Mayonezin cilde faydaları nelerdir? Mayonezle yapılan cilt maskesi tarifleri

Patates kızartmasının, sandiviçlerin ve hamburgerlerin vazgeçilmez soslarından biri olan mayonezin cilde faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı araştırmalara göre mayonez, cilt kuruluğunun önüne geçerek pul pul dökülmeleri ortadan kaldırıyor. Peki mayonez cilde nasıl sürülür? Mayonezin cilde diğer faydaları nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim...

Mayonez, Fransız kökenli bir sos olup günümüzde ketçaptan sonra en çok tüketilen bir sostur. İçerisinde şeker ve yumurta sarısı ağırlıklı olan mayonez, salata ve kızartmalarda kullanılır. Kalori değeri çok yüksek olduğundan kilo artışına neden olan mayonez, sadece yemek alanında değil cilt bakım rutininize de ekleyebilirsiniz. Nasıl mı? Mayonez içerisinde barındırdığı birçok faydalı besinle cilde olumlu yönde etkileri bulunuyor. Dermatologların yaptığı araştırmaya göre mayonez, cilt üzerinde besleyici ve nemlendirici etkiler göstermektedir. Mayonezin cilde etkileri arasında yer alan bir diğer unsur ise, cilt soyulması konusudur. Pul pul olup dökülen ciltler için mayonez kullanımı uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yüzünüze mayonez sürme biraz tuhaf gelse de olumlu etkileriyle karşılaştığınızda çok şaşıracaksınız.

  • Mayonez, ciltteki gözenekleri sıkılaştırır ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ayrıca cildi nemlendirme özelliği de bulunmaktadır.
     
  • Mayonez ciltteki gözenekleri derinlemesine temizler, cildi gençleştirir, sıkılaştırır, cildin pürüzsüz bir görünüm kazanılmasına yardımcı olur.
     
  • Mayonez yağlı olduğundan dolayı cildi nemlendirme işlevi görür, parlatır, genç görünüm kazandırır, çok açık olan gözeneklerin kapanmasına yardımcı olur.
     

Evde en kolay mayonez nasıl yapılır? Mayonez yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde en kolay mayonez nasıl yapılır? Mayonez yapmanın püf noktaları

Mayonezin cilde faydaları

Mayonezin cilde faydaları

Mayonezin en etkili faydalarından biri cildimizdeki gözenekleri sıkılaştırmasıdır. Sos olarak sofraların baş tacı olan mayonez, cilde nem kazandırarak hem daha güzel görünmesini hem de pürüzsüzleşmesini sağlar. Cildi derinlemesine temizlemeye yardımcı olur. Mayonezin cilt gençleştirici etkisi de vardır. Mayonez ile cildinize düzenli olarak bakım uygularsanız, cilt gözeneklerindeki sıkılaşmayı göreceksiniz.

Mayonez maskesi uygulanan cilt, daha nemli hissedeceği için, bu durum cildin görünümüne de yansır ve cildiniz hem daha pürüzsüz hem de daha sağlıklı görünür.

Kimyon baharatının cilde faydaları nelerdir? Her akşam yüzüne kimyon sürerseniz...İLİŞKİLİ HABERKimyon baharatının cilde faydaları nelerdir? Her akşam yüzüne kimyon sürerseniz...

mayonez maskesi nasıl yapılır

mayonez maskesi nasıl yapılır

NOT: Mayonez ile cilt bakımı yapmadan önce mutlaka vücudunuzun her hangi bir bölgesinde alerji testi uygulayın. Çünkü içerisinde yumurta bulunduğundan, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olduğu söylenmektedir.

Mayonez, içerisinde bulunan bileşenler sayesinde güneşten veya boyadan yıpranan saçları onarıcı ve yapıcı bakım sağlayan bir besin kaynağı.

Narın saça ve cilde faydaları nelerdir? Nar kabuğu saça nasıl uygulanır? Nar maskesiİLİŞKİLİ HABERNarın saça ve cilde faydaları nelerdir? Nar kabuğu saça nasıl uygulanır? Nar maskesi

evde mayonez yapımı

evde mayonez yapımı

PEKİ SAÇA BAKIM YAPAN MAYONEZ MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

MALZEMELER

3-4 kaşık mayonez
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı zeytin yağı

mayonez tutmazsa ne yapılır

mayonez tutmazsa ne yapılır

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki mayonez ve yumurtaya, zeytinyağını azar azar ekleyerek iyice karıştırın. Kıvama gelen karışımı sürmek için önce saçınızı bol su ile ıslatın. Islak saç diplerinize masaj uygulayarak sürün. Aynı işlemi saç uçlarınıza kadar devam ettirin. 

Maskeniz saçlarınızda 1- 2 saat kadar kaldıktan sonra bol su ile durulayınız. Maskenin yapılış aralıklarını saçınızın yıpranmışlık düzeyine göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.

2021 en şık topuklu ayakkabı modelleri neler? En güzel topuklu ayakkabı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 en şık topuklu ayakkabı modelleri neler? En güzel topuklu ayakkabı modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

hatica 4 yıl önce

bende bir dönem saçlarıma bir çok bitkisel maske yapardım lakin hem çok vaktimi alıyor hemde çok zahmetli bir olay bu sebeble liquid keratin yüklemesi yılda bir kere yapıyorum ve bu şekilde saçlarım toparlanıyor her zaman canlı parlak oluyor benim için çok daha pratik böylesi öneriyorum :))

Toplam 1 beğeni