Bebeğin cinsiyeti en erken ve kesin ne zaman belli olur? Cinsiyeti kim belirler?

Ultrason sonuçlarının bazı durumlarda hamileliğin ilerleyen zamanlarında farklılık göstermesi anne baba adaylarını şaşkına uğratabiliyor. Çeşitli etkenlere bağlı olarak görülebilen bazı durumlar sonucunda bebeğin cinsiyetinde yanılmalar olabiliyor. Peki hamilelikte cinsiyet ne zaman belli olur? Bebeğin cinsiyeti anneden mi yoksa babadan mı gelir? Bebeğin cinsiyetini tahmin etmenin eğlenceli yolları...

Toplum içerisinde hamileliğin oluşumuna dair en çok merak edilen konulardan birisi de bebeğin cinsiyetinin belirlenmesinde anne adayının mı yoksa baba adayının mı daha baskın olduğudur. Hamileliğin ilk trimesterında ultrason kontrolüne giden çiftler, bebeklerinin cinsiyetlerini öğrenecekleri için heyecanın zirvesini yaşarken görüntüde ortaya çıkan sonuç doğrultusunda bebeğin cinsiyetine dair bazı işaretler görülebilir. Fakat bu işaretler bazı durumlarda bebeğin cinsiyetinin kesin olarak kız ya da erkek olduğunun kanıtı olmayabilir. Çünkü bebeğin cinsiyetini kesin olarak öğrenebilmek için genital bölge organlarının tamamen gelişmiş olması gerekir. Bunun için de bebeğin gelişiminin tamamlanması için belirli bir aralığa ulaşmış olması beklenmelidir. Bazı durumlarda ise bebeğin gelişimi tamamlansa bile uygun pozisyonda olmaması ya da ultrason cihazındaki çözünürlüğün yeterince iyi olmamasından dolayı bebekte cinsiyet yanılmaları yaşanıp anne-babalarda son anda ufak sürprizler ortaya çıkabilmektedir. İşte anne-babaların en çok heyecanlandığı ve meraklandığı cinsiyet gelişiminde bilinmesi gerekenler...

Bebeklerde cinsiyet

Bebeklerde cinsiyet

Bebeğin cinsiyeti değişir mi? Hamilelikte cinsiyet yanılması kaçıncı haftadan sonra olur?İLİŞKİLİ HABERBebeğin cinsiyeti değişir mi? Hamilelikte cinsiyet yanılması kaçıncı haftadan sonra olur?

Bebeğin cinsiyeti nasıl oluşur

Bebeğin cinsiyeti nasıl oluşur

BEBEĞİN CİNSİYETİ NASIL OLUŞUR?

En erken 3. ayın sonunda tespit edilebilen bebek cinsiyetinin oluşumunda izlenen adımlar şu şekildedir: İnsan vücudunda 23'er tane olmak üzere toplamda 46 kromozom mevcuttur. Erkeğin kromozomlarından 2 tanesinde bulunan kromozom, cinsiyeti belirler. (X,Y). Kadınlarda ise bu 2 kromozom türü (X,X)'tir. Hamileliğin oluşması için bu kromozomların yarılanması şarttır. Yani erkekteki (X,Y) kromozomu X ve Y olmak üzere ikiye ayrılıyor. Spermlerin bazıları X'te bazıları da Y'de taşınıyor. Kadınlarda da X ve X diye sınıflandırılıyor.

Bu belirtilere dikkat! Bebeğin cinsiyetini tahmin etmenin yolu nedir? Makas mı bıçak mı...İLİŞKİLİ HABERBu belirtilere dikkat! Bebeğin cinsiyetini tahmin etmenin yolu nedir? Makas mı bıçak mı...

Sperm ile birleşen yumurtadaki iki adet (X, X) kromozomuna erkekten gelen sperm hücresi cinsiyeti belirler. Burada X'in mi yoksa Y'nin mi dölleneceği şanstır. Buradan da anlaşılacağı gibi bebeğin cinsiyetini tamamen erkek yani baba adayı belirliyor. Kadının yumurta hücresinin kromozomundaki x, erkeğin sperm hücresindeki x ile döllenirse kız, y ile döllenirse erkek oluyor.

BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Anne karnındaki bir bebeğin cinsiyeti daha rahme düştüğünden andan itibaren bellidir. Ancak bunun dışarıdan anlaşılabilmesi için bebeğin belli bir büyüklüğe ulaşması ve organlarının gelişmesi gerekir. Ultrason cihazına bakılarak anlaşılan cinsiyet öğrenimi, en erken 3. ay sonunda yani ortalama 13. haftalarda belli olsa da kesin sonuç için 20. hafta civarı beklenmelidir. Bebeğin duruş şekli, anne karnında yoğun gaz, göbek bağının genital bölgeyi gizlemesi gibi faktörler bebeğin cinsiyetinde birtakım sürprizlere yol açabilir.13. haftalarda anne adaylarına uygulanan ikili tarama testi cinsiyet belirleme için uygulanmasa da bu işlemde bebeğin organları incelenir.

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur

İKİLİ TARAMA TESTİ İLE CİNSİYET ANLAŞILIR MI?

Down Sendromu rahatsızlığının olup olmadığını belirleyen bu işlemde iskelet sistemine bakılırken bacak aralarındaki genital tüberküle bakılır. Genital tüberkül horizontal plana 45 dereceden daha yüksek açıdan görüntü veriyorsa erkek fetüs, 45 derecenin altında açı veriyorsa dişi fetüs olarak yorumlanır. Ancak yine de kesinliği yoktur.

İkili tarama testi ile cinsiyet öğrenme

İkili tarama testi ile cinsiyet öğrenme

 ANNE KARNINDA CİNSİYET BELİRLEME YÖNTEMLERİ

Ultrason yönteminin dışında bebeğin cinsiyetini belirlemek için riskli hamileliklerde uygulanabilecek diğer yöntemler şunlardır:

Amniyosentez tekniği: Karın kısmının ön tarafından yapılan muayenede bebeğin etkilenmeyeceği noktadan özel iğne yapılarak sıvı alınır. Bu sıvı bebeğin cinsiyetini belirlemeye yararken ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek problemleri de erken dönemde fark edilmesini sağlar.

Koryon villus biyopsi tekniği: Karından veya rahim ağzından iğne yapılarak doku parçası alınır. Doku incelenmesi sonucu cinsiyet ortaya çıkabilir.

Kordosentez tekniği: Kromozom incelemelerinde bebeğin cinsiyeti kesin belirlenebilir.

Hamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunacak dualar ve esmaül hüsna zikirleriİLİŞKİLİ HABERHamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunacak dualar ve esmaül hüsna zikirleri

BEBEĞİN CİNSİYETİNİ TAHMİN ETMENİN EĞLENCELİ YOLLARI

Bebek müjdesi alındığı zaman aile fertleri arasında heyecanla beklenen en özel an, bebeğin cinsiyetini tahmin etmek ya da bilmektir. Doğruluğundan emin olmasak da halk arasında en yaygın bilinen ve bazen tutan da cinsiyet tahminlerini sizler için sıraladık...

- KALP ATIŞI 

Özellikle de ilk haftalarda düşük riskine karşılık annelerin ultrason esnasında duyamadığında korktuğu kalp atışı, dakikada 140'ın üstüne çıkıyorsa bebeğin cinsiyeti kız olduğu tahmin ediliyor.

Bebeklerde kalp atışı

Bebeklerde kalp atışı

- KIRMIZI LAHANA TESTİ

Kış sebzelerinden biri olan lahanayı kaynatıp suyunu köşeye ayırın. Suyun içine birkaç damlalık idrarınızı bırakın. Eğer su mor olursa erkek, pembe olursa kız bebek olacağı tahmin ediliyor.

kırmızı lahana testi

kırmızı lahana testi

- YÜZÜK

Yüzüğünüzü ipe sarıp sırtüstü vaziyette uzanın. Farklı bir kişi ipinden tutarak göbeğe doğru sarkıtsın. Yüzük ileri-geri hareket ederse erkek, yuvarlak oluşturursa kız olacağı tahmin ediliyor.

Hamilelikte yüzük testi

Hamilelikte yüzük testi

- SARIMSAK

1 diş sarımsağı yedikten sonra cildinizde kokuyu çok ağır hissediyorsanız erkek, kalkmıyorsa kız olacağı tahmin ediliyor. Tüm bu yöntemler sadece bir ihtimaldir, kesinliği yoktur.

Hamilelikte sarımsak testi

Hamilelikte sarımsak testi

BİR YORUM YAPIN 6

Qonca 3 yıl önce

Ben oyrenmek istiyorum kizmi erkekmi nasil beli olur

Toplam 3 beğeni

Nurullah 4 yıl önce

Çocuğun cinsiyetini Allah cc belirler. Bir damla suya (meni) hayat verip ondan insanı yaratan O dur

Toplam 30 beğeni

Çiğdem Han 3 yıl önce

Kesinlikle. Allah hayırlı sağlıklı sıhhatli salih saliha yavrular versin. Ikisini de yaratan Rabb birdir

Toplam 10 Beğeni

babayaro 4 yıl önce

lahana testi felan çarpılacaksınız millet yemeye bulamıyor adam gibibekleyın az biraz daha . ne farkeder erkek kız ? Allah sağlıklı sıhhatli vatana millete hayırlı evlat versin

Toplam 87 beğeni

Lesya 4 yıl önce

Harika yorum

Toplam 13 Beğeni

Birisi 4 yıl önce

Maşallah olaya çok bilimsel yaklaşmışsınız özellikle yüzük testi hey allahım

Toplam 8 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun