Hızlı zayıflama teknikleri! Doğum sonrası kilo verme yöntemleri neler? Emziren anne diyeti

Annelerin hamilelik döneminde aldıkları fazlalık kiloları vermek elbette mümkün! Daha hamilelik dönemindeyken bile doğum sonrasında kilo vermeyi dert edinen kadınlar için sağlıklı ve kolay kilo vermenin yöntemlerini araştırdık. Emzirme dönemindeki annelerin uygulayabileceği sağlıklı beslenme listesi hangisi? Hamilelik kilolarından kurtulmanın yolları...

Dış görünümünüze ve bakımınıza dikkat ediyorsanız, hamileliğiniz boyunca bebeğinizin gelişimi için alacağınız kiloları doğum sonrasında nasıl vereceğinizi dert ediyor olabilirsiniz. Çiçeği burnunda olan taze annelerin hamileliklerinde aldıkları kiloların hem bebeğin hem de annenin sağlığı için kontrollü bir şekilde verilmesi gerekir. Zayıflamak adına öne sürülen birçok diyet, vücuda uygun tercih edilmediği zaman boşu boşuna aç kalmaktan başka bir işlev göstermez. Bu nedenle zayıflamak isteniliyorsa doğru ve sağlıklı yöntemlerle kilo verme çareleri aranmalıdır. Popüler kilo verme diyetlerinin yanı sıra bölgesel zayıflama odaklı egzersizlerin tercih edilmesi de bu evrede işinizi epey kolaylaştıracaktır. 

emziren anne diyeti listesi

emziren anne diyeti listesi

Doğum sonrası karın sıkılaştırma egzersizleri! Doğum sonrası göbek nasıl gider?İLİŞKİLİ HABERDoğum sonrası karın sıkılaştırma egzersizleri! Doğum sonrası göbek nasıl gider?

Hamilelik döneminde anne adayında görülen fiziksel değişimlerin doğum yaptıktan sonra eski haline toparlanma sürecine 'Lohusa' denir. Doğum sonrasındaki ilk 6 haftayı kapsayan bu süreç, özellikle de başlangıçta anne adayları için gerek ruhsal gerek bedensel anlamda oldukça zorlu bir dönemdir. 

DOĞUM YAPAR YAPMAZ SİZİ NELER BEKLİYOR?

- Normal doğum yöntemini tercih eden anneler, doğum sırasında sarf ettikleri çaba nedeniyle kas ağrısı çekerler.

- Kalçalarda ağrı ve şişkinlikler görülür.

- Sezaryen ile doğum yapan kadınların yaraları acır.

- Ruhsal anlamda çöküntü yaşarlar ve depresyona girerler.

- Doğumla beraber -7,5 kilo kadar zayıflama görülebilir. Geri kalan kilolar ise zamanla kendiliğinden gidecektir.

DOĞUM SONRASI SAĞLIKLI KİLO VERME YÖNTEMLERİ

Emziren anne diyeti

Emziren anne diyeti

DOĞUM SONRASI ZAYIFLAMAK İÇİN SAĞLIKLI BESLENME REHBERİ

Hamilelik sürecinde değişen hormonlar ve zorlu 9 ay normalden fazla kilo almanıza neden olabilir. Vermekte zorlandığınız kilolar vücudun kendini korumak için biriktirdiği yağlardır. Beslenme düzeninize dikkat ederek bu kilolardan rahatça kurtulabilirsiniz.

Doğum sonrası göbek en hızlı nasıl eritilir? Göbek sarkması çözümü ve zayıflatan besinler İLİŞKİLİ HABERDoğum sonrası göbek en hızlı nasıl eritilir? Göbek sarkması çözümü ve zayıflatan besinler

Doğum sonrası kilo verme yöntemleri

Doğum sonrası kilo verme yöntemleri

DOĞUM SONRASI KİLO VERDİREN BİTKİ ÇAYLARI

Emzirme dönemine giren taze annelerin vücudunda görülebileceği her farklılık dolaylı yoldan bebeği de etkileyecektir. Annenin göğsünden gelen süt direkt olarak bebeğe geçeceği için bu dönemde sağlıklı besinler tüketmeye ve bebeklerde ağlama nöbetlerine sebebiyet vermeyecek gaz yapıcı besin tüketiminden kaçınmaya dikkat edilmelidir. Doğum sonrasında sağlıklı ve kontrollü bir şekilde kilo vermeye yarayacak yöntemlerden birisi de doğru bitki çayları ile zayıflama tekniğidir. Peki zayıflamak için hangi bitki çayları içilebilir? Her tüketilen içecek ya da besin aynı etkiyi vermeyeceği için alerjik riskine karşılık doktor kontrolü ile kullanılmalıdır. Zayıflatmaya yardımcı bitki çayları...

Yeşil Çay Metabolizmayı  harekete geçirmekle beraber hamilelikte artış gösteren yağları vücuttan atmaya yardımcı olur. Ancak, gün içerisinde 2 fincan bardaktan fazlasını tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Mate Yaprağı çayı Uzmanların kilo vermek isteyen kadınlara sıklıkla önerdiği bir çay olup, yağların vücutta toplanmasını önler. Mate yaprağı, daha çok sütünün olmasını isteyen kadınların tercih ettiği bir çaydır.

Narçiçeği çayı Yüksek miktarda vitamin içeren nar çiçeği sayesinde formunuzda kalacak ve bebeğinizin sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

NOT: Doktor onayı almadan tüketmeyiniz!

EMZİREN ANNELER İÇİN BESLENME LİSTESİ

1. GÜN

Sabah: Bir bardak şekersiz süt, Bir yumurta, Bir kibrit kutusu beyaz peynir, Bir dilim kepek ekmeği


Öğle: Bir porsiyon yağsız etli türlü, Bir miktar yağsız makarna Bir kase yoğurt, Bir dilim kepek ekmeği. Bir dilim kepek ekmeği ile bir dilim beyaz peynir.

Akşam: Bir kase domates çorbası, Bir balık ızgara, Bol salata, Serbest meyve.

2. GÜN

Sabah: Bir bardak şekersiz süt, Bir yumurta, Bir kaşık bal, Bir dilim kepek ekmeği, Bir domates- Arada bir muz.

Öğle: Bir tabak yağsız etli taze fasulye Bir porsiyon yağsız pilav, Bir kase komposto (Sakarin ile tatlandırın), Bir dilim ekmek.

Akşam: Bir kase tarhana çorba, 5-6 adet Izgara köfte, Bir tabak püre, Bir kase yoğurt, Bir tabak kayısı. Uyumadan bir bardak şekersiz süt.

3.GÜN

Sabah: Bir bardak taze portakal suyu, Bir dilim beyaz peynir, Bir yumurta, Bir dilim kepek ekmeği.

Öğle: Bir tabak taze etli bezelye, Bir kase cacık, Bir dilim börek, Bir kase komposto (Sakkarin ile tatlandırın), Bir dilim kepek ekmeği.

Akşam: Bir kase yayla çorbası, Bir tavuk but haşlama, İki havuç, Bir domates, Salata Tabağı, Uyumadan önce 1 tane muz.

4.GÜN

Sabah: Bir yumurta, Bir dilim beyaz peynir, Bir domates, Bir dilim kepek ekmeği, Birkaç bardak çay.

Öğle: Bir porsiyon barbunya pilaki, Bir dilim kepek ekmeği, Bol salata, Bir ufak kase kaymaksız yoğurt, Bir Muz.

Akşam: Bir porsiyon bonfile, Bir patates haşlama, Bir tabak taze fasulye, Bir kase cacık, Bir dilim kepek ekmeği, Bir domates. Yatmadan bir bardak şekersiz süt.

5.GÜN

Sabah: Bir bardak şekersiz süt, Bir yumurta, Bir dilim beyaz peynir, Bir dilim kepek ekmeği, Birkaç bardak şekersiz çay.

Öğle: 6 adet yağsız kıyma ve az ekmekle yapılmış Izgara Köfte, Bir ufak kase kaymağı alınmış yoğurt, Bir tabak süt ile yapılmış püre, Bir portakal. Bir Muz.

Akşam: Bir kase mercimek çorbası, Bir tavuk göğüs haşlama, Bir tabak Taze fasulye, Bir kase cacık, Bir elma veya portakal.

6.GÜN

Sabah: Bir dilim kepek ekmeği, Bir bardak süt, 8-9 tane siyah zeytin, Bir dilim beyaz peynir, Birkaç bardak şekersiz çay.

Öğle: Bir tabak yağsız et ile yapılmış türlü, Bir Kase Cacık, Bir ufak tabak yağsız yapılmış pilav, İki portakal. 1 Ayran.

Akşam: Bir dilim kepek ekmeği bir adet alabalık haşlama, Bir domates, İki havuç, Bir salatalık, Birkaç yaprak maruldan tabak, Bir tabak yağsız makarna İstediğiniz meyveden 1 porsiyon yiyin.

7.GÜN

Sabah: Bir bardak şekersiz süt,  Bir dilim kepek ekmeği, Bir dilim beyaz peynir, Bir domates, Birkaç bardak şekersiz çay.

Öğle: Bir tabak taze bezelye, Bir dilim kepek ekmeği, Bir kase cacık, İki havuç, İki domates, Bir haşlanmış patates, Bir elma ve bir portakal.

Akşam: 1 kase domates çorbası, 1  bonfile, 1 dilim kepek ekmek, 1  patates püre, 1 domates, 1 salatalık, 1 havuç, 1 muz.

En kolay ve etkili cilt bakımı nasıl yapılır? 5 adımda acil cilt bakımı

İLİŞKİLİ HABER

En kolay ve etkili cilt bakımı nasıl yapılır? 5 adımda acil cilt bakımı

BİR YORUM YAPIN 0