Kış aylarında hamileler nelere dikkat etmeli?

Grip ve nezle gibi bulaşıcı hastalıkların kol gezdiği kış aylarında hamilelerin dikkat etmeleri gereken önemli kuralları sizler için sıraladık...

Sağlıklı ve rahat bir hamilelik süreci geçirmek için anne adayları hem kendileri hem de karınlarındaki bebekleri için sağlığına iki kat daha fazla dikkat etmelidir. Bulaşıcı hastalıkların kendini gösterdiği kış aylarında, anne adayların ekstra özen göstermesi gereken noktaları sizler için derledik. 

KIŞ HAMİLELERİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER

- Kış aylarında vücudu kuvvetlendirmek, direnci arttırmak ve daha da önemlisi bebeğin sağlıklı bir gelişim sürdürebilmesi için kaliteli bir beslenme ve düzenli uyku olmazsa olmazdır. 

- Sabah kahvaltılarında portakal ve mandalina tüketimi, gece uyumadan önce ise muzlu süt içmek anne adayları için en ideal olanıdır. Fazla kilo alımının önüne geçmek için karbonhidratlar eksiltilmeli, vitamin ve kalsiyum bakımından zengin olan yiyecekler tercih edilmelidir.

- D vitamini ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bol güneşli havaları yazda bırakacağınızdan dolayı takviye olarak bazı gıdaların tüketimine özen göstermelisiniz. Bu anlamda balık yemek kemik ve diş gelişimi için D vitamini ihtiyacını karşılayacaktır.

- Kalabalık ortamda enfeksiyon kapma ihtimaliniz artacağı için AVM gibi kapalı mekanlarda uzun süreli kalmamalısınız.

Çocuk giyimde en uygun kışlık kıyafetler ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk giyimde en uygun kışlık kıyafetler ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0