Kanser anne karnındaki bebeği etkiler mi?

Hamilelik döneminde kanser tedavisinde uygulanan bazı yöntemler, anne karnındaki bebeği olumsuz etkileyebilmektedir. İşte kemoterapi ve radyoterapi yönteminin o sakıncası...

Hamilelik dönemi nedeniyle görülen bazı farklılıklar kanser rahatsızlığını gizliyor. Kanser teşhisi, normal kişilerde kilo kaybına neden olurken anne adaylarında kilo alımına neden oluyor. En çok görülen kanser çeşidi ise meme kanseri olarak biliniyor.

Kanser teşhisi genellikle hamilelerde doğum yaptıktan sonra ortaya çıkıyor. Bu nedenle anne adayları hamilelik dönemindeki kontrollerini aksatmadan yaptırmalıdır.

KANSER BEBEĞİ ETKİLER Mİ?

Çocuk sahibi olmak isteyen anne adayları ilk önce kanser riskine karşılık smear testi yaptırmalıdır. Eğer cilt kanseri tespit edilirse bu kanser çeşidinin bebeğe geçmesi bir ihtimaldir. Hamile bir annenin kanser tedavisinde cerrahi bir yöntem uygulanabilir. Gerekli kontrollerden geçildiğinde bebeğe zarar vermeden ve erken doğuma neden olmadan hastalık tedavi edilebilir.

Asıl problem tedavi sonrasında bazı durumlarda uygulanan kemoterapi ya da radyo terapidir. Radyoterapi anne adaylarına kesinlikle uygulanmaması gereken bir tedavi yöntemidir. Bunun nedeni ise tüm vücudu etkilemesindendir. Dolayısıyla bebekte bu durumdan olumsuz etkilenecektir.

BİR YORUM YAPIN 0