılmış sirkeyi gece pamukla cildinize uygulayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0