Hamilelikte x-ray cihazları zararlı mı? İşte uzmanlardan açıklama...

Hamilelik döneminde x-ray cihazları sınırı aşmadığı müddetçe anne adayına ya da bebeğe zarar vermez. Peki x-ray cihazları ne zaman hamileler için zararlı olur? Detayları haberimizde ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için anne adaylarının hem kendilerine hem de karınlarındaki bebeklerine ekstra dikkat etmeleri gerekir. Hamilelik haftalarının ilerlemesiyle anne adayının vücut ağırlığı giderek artar ve günlük hayatta yapabilecekleri faaliyetleri azalır.

Bunun için kendinizi yormadan ve az da olsa yürüyüş yapabileceğiniz yerler için alışveriş merkezlerinin ideal olduğunu düşünebilirsiniz. Buralarda takılan insanların sayısı fazla olduğundan hastalıkların kol gezdiği mekanlardır. Bu nedenle çok sık gitmemeye özen göstermelisiniz.

hamilelikte x-ray cihazları zararlı mı?

hamilelikte x-ray cihazları zararlı mı?

X-RAY CİHAZLARI HAMİLELER İÇİN ZARARLI MI?

Havaalanlarında ve Alışveriş merkezlerinin giriş kapısı bölümünde yer alan x-ray cihazları, bölgenin güvenliğinin sağlanması amacıyla yerini alır. Hamilelik döneminde ise elektronik cihazların bebeğe ya da anne adayına herhangi bir etkisinin olup olmadığı konusunda uzmanlar, x-ray cihazları için bir sakınca olmadığını belirtiyor.

Seviyesi çok düşük olan x miktarda maruz kalınan x ışınları ise bebeği olumsuz etkileyebilecek bir sonuca neden olmamaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamilelik boyunca maruz kalınan toplam radyasyon miktarıdır.

Üst sınır olan 0,5 REM miktarı derecesine gelinmediği sürece kendiniz ve bebeğiniz için bir risk bulunmamaktadır. Siz yinede tedbir amaçlı hamileliğin ilk trimesterında bu tür cihazlardan uzak durmanızda yarar var.

BİR YORUM YAPIN 0