Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır? Doğum ne zaman başlar?

Hamilelik döneminin sonlarına doğru görülen suyun gelmesi durumu doğumun normalden daha erken görüleceğinin habercisidir. Peki anne adaylarında su neden gelir? Hamilelikte suyun geldiği nasıl anlaşılır? Suyun gelmesi ile vajinal akıntının farkları neler? Hamilelikte suyun gelmesi ile ilgili merak edilen tüm bilgiler haberimizde!

Kendi başına mucizeden ibaret olan hamilelik süreci, anne adaylarının bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alabilmeleri için önemlidir. Sağlıklı ve rahat bir hamilelik dönemi için beslenmesinden sporuna kadar ekstra özen ve dikkat içerisinde olan hamilelikte bazen beklenmeyen olaylar gelişebilmektedir. Kendiliğinden doğal olarak gelişen bu süreçte; özellikle de doğuma yakın haftalarda anne adaylarının bebekten gelebilecek her sinyale dikkat etmesi, problem yaşama riskini en aza indirecektir. Hamileliğin son haftalarında özellikle dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de suyun gelmesidir. Bu işaret aslında doğumun yaklaştığını gösteriyordur. Hamileliğin 3. trimesterında görülebilen 'Suyun gelmesi' ya da 'Zarın erken yırtılması' sorununun vaktinden önce gerçekleşmesi erken doğumun en önemli sebeplerinden biridir. Çoğunlukla 38. haftadan sonra meydana gelen bu durum zamanında doğacak olan bebekler için sıkıntı oluşturmaz iken prematüre bebeklerde birtakım sorunlara neden olabiliyor. Peki hamilelikte bir anda gelen suyun bebeğe zararı var mı? Hamilelikte suyun gelmesi ile ilgili bilinmesi gereken tüm bilgiler haberimizin detaylarında...

HAMİLELİKTE SUYUN ERKEN BOŞALMASI NEDİR? (ERKEN MEMBRAN RÜPTÜRÜ) HAMİLELİKTE SUYUN ERKEN GELMESİ NEDEN OLUR?

hamilelikte suyun gelmesi neden olur? Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır?

hamilelikte suyun gelmesi neden olur? Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır?

Anne karnındaki bebeği başta mikroorganizmalar olmak üzere dışarıdaki tüm zararlı etkenlerden koruyan Amniyon zarı, doğum sırasında kasılmaların beraberinde getireceği gerginlikle rahim ağız kısmı açıklığa ulaşır ve sonrasında yırtılır. Amniyon sıvısı ise keseden dışarı çıkarak vajinadan akıntı gibi boşalmaya başlar.

Doğumun başlatılması için bazı durumlarda doktorlar tarafından özel alet yardımıyla delinerek açılan bu zarda aniden boşalan sıvı hamilelikte suyun gelmesi olarak ifade edilebilir. Bu duruma erken membran rüptürü (EMR) yani zarların erken yırtılması adı verilir.

HAMİLELİKTE SUYUN GELMESİ NASIL MEYDANA GELİR?

Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır?

Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır?

Hamilelik döneminde anne karnındaki bebeğin yer aldığı Amniyon kesesindeki sıvı, bebeği içinde yüzüyormuş gibi göstererek daha rahat hareket etmelerini sağlar ve kas gelişimlerine yardımcı olur. Normalde doğum sırasında yırtılması beklenen amniyon kesesindeki zarların, erken dönemde yırtılmaya başlaması sonucunda akan amniyon sıvısı hamilelikte suyun gelmesi olayının ta kendisidir. Anne adaylarının vajinasından su olarak gördüğü şey, aslında amniyon sıvısıdır.

Hamileliğin son haftalarında doğumun yaklaştığını gösteren kasılma ve sancılar gibi suyun gelmesi de doğum eyleminin başlayabileceğinin önemli göstergelerinden biridir. Hamilelik dönemi her ne kadar herkeste aynı şekilde ilerlemese de olayların gelişim zamanı farklı olsa da yaşanan şeyler aynıdır.

TIKLA OKU: DOĞUMUN KOLAY GEÇMESİ İÇİN OKUNABİLECEK DUALAR

hamilelikte su gelmesi

hamilelikte su gelmesi

Hamileliğin 37. haftasından sonra gerçekleşebilen doğum olayında 41. haftaya kadar süre vardır. Buradan yola çıkıldığında 37. ve 41. hafta aralığında hamilelikte suyun gelme ihtimali yüksektir.

HAMİLELİKTE SUYUN GELDİĞİ NASIL ANLAŞILIR? 

Her anne adayında aynı şekilde su gelmez. Kimilerinde birdenbire gelir iken kimilerinde hafif akıntı gibi gelir. Suyun gelme şeklinin değişkenlik göstermesi zarın yırtılmasına bağlıdır. Zar rahmin üstünden yırtılırsa sıvı seyrek ve yavaş gelir. Anne adayı bacaklarının arasından gelen sıvıyı akıntı ile karıştırabilir. Devamlı olabileceği gibi belirli zamanlarda da gelebilen sıvıya kasılmalar eşlik ediyorsa hazır olun doğum zamanı geliyor demektir!

''AYAKTA DOĞUM NASIL YAPILIR?'' ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

hamilelikte suyun geldiği nasıl anlaşılır

hamilelikte suyun geldiği nasıl anlaşılır

HAMİLELİKTE SUYUN GELMESİ İLE AKINTI NASIL AYIRT EDİLİR?

Vücudunda ıslaklık hisseden anne adaylarının bu akışkanlığın akıntıdan mı yoksa suyun gelmesinden mi kaynaklandığını anlamaları için bazı özelliklere dikkat etmesi gerekir. Akıntı ne kadar yoğun olursa olsun asla bacağa su dökülmüş gibi hissettirmez. Amniyon sıvısının gelmesi ile sonuçlanan suyun gelmesi durumunda ise aynı normal su gibi berrak ve akışkandır.

Eğer bebek kakasını yapmışsa koyu kahve ya da yeşil renkleri de gözlemlenebilir.

su geldikten ne zaman sonra doğum olur

su geldikten ne zaman sonra doğum olur

SU GELDİKTEN NE ZAMAN SONRA DOĞUM GERÇEKLEŞİR?

34. haftadan önce gelen su, doğumun erken zamanda meydana geleceğini gösterir. Suyun gelmesini takip eden 2 gün içinde doğum gerçekleşecektir. Suyun geldiğini fark ettiğiniz an doktorunuza gitmek en doğru yöntem olacaktır. Hastanede yapılan tetkikler sonucu doktor doğum zamanının geldiğini haber verirse anne adayına yapay sancı vererek 24 saat içinde doğumun gerçekleşmesini sağlar.

Hamilelikte kabızlık nasıl geçer? Bitkisel kür tarifleri ile doğal kabızlık tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte kabızlık nasıl geçer? Bitkisel kür tarifleri ile doğal kabızlık tedavisi
Hamileler için en ideal ve rahat doğum pozisyonu hangisidir?

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler için en ideal ve rahat doğum pozisyonu hangisidir?
Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi

BİR YORUM YAPIN 0