Hamileliğin son üç ayına dikkat!

Dr. Cüneyt Genç, gelişme geriliği olan bebeklerde “Zorunlu hallerde doğum, normal zamandan daha erkene alınabilir.” dedi.

Doğum öncesi ve sonrasında birtakım ciddi problemlere neden olan rahim içi gelişme geriliği, hamilelik esnasında üzerinde durulması gereken konuların başında geliyor. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Genç, ''Eğer bebek yeteri kadar gelişmemişse, anne adayları hem kendi sağlığının hem de bebeğinin sağlığının gelişimlerini gözlemlemeli. Rahim içi gelişme geriliği, rahatsızlığının zamanında belirlenmesi, yakın gözlem ve vaktinde doğum ayarlaması ile en az zararla atlatılabilir” dedi.

SON 3 AY ÇOK ÖNEMLİ

Hamilelik sürecinde anne adaylarının kendi sağlığına normal zamanlara göre daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Dr. Cüneyt Ergenç, son üç ayda bebeğin çok düşük kilo almasının olayın en belirgin belirtilerinden olduğunu kaydetti. Dr. Genç, ''Kesinliği ispatlanamayan rahim içi bozuklukların, anne adayında hipertansiyon görülmesi, diyabet ve sigara alışkanlığı durumunda ortaya çıkabilir.'' dedi.

ANNE ADAYLARI NE YAPMALI?

Bebeğinin gelişiminde problem yaşayan anne adaylarına Dr. Genç, şu önerilerde bulundu:

“Anne adayları öncelikle yaşam standartlarına dikkat etmeli ve sağlıklı beslenmeli. Sigara ve alkolü kesinlikle kullanmamalı. Kilo kontrolünü dikkatli şekilde takip etmeli. Az beslenen anneler, günlük kalori alımlarını 2500'ün üzerine çıkarmalıdır. Bebeğin kan ve oksijen miktarını arttırmak için hamilelerin, dinlenirken ağırlıklarını sol tarafa vermeleri, olumlu etkileyebilir.

Tabii ki bol su tüketilmesi de hamileler için çok önemli. Bu yöntemler bebeğin rahim içinde kanlanmasını arttıracağından büyümeye bir miktar daha katkı sağlanacaktır.”

BİR YORUM YAPIN 0