Mahkeme Güloğlu'na verilen cezayı açıkladı

Davut Güloğlu'nun, Sıla Gençoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılmasının gerekçesi belli oldu.

Mahkeme verdiği kararında şu ifadeleri kullandı:

"İncitici ve küçük düşürücü"

"Sanık ( Davut Güloğlu) sanatçıdır. Kendisi gibi sanatçı olan şikayetçi (Sıla Gençoğlu ) ile ilgili soruya onu hedef alan biçimde sinkaflı söylemi incitici ve küçük düşürücüdür. Bu söylem hakaret suç tipine uygundur. Yasada korunan hukuki yarar sanık tarafından ihlal edilmiştir. 

Davranışın Türk Ceza Kanunu'nda 125/1 maddesinde ifade edilen suçu oluşturduğu kabul ve benimsenmiştir. Bunun yayınlanacağını bilerek, öngörerek söylemiştir ve birden çok internet sitesinde aynı maddesin 2. fıkrasında (sesli, görüntülü ve yazılı hakaret maddesi) tanımlanan biçimde ileti duyurulmuştur.

Eylemde aleniyet unsuru da vardır. Sanık işi, mesleği, toplumdaki sorumluluk taşıyan yeri ve anılan söylemleri meslektaşı kadın sanatçıya karşı icra etmesi, zararın niteliği, birlikte göz önüne alındığında alt sınırdan ayrılmak ve teşdit uygulamak gerektiği kabul de benimsenmiştir. Aksine savunmalarına itibar etmek elverişli görülmemiştir. O halde kabul ve benimseme çerçevesinde sanığın cezalandırılmasına karar vermek gerekir"

Sıla'dan suç duyurusu

İLİŞKİLİ HABER

Sıla'dan suç duyurusu
Davut Güloğlu'nun cezası belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Davut Güloğlu'nun cezası belli oldu
İşte Sıla'nın yeni imajı

İLİŞKİLİ HABER

İşte Sıla'nın yeni imajı

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

ercanmeti 6 yıl önce

davut güloğlu bitmişsin hakaret ederek biyere gelemezssin zavallı kibrin sonu bu