Anne ve bebek için hastane çantası listesi! Doğum çantası ne zaman hazırlanmalı?

Doğum için hastaneye gideceğiniz günde hem sizin hem de bebeğinizin hazırlıklarının tamam olması için öncesinde hazırlayacağınız doğum çantası ihtiyaçlarını sizlere derlemeye çalıştık. Doğum çantası için liste nasıl yapılır? Doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğum çantasına ne konur? Anne ve bebek için hazırlanan doğum çantası ihtiyaçları neler? Hastane çantasında bulunması gerekenler:

9 ay boyunca eşinizle beraber bebeğinize kavuşmayı iple çektiğiniz o gün nihayet geldi çattı! Anne ve baba olmanın mutluluğunu zirvede hissederek, hayatınızın dönüm noktasını yaşayacağınız o özel günde her detayı sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için ihtiyaç duyacağınız tüm eşyaları önceden hazırlamakta fayda var. Doğuma en az 2 hafta kala mutlaka hazır olması gereken doğum çantasına neler almanız gerektiğini biliyor muydunuz? Cevabınız hayır ise, sizlere rehberlik edecek bu haberimizi mutlaka okumalısınız! Hamileliğin en heyecanlı ve güzel aktivitelerinden biri olan doğum çantası hazırlama süreci; annelerde rahatlık veren ve mutluluk sağlayan bir olaydır. Öyle ki bunun için gerekli olan ilk ihtiyaçlar tüm ayrıntılarıyla düşünülmeli ve özenle seçilmelidir. Erken doğum riskine karşılık son aya bırakılmaması gereken doğum çantasında ihtiyaç duyulan tüm nesneleri sizler için bir araya getirmeye çalıştık. Bebeğinizin ve sizin hastanede ihtiyaç duyacağı o eşyaları haberimizin detaylarında bulabilirsiniz! İşte doğum için hastaneye gitmeden hazırlanması gereken çanta ihtiyaçları:

DOĞUM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR? DOĞUM ÇANTASINDA NELER OLMALI?HASTANE ÇANTASINA KOYULMASI GEREKEN EŞYALAR

Doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğum çantasına ne konur?

Doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğum çantasına ne konur?

TIKLA OKU: DOĞUM KORKUSU NASIL ÖNLENİR? DOĞUM STRESİ İLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Doğum yapacak olan anne adayları 8. aydan itibaren bile doğum çantası hazırlıklarına başlayabilir. Doğum telaşı nedeniyle son anda bir şeylerin unutulmaması için çantayı eksiksiz bir şekilde hazırlamak anne adayının stresini azaltacaktır. Doğum çantası için hem hamilenin kendisi hemde bebeği için 2 adet çanta hazırlanması gerekmektedir. Peki anne ve bebek için hastanede lazım olacak eşyalar neler? İşte eksiksiz bir doğum çantası listesi:

Anne adayının çantasında olması gerekenler:

Kişisel bakım seti:

Bizim önerimiz diş macunu, diş fırçası, sabun, şampuan, tarak, fırça, nemlendirici, dudak kremi, fotoğraf çektirmeyi planlıyorsanız bebeğinize zarar vermeyecek anti-alerjenik, paraben içermeyen makyaj malzemelerini unutmamanızdır. 

El ve yüz kremi

El ve yüz kremi

TIKLA OKU: KOLAY DOĞUM İÇİN EN ETKİLİ PÜF NOKTALAR

İç çamaşırı:

Hastanede birkaç gün kalacaksınız eğer yanınızda oldukça fazla iç çamaşırı bulundurmalısınız. Normal şartlar altında 3-4 külot (tek kullanımlık olabilir), 2-3 tane emzirme atleti, 2 emzirme sütyeni, 2-3 çift kalın çorap götürebilirsiniz. Yeriniz varsa banyo için vücut havlusu ekleyebilirsiniz.

Gecelik:

Doğum çantasında olmazsa olmaz diyebileceğimiz geceliklerinizi seçerken, bebeğinizi rahat emzirebilmek için önden düğmeli gecelikleri almanızı tavsiye ederiz.

Lohusa gecelik takımı

Lohusa gecelik takımı

TIKLA OKU: DOĞUMA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUALAR

Sabahlık:

Hem üşümemek, hem de hastane koridorlarında yapacağınız zorunlu yürüyüşlerde kendinizi sabahlığınızı mutlaka yanınıza almalısınız.

Terlik:

Islak ve kuru zeminler için 2 adet kaymayan cins terlik almanız işinize yarayacaktır. Evinize döndüğünüzde terliklerinizi mutlaka yıkayın!

Lohusa sabahlık takımı

Lohusa sabahlık takımı

Hijyenik set:

Çantanıza kolayca sığabilecek küçük bir poşet veya çanta içine yerleştirebilirsiniz.

Elektronikler ve diğer: 

Sevdiklerinizle beraber o özel anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf makinesini getirebilirsiniz. Ve de tabiiki telefonunuz için şarj aletinizi yanınızda mutlaka bulundurun size olmasa bile yanınızda kalanların işine yarayabilir. Hastanede canınızın sıkılma ihtimaline karşı çantanıza kitap atmayı da unutmayın...

Hastane için evraklar

Hastane için evraklar

Evraklar:

Sigorta bilgileri, kimlik fotokopileriniz, bir miktar nakit para, nüfus cüzdanı kopyası, kan ve idrar tahlilleri kopyaları.

Eve dönüş kıyafeti:

Giydiğiniz rahat kıyafetlerden birini ve düz rahat bir ayakkabıyı yanınıza almanızı öneririz.

Bunlarda bebeğinizin çantasında olması gerekenler...

Doğum çantası listesi nasıl hazırlanır? Doğum çantasına ne konur?

Doğum çantası listesi nasıl hazırlanır? Doğum çantasına ne konur?

Kişisel bakım seti:

Bebe şampuanı, saç fırçası, ıslak mendil, tırnak törpüsü (bazı bebekler gerçekten uzun tırnaklarla doğabiliyor) gibi bakım ürünleri. Bebeğinizde emzik kullanmayı dilerseniz 2 adet emzik almayı öneririz.

Çarşaf: 

Bazı titiz bayanlar hastanenin vermiş olduğu bebek yatağı için çarşaflarda rahat edemeyeceklerinden yanlarına çarşaf ve her ihtimale karşı bir battaniye almaları işlerine yarayacaktır.

Bebek kıyafeti:

Her birinden ikişer tane  badi, yelek, önlük, hırka, zıbın, pijama altı, çorap, tulum şapka ve eldiven.

2020 ANNE VE BEBEK İÇİN HASTANE ÇANTASI LİSTESİ!

hastane çıkış takımı

hastane çıkış takımı

Kendiniz için:

Emzirme için önden açılan iki gecelik
Birkaç çift rahat iç çamaşırı
Ağır hizmet türü sıhhi pedler
Bir şal veya sabahlık
Terlikler
Bir çift sıcak tutan çorap
Göğüs pedleri, hassas meme uçları için krem & emzirme sütyenleri
Bir emzirme örtüsü (ziyaretçi bekliyorsanız)
Telefon ve şarj cihazı
Tuvalet ve kozmetik malzemeleri
Dudak kremi
Evde giymek için rahat giysi
Vücut losyonu veya masaj yağı
Hastane dosyası/notları
Doğum planı (eğer varsa)

Bebeğiniz için:

Önden iliklenen 3 tane tüm vücut tulumu
Çorap, eldiven ve şapka
Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi
Yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi
Bebek mendilleri

Partneriniz için:

Yiyecek hafif bir şeyler
Telefon ve şarj cihazı
Yedek giysi & tuvalet malzemesi
Kamera ve şarj cihazı

Koronavirüs salgını varken gidilmemesi gereken turizm beldesi

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs salgını varken gidilmemesi gereken turizm beldesi

BİR YORUM YAPIN 0