Vücudunuzu hamileliğe hazırlamak için öneriler

Vücudunuzu anne olmaya alıştırmak ve daha rahat bir hamilelik geçirmek için yapmanız gerekenleri sizler için derledik. İşte sağlıklı bir hamilelik için yapılması gerekenler...

Anne olmak istiyorsanız, vücudunuzu hamileliğe alıştırmak için yapabileceğiniz birtakım şeyler var. Fakat iniş çıkışların yaşandığı bu dönemde sadece bedeninizi değil, zihninizin ve ruhunuzun da doğum yapmak için hazır olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın!

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Hamilelik yolunda yapmanız gereken öncelikli şey, tükettiğiniz besinlere dikkat etmek olmalıdır. Bu dönemde sağlığınızı riske atacak tüm gıdalardan uzak durun. Fiziksel anlamda vücut ne kadar dirençli ve zinde olursa doğacak olan bebek de o kadar sağlıklı olacaktır. Organik olmayan, hormonlu ve GDO’lu gıdaları tüketmekten kaçının.

TOKSİNLERİ AZALTIN

Pet şişeler, kirli hava, organik olmayan besinler, içerisinde kimyasal madde olan şampuan ve sabunlar vs. zararlı toksinleri içerebilir. Bu da hem kansere, hem de bebekte ömür boyu kalıcı hasara neden olabilir.

GLÜTEN OLMAYAN ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Yapılan araştırmalar, glüten olmayan besinleri tüketen kadınların daha sağlıklı bir hamilelik geçirdiklerini ortaya koymuştur.

KENDİNİZİ RAHATLATIN

Nefes egzersizleri, kitap okuma, masaj, yeşil ortamlarda temiz hava alma, verimli bir , spor yapma, gezme, dinginleştirici banyo yapma vb. daha kolay bir hamilelik geçirmek yapmanız gereken faaliyetler arasındadır.

BİR YORUM YAPIN 0