En doğurgan olunan günler! Ovülasyon dönemi (yumurtlama günü) nasıl hesaplanır?

Hamile kalmaya çalışıyorsanız denediğiniz yöntemleri ovulasyon yani yumurtlama dönemine denk getirerek bebek sahibi olma ihtimalini kuvvetlendirebilirsiniz. Peki ovülasyon dönemi nasıl hesaplanır? Doğurganlığın en fazla olduğu günler neler? Yumurtlama günü hesaplama cetveli nedir? Kadınlarda yumurtlama dönemi testi nasıl yapılır? Kadınlarda sağlıklı yumurtlama:

Anne ve baba olmak isteyen tüm çiftlerin çocuk sahibi olmak için denedikleri yöntemleri hamilelik şansının arttığı ovulasyon (yumurtlama) döneminde uygulamaları çok daha etkilidir. Bu bakımdan yumurtlama döneminin belirlenmesi ve ona göre hareket edilmesi oldukça önemlidir. Yumurtlama dönemine yakın zamanlarda girilen ilişki, hamilelik şansını arttırarak hamilelik oluşumuna temiz bir zemin hazırlayacaktır. Her sağlıklı kadının muhakkak takip etmesi gereken adet döngüsünde yumurtlama gününü hesaplamak son derece önemlidir. Yumurtlama günü belli olan bir kadının gireceği ilişki sonrasında müjdeli haberin gelmesi için bilmeniz gereken tüm detayları sizler için derlemeye çalıştık. Kadınlarda yumurtlama dönemi hakkında merak edilen bilgiler...

DOĞURGANLIK DÖNEMİ NEDİR? EN DOĞURGAN DÖNEMİ ANLAMAK İÇİN YÖNTEMLER...

Doğurganlık dönemi nasıl hesaplanır? Yumurtlama günü takvimi

Doğurganlık dönemi nasıl hesaplanır? Yumurtlama günü takvimi

TIKLA OKU: YUMURTLAMA KAÇ GÜN SÜRER?

Ergenlik döneminden menopoz evresine kadar geçen süreci kapsayan doğurganlık döneminde doğurganlığın arttığı ve azaldığı bazı evreler vardır. Hamile kalmak için en kuvvetli ihtimalin olduğu 5-6 günlük süreç yumurtlama zamanını sinyallerini verir. Herkesin adet kanamasının görüldüğü ay farklı olduğu için yumurtlama dönemi de farklıdır. Doğurganlık dönemini kolaylıkla tespit edebilmek için işinize yarayacak tavsiyeleri sizlere derledik.

1- Yumurtlama takvimi için adet döngünü takip et!

2- Servikal mukus salgını incele!

3- Yumurtlama ağrısını (mittelschmerz) gözlemle!

4- Tükürükle yumurtlama testi yap!

5- Yumurtlama evresinde vücut ısını ölç!

6- Yumurtlama döneminde rahim ağzını gözlemle!

DOĞURGANLIĞIN EN FAZLA OLDUĞU GÜN HANGİSİ? HAMİLELİK İÇİN NE ZAMAN İLİŞKİYE GİRİLMELİ?

Doğurganlığın en fazla olduğu gün! Doğurganlık günleri

Doğurganlığın en fazla olduğu gün! Doğurganlık günleri

TIKLA OKU: HIZLI VE KOLAY HAMİLE KALMA YOLLARI!

Yumurtalıklarda bekleyen olgunlaşmış yumurta döllenmek için salındığı vakit fallop tüpünde aşağı doğru geçerek oluşur. Adet döneminden 14 gün önce gerçekleşen yumurtlamanın adetten önce 12-18 gün arasında da ortaya çıkması normaldir. Yumurta yumurtladıktan sonra 1 gün boyunca canlı durabilir. Bu esnada hamileliğin oluşması için erkeğin sperm hücresine ihtiyacı vardır. Hamilelik için illaki yumurtlama gününü beklemenin gerek olmadığı bilinmelidir.

Çünkü sperm hücresi ilişki sonrasında fallop tüpünde 3-5 gün canlı durabilir. Yumurta yumurtalıkta salınınca hala döllenme şansı vardır. Yumurta döllenmeyince adet dönemi esnasında atılır.

YUMURTLAMANIN BELİRTİLERİ NELER? YUMURTLAMA NASIL ANLAŞILIR?

Sağlıklı kadın vücudunda her ay başı görülen adet döngüsünde vajinal akıntıda salgılar artar. Yumurta akı kıvamındaki şeffaf akıntı yumurtlamadan birkaç gün öne görülmeye başlar. Vücut ısısı ortalama 1 derece artar ve kasık bölgesinde ağrılar ortaya çıkar. Kimi zaman bu ağrıya hafif vajinal kanama da eşlik edebilir. Göğüsler hassaslaşır, karın şişer ve cinsel ilişki isteği artar.

KADINLARDA YUMURTLAMA DÖNEMİ TESTİ NASIL YAPILIR?

Düzenli bir regl süreci olan kadınlarda yumurtlama olayı regl kanamasından ortalama 2 hafta önce meydana gelir. Ovulasyon (yumurtlama) dönemi en kolay böyle belirlenir.

yumurtlama dönemi

yumurtlama dönemi

TIKLA OKU: HAMİLE KALMAK İÇİN DUALAR

REGL DÖNEMİ 28 GÜN OLANLAR İÇİN HESAPLAMA

Regl olma süreci 28 olan kadınlar regl olmadan 17 ya da 18 gün önce 1 hafta boyunca 2-3 günde bir fiziksel yakınlık halinde bulunmalıdırlar. 

REGL DÖNEMİ 30 GÜN OLANLAR İÇİN HESAPLAMA

Her 30 günde bir regl olan kadınlarda yumurtlama hesabı için regl kanamasının başladığı ilk günden 16. güne kadar yumurtlama hesaplanmalıdır.

REGL DÖNEMİ DÜZENSİZ OLANLAR İÇİN...

Regl dönemine ne zaman gireceği belli olmayan kadınlarda ovulasyon dönemini tespit etmek daha zordur. Ancak, regl kanamasından önce ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Yatak odası dekorasyonunda bej rengi nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yatak odası dekorasyonunda bej rengi nasıl kullanılır?
Evde karantinadayken oynanabilecek ücretsiz oyunlar

İLİŞKİLİ HABER

Evde karantinadayken oynanabilecek ücretsiz oyunlar
Hamileler ıhlamur içebilir mi? Ihlamur kanama ve düşüğe neden olur mu? Ihlamurun faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler ıhlamur içebilir mi? Ihlamur kanama ve düşüğe neden olur mu? Ihlamurun faydaları

BİR YORUM YAPIN 0