Hurma sirkesinin faydaları neler? Doğumu kolaylaştıran hurma sirkesi tarifi

Sofralarda tek başına yemeye alışık olduğunuz hurmanın sirkeli halini aklınızda canlandıramıyor olabilirsiniz. Ancak hurma ve sirke ikilisinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak olan karışımın mucize faydaları sizi hurma sirkesine karşı ikna edecek! İşte Hurma sirkesinin faydaları ve Dr. Feridun Kunak'tan evde hurma sirkesi yapımı...

Kuran-ı Kerimdeki birçok ayette geçen hurma mucizesi, Allah (c.c)'un bizlere lütfetmiş olduğu ve faydalanmamızı istediği en şifa dolu meyvedir. Sayısız faydaları arasında hem sağlığımıza hem de cildimize iyi gelen hurma, aynı zamanda hamile kadınların dertlerine de şifa gibi geliyor. Mübarek Ramazan aylarında Peygamber Efendimiz (SAV), mümin kimselere orucunu hurmayla hurma bulamıyorsak su ile açmamızı tavsiye etmiştir. Bu da imkanımız varsa hurmayı hayatımızdan eksik etmememiz gerektiğini gösteriyor. İster tek başına ister kür olarak uygulayabileceğiniz hurmalı tariflerin haricinde birde adını belki de ilk defa duyacağınız hurma sirkesi geliyor.

Hurma sirkesi nedir

Hurma sirkesi nedir

Hurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...İLİŞKİLİ HABERHurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...

Tek başlarına tüketildiği zaman ayrı ayrı şifası olan hurma ve sirke bir araya geldiği zaman günümüzde pek çok sorunun çözümü haline geliyor. Örnek vermek gerekecek olursa hamilelerin doğum korkusu imdadına yetişiyor ve kolay bir şekilde doğum yapma imkanı sağlıyor. Peki hurma sirkesinden en güzel nasıl faydalanırız? Hurma sirkesinin hamilelere faydaları neler? Ev yapımı hurma sirkesi nasıl hazırlanır? İşte hurma sirkesi hakkında bilmeniz gerekenler...

Hurma sirkesinin faydaları

Hurma sirkesinin faydaları

HURMA SİRKESİNİN FAYDALARI NELER?

Genelde Arabistanda ve Orta Doğu ülkelerinde tüketilmeye devam eden hurma sirkesi, yemeklerde ya da salatalarda çeşitlilik olsun diye tüketilmektedir. Ama en çok turşu yapımında kullanılmaktadır. Vücuda enerji depolanmasını sağladığı için 'Gençlik iksiri' de denilmektedir. Fazla kilolarınızdan şikayetçi olup diyet yapmaya çalışıyorsanız bu diyetini destekleyici bir içecek olan hurma sirkesini ılık suya ekleyip içtiğinizde açlığınız yatışacak ve iştahınızı kontrol edebileceksiniz.

Diyet dostu olmasının yanı sıra sağlık alanında da oldukça iyi olan hurma sirkesi bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser gibi birçok hastalığa karşı savaşır. Eğer hamilelik dönemindeyseniz ve doktorunuzda onay verirse hurma sirkesi içerek tahmin ettiğinizden daha rahat bir doğum gerçekleştirebilirsiniz.

Hormonları düzenleyerek vajinal kasları güçlendiren bu faydalı içecek, doğum sonrasında görülme riski olan kanamayı da en aza indiriyor. Burada kanama demişken yalnızca doğum kanamaları değil tüm kanamalar için geçerlidir. Ayrıca hurma sirkesinin süt üretimini arttırdığı da bilinmektedir. 

Hurma sirkesi nasıl yapılır

Hurma sirkesi nasıl yapılır

EVDE HURMA SİRKESİ NASIL YAPILIR? HURMA SİRKESİNİN KOLAY TARİFİ

MALZEMELER: Hurma, tuz ve su.

Dr. Feridun Kunak tarafından Trabzon hurması ile denenen bu tarif için öncelikli olarak, hurma kabuklarını soymadan önce sirkenin hazırlanması tavsiye edilmektedir. 5 adet trabzon hurmasını kavanoza koyup üzerine 1 çay bardağı saf (doğal) sirke eklemelisiniz.

Daha sonra 1 çay kaşığı tuz ekleyip kavanozun bitimine kadar su doldurmalısınız. 20 gün boyunca serin ve ışık almayacak yerde muhafaza edin.

Hurma sirkesi yapılışı

Hurma sirkesi yapılışı

Hurmalardan sirke yapımı:

30 adet hurmayı olduğu gibi ayrı bir kavanoza koyun. Yine bir tatlı kaşığı doğal tuz koyun ve geri kalanı suyla doldurun. Mineral değerlerinin kaybolmaması için çelik değil tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozu pamuklara sarıp iple sıkıca bağlayın 6 hafta kadar bekletin. Süzgeçle süzdükten sonra kavanoza ya da şişeye dökün.

EK BİLGİLER:

- Asit oranı az olduğundan mideyi zannedildiği gibi yakmaz.

- Hurma sirkesini maden suyu ile karıştırırsanız metabolizma hızını artar.

Ramazan ayında bağırsak temizliği nasıl yapılır? Bağırsakları temizleyen besinler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ayında bağırsak temizliği nasıl yapılır? Bağırsakları temizleyen besinler nelerdir?
İftarda ve sahurda kilo almamak için nasıl beslenmeliyiz? Uzm. Dyt. Canel Öner Sayar anlatıyor

İLİŞKİLİ HABER

İftarda ve sahurda kilo almamak için nasıl beslenmeliyiz? Uzm. Dyt. Canel Öner Sayar anlatıyor

BİR YORUM YAPIN 2

canan 4 yıl önce

ALLAH ALLAH!olur mu acaba yapsak

Toplam 3 beğeni

mehmet 4 yıl önce

olmaz mı, her türlü meyveden olur

Toplam 4 Beğeni