Gebelikte tehlikeli durumlar nelerdir?

Hamilelikten kaynaklandığı sanılıp hafife alınan bazı durumlar, çeşitli hastalıkların habercisi olabiliyor. İşte hamilelikte tehlikeli görülen o sorunlar...

Hamilelik döneminde görülen hormonsal değişiklikler vücut üzerinde hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kendini gösterir. Herkeste aynı belirtileri ve aynı şiddeti göstermeyen bu değişiklikler, her zaman normal bir durum olarak algılanmayabilir. Peki bu dönemde görülen hangi işaretler, anne adaylarında bir sorun olduğuna teşkil eder? İşte o belirtiler...

Baş ağrısı

Hamilelik döneminde görülen baş ağrılarınız 2-3 gün boyunca hiç durmadan devam ediyorsa, ve buna örme bozukluğu da eşlik ediyorsa doktora görünmelisiniz.

Ayak şişliği

Doğuma üç ay kala ayaklarınızda yoğun olarak şişlik hissediyorsanız, bu durum başka hastalıkların işareti olabilir. Bu nedenle doktora görünmenizde fayda var.

El ağrısı

Gereksiz yere alınan kilolar, ellere giden damarlarda tıkanıklık oluşturabilir. Bu ağrının şiddeti çok fazlaysa ve sizi rahatsız ediyorsa en yakın zamanda kontrole gitmelisiniz.

Ciltte kaşınma

Ellerinizin iç tarafları ve ayaklarınız sürekli kaşınıyorsa, durumu doktorunuza bildirmelisiniz. Çünkü bu belirti, kimyasal maddelerin safra kesesine gideceğine kana karıştığının bir göstergesi olabilir.

Elmayla tatlı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Elmayla tatlı nasıl yapılır?
Temizlik ürünü alırken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Temizlik ürünü alırken nelere dikkat edilmeli?
Yeni yılın modası: "Payetli kıyafetler"

İLİŞKİLİ HABER

Yeni yılın modası: "Payetli kıyafetler"

BİR YORUM YAPIN 0