Hamilelerin güneşlenmesi zararlı mı? Sağlıklı ve hızlı bronzlaşma yöntemleri

Güzelliği ve bakımı her zaman ön planda olan kadınların yazın sıcağını fırsat bilerek hızlı ve sağlıklı bir şekilde lekelenmeden bronzlaşması için uyguladığı bazı yöntemleri görmekteyiz. İşe yarar bu yöntemleri kendi vücutlarında da uygulamak isteyen hamilelerin, bebeklerinin sağlığı için dikkat etmesi gereken pek çok nokta vardır. Peki hamileler güneşlenirken nelere dikkat etmeli, nasıl güneşlenmeli? En sağlıklı ve doğal yollardan nasıl bronzlaşılır? Hamilelikte bronzlaşma...

Yoğun geçen işlerin yorgunluğunu atmak ya da kafa dağıtmak için güzel bir tatili hak ettiğini düşünen kişiler, eşleriyle ya da yakın dostlarıyla ufak bir kaçamak yapmak için uygun ve güzel bir yer arayışında olabilir. Yazın kavurucu sıcaklarından kaçıp buz gibi sulara kendini atmak ya da güneşlenerek bronzlaşmanın keyfini sürmek isteyen kimselerin akıllarına bir soru takılabilir. O da hamilelik döneminde güneşlenmenin bebeğe herhangi bir yan etkisinin olup olmadığıdır. Peki uzmanlar ne diyor? Hamilelikte güneşlenmek zararlı mı? Doğal yollardan bronzlaşma...

TIKLA OKU: GÜNEŞ KORUYUCU KREM NASIL SEÇİLMELİ? GÜNEŞ ÇARPMASI VE ÖNLEMLERİ

sağlıklı ve kalıcı bronzlaşma

sağlıklı ve kalıcı bronzlaşma

Vücudun D vitamini ihtiyacını karşılama konusunda güneş ışınlarından yararlanmak gerektiğini belirten uzmanlar, sağlık açısından faydalarına vurgu yaparken hamilelerin çok uzun süre güneş altında kalmasını önermiyor. Özellikle de 11.00-14.00 saatleri arasında güneşe kesinlikle çıkılmamalıdır. Bu aralık hamilelerin güneş ışığına direkt etkilenmesine ve bazı olumsuzlukları da peşinden getirebileceğinin sonucudur. Fiziksel görünümüne karşı ekstra hassas olan kadınların güneş altında bronzlaşması ya da solaryuma girmesi için birtakım engeller vardır. Bu engellerin doktor ile konuşulması gerekir.

HAMİLELER YAZ TATİLİNDE NELERE DİKKAT ETMELİ?

hamilelerin güneşlenmesi zararlı mı? Hamilelikte güneşlenme

hamilelerin güneşlenmesi zararlı mı? Hamilelikte güneşlenme

1- AŞIRI SICAKLIK

Hamilelik döneminde vücut normal zamanlara göre çok daha hassas ve narin olacağı için sıcaklığı daha çok hissederler. Bu nedenle hamile kadınların sıvı tüketimine ve yüksek sıcaklıktan korunmaya karşı iki kat daha dikkat etmesi gerekir. Aksi halde hipertermi olabilir ve anne karnındaki bebekte spina bifida gibi sıkıntılara yol açabilir.

2- FOLİK ASİT YETERSİZLİĞİ

Araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, ultraviyole ışınları folik asit eksikliğine sebep olabilmektedir. Uzun süreli güneşlenme ya da bronzlaşma sonucu ultraviyole ışınlarına maruz kalınabilir.

(TIKLA OKU: HAMİLELİKTE FOLİK ASİT İHTİYACI NASIL KARŞILANIR?)

3- GÜNEŞSİZ BRONZLAŞTIRICILAR

Uzmanlardan bazıları güneşsiz bronzlaştırıcıları önerebiliyorken bazıları iyi bir tercih olmayacağını savunuyor.Normal şartlarda güvenli olsa bile kadınlar hamilelikte daha hassas olacağı için olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden ilk trimesterda önerilmez. Bu kremlerin doktor onayı almadan kullanılmaması gerekir.

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE İLİŞKİYE GİRİLİR Mİ? BEBEĞE SAKINCASI VAR MI?

HAMİLELER EN SAĞLIKLI NASIL BRONZLAŞABİLİR?

hamilelikte sağlıklı bronzlaşma yöntemleri

hamilelikte sağlıklı bronzlaşma yöntemleri

Hamilelik döneminde bilinen en sağlıklı ve güvenli bronzlaşma yolu losyon kullanımından geçmektedir. Bu yöntem ile bronzlaşmak ultraviole ışınlarının etkisi altında kalmadan gerçekleşeceği için ciltte yaşlanma ve kanser gibi riskler bulunmamaktadır. İçerisinde DHA maddesi bulunan losyonlar tercih edilebilir. Ancak bronzlaştırıcı losyonların içinde  güneş koruyucu bulunmadığı için yanında muhakkak en az 30 faktörlü kremler kullanılmalıdır.

HAMİLELİKTE BRONZLAŞTIRICI KREM KULLANILABİLİR Mİ?

Güvenilir olduğundan emin olunan bir markanın ya da doktorun tavsiye ettiği güneş koruyucu kremlerin kullanımı tavsiye edilir iken içerisinde kimyasal madde bulundurmamasına dikkat edilmelidir. Doğru ve uygun kullanım şekli ile tercih edilecekse hamilelikte bronzlaştırıcı kremlerin bilinen bir zararı yoktur.

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE ÇATLAKLARI GEÇİREN DOĞAL FORMÜLLER

HAMİLELİKTE BRONZLAŞMANIN DOĞAL YÖNTEMİ: EV YAPIMI BRONZLAŞMA KREMİ (UZM. SUNA DUMANKAYA'DAN)

Hızlı bronzlaştırıcı doğal yağlar

Hızlı bronzlaştırıcı doğal yağlar

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı kakao yağı,

4 çorba kaşığı susam yağı,

1 tatlı kaşığı kayısı yağı,

1 çorba kaşığı havuç yağı

2 çorba kaşığı ceviz yağı.

YAPILIŞI:

Yukarıda bahsedilen malzemeleri güzelce karıştırıp cam sprey şişesine boşaltın. Yüzünüzde dahil olmak üzere vücudunuza sürerek sağlıklı yoldan esmerleşebilirsiniz.

NOT: Herhangi bir yan etki riskine karşılık doktor onayı almadan denemeyiniz!

EN ETKİLİ DOĞAL BRONZLAŞTIRICI YAĞLAR:

1- HAVUÇ YAĞI

Havuç yağı bronzlaştırır mı?

Havuç yağı bronzlaştırır mı?

2- KAKAO YAĞI

Kakao yağı bronzlaştırır mı?

Kakao yağı bronzlaştırır mı?

3- SUSAM YAĞI

Susam yağı

Susam yağı

Tek yumurta ve çift yumurta ikizlerinin farkları

İLİŞKİLİ HABER

Tek yumurta ve çift yumurta ikizlerinin farkları

BİR YORUM YAPIN 0