Hamilelikte ağız tadı neden değişir?

Hamilelik belirtilerinden biri olan ağız tadı değişikliğini doğum yapana kadar tamamen önlemek mümkün değil. Fakat alınabilecek bazı önlemlerle azaltmak mümkün...

Hamilelik ile beraber gelen değişiklikler bazı konularda anne adayını zorlayabilir. Bu dönemde anne adaylarında kokulara karşı aşırı hassasiyet, alerjiler, mide bulantıları, ağız tadının değişmesi gibi birçok faktör kendini gösterir.

PEKİ HAMİLELİKTE AĞIZ TADI NEDEN DEĞİŞİR?

Hamilelik döneminde anne adayların en sık yakındıkları durumlardan biri de ağız tadının değişmesidir. Anne adaylarında bu değişikliklerin görülmesinin nedeni kesin olarak tek bir nedene bağlanamaz. Bu nedenler arasında hormonal farklılıkların, dildeki dokuların değişimleri, vücutta eksik olan maddeler, ağız içinde dengesinin tutarsızlığı gibi faktörler etkilidir.

ALINABİLECEK TEDBİRLER NELER?

Her gün dişleri naneli macunla fırçalamak, naneli sakız çiğnemek, naneli şeker yemek, turunçgiller tüketmek, bol bol su içmek ve ara sıra ağzı suyla çalkalamak, ağız içi dengenin olması gerektiği yere gelmesini sağlayarak tat duyusunda ciddi iyileşmeler sağlayabilir. Lakin ağız tadınızın tamamen düzelmesi bu dönemde beklenilemez. Hamilelik bitene kadar ağız tadında azda olsa bir farklılık hep olacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0