Doğum yaşı en geç kaç olmalı? Anne olmak için ideal yaş aralığı nedir? Yumurta yaşı hesaplama

Evliliklerini çocukla taçlandırmak isteyen çiftlerin çocuk sahibi olma kararını verirken göz önünde bulundurmaları gereken bazı önemli kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler sağlandığında sağlıklı birer anne baba adayı olma yolunda başarılı bir şekilde ilerleyecek çiftlerin bilmesi gereken önemli noktaları sizler için derledik. Peki doğum için en güvenli yaş aralığı nedir? Kadın ve erkeklerde doğurganlık yaşı nedir?

Dünyanın en güzel duygularından biri olan anne ve baba olma hissi, pek çok kimsenin hayalini kurduğu ve onu gerçekleştirmek için çeşitli yollar denediği bir durumdur. Evlilik yolundaki çiftlerin düğün sonrasında acele ettiği ya da birkaç sene sonrasına ertelediği çocuk planı, alınması gereken en önemli kararlardandır. Çiftlerin 'Ne zaman çocuğa sahip olmak istedikleri ve kaç çocuk düşündükleri' evlilik öncesinde konuşulması gereken en temel ve doğal konulardan biridir. Anne ve baba olmak isteyen kişilerin bu isteklerini kolay gerçekleştirmeleri ve hayal kırıklığı yaşamamaları için doğru zamanda hamilelik planlamaları yapmak oldukça önemlidir. Sadece anne adayı olacak olan kadının değil baba adayı olacak olan erkeğin de kendini babalığa hazır hissetmesi ve gerekli kriterlere sahip olması gerekir. Maddi ve manevi tüm hazırlıklara göğüs gerebilecek olan çiftlerin anne ve baba olmaları yolunda donanımlı bir bilgiye sahip olmaları gerekmektedir.

DOĞUM İÇİN EN GÜVENLİ YAŞ ARALIĞI NEDİR?

Doğum yaşı en geç kaç olmalı

Doğum yaşı en geç kaç olmalı

İkinci çocuk için ideal zaman nedir?İLİŞKİLİ HABERİkinci çocuk için ideal zaman nedir?

Üreme dönemindeki kadınlarda yaşın büyümesiyle birlikte doğurganlık oranının da azaldığı bilinmektedir. Bu durum yaş ilerledikçe yumurtalıkların kalitesizleşmesi ve sayısının azalmasıyla açıklanmaktadır. Annelik duygusunu tatmanın ve eş olmanın aslında belli bir zamanı ya da yaşı yoktur. Fakat belirli bir yaşın ardından, eşlerin beklentisi ya da bebek bakımına ilişkin beklentiler bireyleri zorlayabilir.

ideal hamilelik yaşı

ideal hamilelik yaşı

Macaristan’ın Semmelweis Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptıkları araştırmayla kadınların çocuk sahibi olması için en güvenli yaş aralığı ortaya koyuldu. 1980 ile 2009 yılları arasında doğum yapmış 31 bin 128 kadının verileri baz alınarak anne yaşı ile bebeklerde genetik olmayan doğum anomalileri arasındaki ilişki incelendi. Doğum anomalilerinin "en az görüldüğü 10 yıllık yaş aralığı"nı belirlemeye çalışan araştırmacılar, 23-32 yaş aralığının gebelik için ideal yaş aralığı olduğunu tespit etti.

Doğum için en güvenli yaş aralığı nedir

Doğum için en güvenli yaş aralığı nedir

DOĞURGANLIK EN FAZLA VE EN AZ HANGİ YAŞLARDA OLUR?

doğurganlık yaşı

doğurganlık yaşı

Kadınlarda doğurganlık ihtimalinin en fazla olduğu yaş aralığı 20'li yaşlarda iken, 32'den sonra yavaş yavaş azalmaya başlar. 37 yaş civarında birden düşük yaşayan üreme organı 40'lı yaşlarda kaybedilir. Erkeklerde ise doğurganlık ihtimali 50'den sonra azalır. Bu yaşlardan sonra anne ve baba olmak istisnai bir durumdur.

Sağlıklı bir hamilelik ve doğum için bedensel, ruhsal ve Hormonal dengelerin en verimli durumda olması gerekir. Dolayısıyla sağlıklı bir hamilelik dönemi için en alt yaş sınırı 18 olmalıdır. Hamilelik döneminde birtakım problemlerin görülmemesi için en üst yaş sınırının 35 olması normal sayılır.

Doğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERDoğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?

YAŞLARA GÖRE DOĞURGANLIK ORANI TABLOSU:

Kadınlarda doğurganlık oranının 30-33 yaşlarından itibaren hızla düştüğü görülmektedir. Bu azalma ile beraber 30 yaşındaki bir kadının her ay hamile kalma ihtimali %20 oranında, 38 yaşında canlı doğum oranı ise %50 oranında azalmaktadır. 40 yaşına gelen bir kadında bu azalma % 75’e yükselmektedir.

YUMURTALIK YAŞI NASIL HESAPLANIR? YUMURTALIK YAŞI HESAPLAMA

yumurtlama yaşı hesaplama

yumurtlama yaşı hesaplama

İleri yaş dönemindeki her kadında olmasa da bazı kadınların yumurtalık fonksiyonlarında büyük ölçüde bir değişkenlik görülmez iken tam tersi de olabilir. Genç yaşlardaki kadınların yumurta sayısı ve kalitesi tahmin edilenden daha fazla azalabilir. Burada asıl önemli olan nokta ise yumurtanın yaşıdır. Yumurtalık yaşı denilen şey her zaman takvim yaşı ile uyuşmayabilir. Yumurtalık yaşlanmasını ortaya çıkaran bazı testler ile sağlıklı ve doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Yumurta sayısını ultrasonografi ile sayılabilir ve regl döneminin 3. günü alınan hormon testlerine bakılır. Bu testlerin ismi, FSH, E2, AMH, İNHİBİN-B’olarak geçmektedir. Yumurtalıkların tek doz ilaç kürüne verdiği cevap ölçülür.

HAMİLE KALMAK İÇİN DOĞURGANLIK DİYETİ LİSTESİ

hamile kalmak için doğurganlık diyeti

hamile kalmak için doğurganlık diyeti

Kahvaltı:

1 tane yumurta

1 dilim peynir

1 dilim tam tahıllı ekmek

1 tane muz

2 tane tam ceviz

Ara öğün:

12 adet badem

Öğle:

1 porsiyon ızgara balık

Bol yeşil salata (1/4 avokado ile)

Ara öğün:

1 bardak süt

1 porsiyon meyve

Akşam:

8 yemek kaşığı dolusu mercimekli kısır

Cevizli ıspanak salatası

1 bardak kefir

Gece:

1 bardak süt

1 avuç ay çekirdeği

Evde ailece oynanabilecek oyunlar nelerdir? Evde oynanacak en güzel oyunları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Evde ailece oynanabilecek oyunlar nelerdir? Evde oynanacak en güzel oyunları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0