Obezite gebeliği engelliyor!

Yapılan çalışmalar, hamilelik esnasında gereğinden fazla kilolu veya obez olan kadınların bebeklerinin beyin felci ile dünyaya gelme rsikinin daha fazla olduğu belirlendi.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Dr. Eduardo Villamor kuruculuğunda araştırma yapılan bir ekip, 8 yılda doğan 1 milyonu aşkın çocuğu gözlem altına aldı. Ve her 1000 bebekten 2'sinin beyin felci tehlikesinin olduğunu tespit etti.

Obez olan hamilelerde ve doğum yapan kadınlarda bu risk iki kat daha fazla oluyor. Çalışmalardan elde edilen bulgulara göre, hamilelik esnasında anne adayının aşırı kilosu ile bebeklerde beyin felcinin bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Obezite, hamilelikte bazı yan etkilere yol açabilir ya da annelerin ve çocukların sağlığını kötü bir şekilde etkileyebilir. Çalışmalar, hamile kalmadan önce aşırı kiloları vermenin bu riski azaltabileceğini gösteriyor. 

Dr. Ferhat Ferhatoğlu, ‘’Anne olmak istiyorsanız yiyip içtiklerinize normalden daha fazla dikkat etmelisiniz. Zayıflama zamanı hamilelikten önce olmalıdır. Özellikle hamile kaldıktan sonra zayıflamaya çalışmak iyi değildir.’’ dedi.

Çalışan hamileler nasıl beslenmeli ?

İLİŞKİLİ HABER

Çalışan hamileler nasıl beslenmeli ?
Çocuğunuzu obeziteden böyle koruyun!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuzu obeziteden böyle koruyun!

BİR YORUM YAPIN 0