Hamileleri karanlıkta bekleyen büyük tehlike!

Güneş ışınları sayesinde vücudumuzun direkt olarak aldığı D vitamini, güneş ışınlarından uzak kaldığı zaman kadınlardaki doğurganlığı ciddi tehlikelere sokuyor.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, vücudunda yeterli miktarda D vitamini bulunmayan kadın ve erkeklerde kısırlık sorununu oluşturduğunu, hatta hamilelikte bu sorunu yaşayan kadınların kız çocuklarında da regl düzensizliğine neden olarak hamilelik ihtimalini azalttığı görülmüştür.

Uzman Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, güneş almayan ve karanlık mekanlarda uzun süre zaman geçirmenin D vitamininin eksikliğine neden olduğunu, bu eksikliğinde dolaylı yoldan hamilelik sürecini etkilediği görülmüştür.

Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, kış saati uygulamasının uygulanmamasıyla, aydınlığa göre karanlıkta geçirilen zamanın daha fazla olduğuna dikkat çekti. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda ise üreme organları üzerinde oldukça etkisi olan D vitaminin kadınlarda bebeğin rahime tutunmasının kolaylaştırdığını ve böylece hamile kalmak için uygulanan tedavilerde bebek doğurma şansını arttırdığı bilinmektedir.

Çocukları güneşe çıkarmamazlık yapmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Çocukları güneşe çıkarmamazlık yapmayın!

BİR YORUM YAPIN 0