Hamilelikte MR çektirmek sakıncalı mı?

Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Yörübulut, hamilelik sürecinde MR çektirmenin herhangi bir sakıncasıı olmadığını söyledi.

Hamilelik sürecinde pek çok durumla karşılaştığımızda aklımıza gelen ilk soru ''Bebeğime zarar verir mi?'' oluyor. Anne adaylarının MR çektirmesinde bu kadar çok kararsız kalması da tipik bir örneğidir. Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Yörübulut, yapılan çalışmalara göre, MR'nin anne ve fetüs sağlığı üzerinde olumsuz etkilemediğini kaydediyor. 

RADYASYON YOK

Hamilelikte, anne karnındaki bebeğin sağlık durumunda MR çektirmesi gerekebilir. Dr. Mehmet Yörübulut, hamilelikte MR çektirilmesiyle ilgili bazı konulara değinerek “Yeterli bilgilendirme ve hazırlıklardan sonra doktor takibinde hamile kadına çekim yapılabilir. MR, ayrıca radyasyon içermediğinden ve hastalıkları teşhis etme başarısı çok iyi olduğundan dolayı güvenilir bir tetkik.” dedi.

İLAÇLI OLMAMALI

Anne adayına MR çekilmesiyle beraber, şekil değişiklikleri olabiliyor. Örneğin ilaçsız MR gibi...  Mehmet Yörübulut, “Yeteri kadar araştırma yapılmadığından ilaç kullanımı önerilmiyor” diyor. Bu yüzden de anne adaylarına uygulanan MR çekimleri, kontrast maddesi olmadan uygulanabiliyor.

BİR YORUM YAPIN 0