Bosnalı çocuk hayranlar Elif ile buluştu

Elif dizisinin minik yıldızı İsabella Damla Güvenilir, Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği Saraybosna Çocuk Şenliği Tercihim Türkçe etkinliğine konuk oldu.

Kendi yaş grubundan yüzlerce çocuk tarafından yoğun ilgiyle karşılanan İsabella Damla Güvenilir, Bosna Hersek’te çocuk hayranları ile buluştu.

Üç sezondur Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Elif dizisinin ünü Türkiye sınırlarını aştı. Endonezya, Balkanlar ve Latin Amerika ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkede yayınlanan Elif, Bosna Hersek’in de gözde dizileri arasında.

Kanal 7’nin uzun soluklu dizisi Elif’in, Bosna Hersek’te çok sayıda çocuk hayran kitlesi bulunuyor. 2011 yılından beri Bosna Hersek okullarında Türkçe seçmeli dil olarak okutuluyor. Bu kapsamda Bosna Hersek’e davet edilen minik yıldız İsabella’yı Bosnalı çocuklar büyük bir sevgi ile karşıladı. Tercihim Türkçe Projesi’nde, Türkiye’yi temsil eden İsabella ise kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade ederken Bosna’yı çok beğendiğini ve tekrar ziyaret etmek istediğini söyledi.

Türkçe ve Boşnakça şarkıların seslendirildiği şenlikte İsabella, tüm çocukların eşit olduğunu belirtirken ‘’Bosna’dan tüm dünya çocuklarına… Ben bir çocuğum. Bosna’da, Anadolu’da. Tüm dünyada, kara tenli, beyaz tenli fark etmez.’’ şiirini de okudu.

BİR YORUM YAPIN 0