Hamilelik depresyonu nasıl atlatılır?

Hormonlarında etkisiyle depresyona yakalanan anne adayları, farkında olmadan bebeklerini de riske atmaktadır. Tedavi edilmediği durumda birtakım sorunları da beraberinde getiren hamilelik depresyonun belirtilerini ve tedavisini sizler için düzenledik...

Herhangi bir yaş aralığı olmadan 7'den 70'e herkeste görülebilen depresyon, dünya çapında en çok rastlanan hastalıklardan biridir. Psikolojik bir rahatsızlık olan bu durum müdahale edilmediği zaman ruhsal anlamda zarar vermenin yanı sıra beden sağlığını da olumsuz etkiler.

Hormonlarında etkisinin olduğu düşünülürse depresyona yakalanma riskinin hamilelik döneminde, öncesinde ya da sonrasında rastlanma ihtimali erkeklere göre daha yüksektir. Tedavi edilmediği takdirde erken doğuma, gebelik zehirlenmesine ve doğumun zorlaşmasına yol açabilen depresyonun anne adaylarındaki belirtileri ise şöyle:

Sürekli mutsuz olma hissi
Birden bire gelen ağlama duygusu
Hafıza kaybı
Değersizlik hissi
Uzun süreli uyku veya az süreli uyku
İçine kapanıklık
Alınganlık
Beslenme düzeninde farklılıklar
Cinsel isteksizlik

HAMİLELİKTE DEPRESYONLA NASIL BAŞA ÇIKILIR?

9 ay boyunca beklenen minik doğduktan sonra depresyon geçer düşüncesiyle herhangi bir müdahalede bulunmamak, hamilelik dönemindeki anne adayını ve bebeği riske atar. Hamilelik döneminde depresyona giren anne adaylarının karınlarındaki bebekler, diğerlerine göre daha pasif görülür ve dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi sorunları da beraberinde getirir. Bu nedenle yukarıda bahsedilen işaretlerden biri varsa en kısa zamanda doktora gidip psikoterapi almalısınız.

Hıçkıran bebeklerde limon suyu işe yarar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Hıçkıran bebeklerde limon suyu işe yarar mı?

BİR YORUM YAPIN 0