Hamilelik dönemi kaygılarınızı bir kenara bırakın

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Esra Çabuk Cömert, katıldığı bir toplantıda anne adaylarının hamilelik sürecinde kaygılanılan durumlarda ne yapılması gerektiğini söyledi.

Hamilelik sürecinde anne adaylarının yaşadığı kaygılar, onları psikolojik ve fizyolojik açıdan etkilemesine neden olur. Bu yüzden anne adaylarının hamilelik boyunca endişe ettiği durumlar konusunda bilinçli olması sağlıklı bir hamilelik dönemi için çok önemlidir.

Dr. Esra Çabuk Cömert, hamilelik döneminde kaygılanıldığı durumlarda ne yapılması gerektiğini şöyle açıkladı:

HAMİLELİKTE KANAMA YAŞANMASI

Hamilelikte kanama en sık görülen problemlerden biridir. Hamileliğin başında hafif pembemsi ve miktarı az olan yerleşme kanaması dediğimiz durum görülebilir. Eğer kanamanız yoğun ve kırmızı renkte ise düşük yapabilirsiniz. Böyle bir durumda anında doktora başvurun.

HAMİLELİKTE YEMEK YİYEMEYİP SÜREKLİ KUSMAK

Yemek yiyemeyip sürekli kusan anne adaylarının beslenme programı ‘az ve sık’ olmalıdır. Çok yağlı tüketmeyeceksiniz. Sabah kızarmış ekmek ve peynir, öğle yemeklerinde çorba, akşam yemeklerinizde de yağsız makarna yiyebilirsiniz. Kusmalar bebeğinize zarar vermez. Bulantılar içinde nane şekerini yanınızdan ayırmayın.

HAMİLELİKTE SPOR ŞART

Normal doğuma sizi en rahat hazırlayacak durum spordur. 30-45 dakikalık günlük yürüyüşler, pilates ve yoga egzersizleri size hem kilo kontrolü sağlar hem de doğum için sizi rahatlatır. Eğer riskli bir durumunuz yoksa hamileliğiniz bitene kadar spor yapın.

HAMİLELİKTE ANTİBİYOTİK KULLANIMI

Hamilelikte grip ya da nezle olabilirsiniz. Antibiyotik kullanımı eğer 1 haftadan daha uzun sürerse ve ateş olursa o zaman kullanmalısınız. Yoksa antibiyotik kullanımına her zaman gerek olmayabilir.

BİR YORUM YAPIN 0