Mehtap Bayri: Maskülen bir kadını oynamak isterim

yasemin.com'un sorularını yanıtlayan Mehtap Bayri, son bölümden hemen önce set hakkında bilinmeyenleri anlattı...

Yeşilçam’ın unutulmaz havasının son temsilcilerinden Hangimiz Sevmedik dizisinin setindeyiz. Ekrandaki samimi havayı solumak ve aklımızdaki soruları sormak için dizinin Ayşen’i Mehtap Bayri’yi bekliyoruz. İlk olarak 1999 yılında Deli Yürek dizisi ile geniş kitlelerce tanınan sanatçı, şimdilerde Ayşen karakteriyle evlerimizde misafir.

En az ekrandaki kadar samimi, zarif bir tavırla karşılıyor bizi ünlü oyuncu Mehtap Bayri, bizde önce ekranlara veda etmeye hazırlanan Hangimiz Sevmedik dizisinin Ayşen’i sonra hakkında merak edilenleri soruyoruz kendisine…

Hep başarılı işlerde izliyoruz sizi. Senaryo seçerken dikkat ettiğiniz özel bir kriteriniz var mı?

Hikaye çok önemli tabi ki. Mesela ‘Hangimiz Sevmedik’ projesi bana geldiğinde ben başka bir dizideydim fakat proje için o kadar heyecanlandım ki çalıştığım şirkete ‘Ben bu işin içinde olmak istiyorum’ dedim. Başladığı zamanda bu gün içinde piyasada olan işlerden çok farklı Hangimiz Sevmedik. Mahalle dizisi ve unuttuklarımızı bize anımsatan özlem gidereceğimiz bir işti. Bu yüzden içinde olmayı çok istedim. Sonrasında iki şirket kendi aralarında anlaştı ve ben bu projeye büyük bir hevesle geçiş yaptım.



Her rolünüzde başka kadın profili görüyoruz ve hiç biri size yapışmıyor ama ‘siz’ olmayı da başarıyor…

Oynadığım her kadın farklıydı. Şen Yuva dizisinde Mualla karakteriyle kızıyla aynı çocuğa aşık olan bir anneyi oynadım. Baktığınızda sokakta bununla ilgili kötü tepkiler almalıydım. Oysaki öyle olmadı. İnsanlar o anne ile empati kurdu, onun adına da üzüldü. Bitmeyen Şarkı’da pavyonda çalışan bir kadını oynadım ama yine seyirci bu kadını da kucakladı.

Çünkü hayatta hiç kimse safi kötü değildir. Yaptığı kötü davranışlar, hatalar vardır. Bunu böyle yansıtmak gerek. Sadece kötü ya da sadece iyi diye bir şey olmaz. Bunu seyirciye aktarabilirseniz o zaman o karakter size yapışmaz insanların hayatlarına kabul ettiği bir dost, arkadaş olur.

“İKİMİZDE COŞKULUYUZ”

Peki, Ayşen sizce nasıl biri?

Patavatsız, heyecanlı, komik, çatlak ama safiyane bir kadın…Ben senaryoyu okurken sadece karakteri değil karakterin senaryonun neresinde durduğunu da önemserim. Ayşen bu anlamda beni tatmin etti.  Çok coşkulu ve enerjik bir karakter. Ayşen’de bende enerjik ve coşkulu kadınlarız. Ayşen benim enerjime enerji kattı. Oynarken çok eğleniyorum.

Ayşen’in enteresan bir yönü var. Çocuklar Ayşen’e bayılıyor. Anneler, küçük çocuklarını alıp sete ziyarete geliyorlar. TV’de beni görünce ‘Ben Ayşen’e gideceğim’ diye tutturuyorlarmış.

“CENGİZ İLE ÇEKİMLERİ DURDURUYORUZ…”

Dizideki partneriniz Şener yani Cengiz Bozkurt ile enerjiniz muazzam, seyirci bu ikiliye bayıldı siz ne düşünüyorsunuz?

Cengiz’in muhteşem bir kalbi var ve çok zeki biri. Biz bu işte tanıştık. Biz Cengiz’le bu sezon sadece bakışarak, o sahneyi nasıl oynamamız gerektiğini kararlaştırır olduk. Oyunculuk bir alışveriş, bir paslaşmadır. Cengiz’den aldığım çok fazla şey var.  Adeta bir dans gibi o bana bir yol açıyor sonra ben ona. Bu anlamda çok şanslıyım. Hem güzel bir paylaşım alanı hem de eğlenceli bir ortam kurduk. Cengiz ile sahnelerimiz defalarca gülme krizine girdiğimiz için kesiliyor. Bizde ekipçe Ayşen - Şener ikilisini çok sevdik.

Cengiz Bozkurt ile başka projede görecek miyiz sizi?

Seyirci ikimizin arasındaki enerjiyi çok sevdi fakat şuan için başka bir projemiz yok. Ama umarım olur. Yürekten isterim bunu.

“BU PROJEDE OLMASAYDIM…”

Şuan bu projede olmasaydınız hangisinde olmak isterdiniz?

Valla çok fazla televizyon takip edemiyorum fakat eğer bu projede olmasaydım burada olmayı isterdim sanırım.

Sizi bu denli Hangimiz Sevmedik dizisine bağlayan nedir?

Öncelikle müthiş bir oyuncu kadromuz var. Yaklaşık otuz oyuncuyuz ve otuzu da tiyatro kökenli profesyonel isimler. Burada kısa sürede birbirimize kenetlendik. Ben sete gelirken şevkle, zevkle geliyorum. Hiç aklımdan bu proje olmasaydı diye bir soru geçmedi bu yüzden.

“HEPSİNİ İSTİYORUM!”

Oynamak istediğiniz bir karakter var mı?

Hepsini, bütün rolleri oynamak istiyorum.  Ama tabi yakın zaman için söylemem gerekirse bir sonraki işimde biraz daha maskülen bir kadını oynamak isterim. Erkeksi ya da erkek işinde çalışan bir kadın karakter olabilir.

Beğendiğiniz oyuncular var mı şuan dizilerde rol alan?

Bir sürü isim var fakat birkaçını söyleyecek olursam; Batuhan Uçar,  Can Yaman ve en çok güldüğüm isimlerden birisi olan Bülent Şakrak. Cengiz Bozkurt’u ise söylememe bile gerek yok sanırım.

FARKLI PROJELER DE YOLDA

Peki Tiyatro ne alemde?

Bu sene maalesef yapamadım. Bu yıla kadar aslında beraber götürebildim. Fakat bu yıl çok yoğundum. Önümüzdeki sezon muhakkak tiyatro sahnesinde de olacağım çünkü tiyatro hakikaten er meydanı. Tiyatro haricinde de farklı projelerim olacak. Sağlığım yerindeyken kendim ve insanlar için elimden geleni yapacağım

“SEYİRCİNİN AYRIM YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

'Televizyon işlerini, tiyatroya seyirci kazandırmak için yapıyorum' diyen sanatçılardan mısınız?

Ben her dalından zevk alıyorum. Sinemanın lezzeti başka tiyatronun başka dizininde hakeza. Gözümde biri diğerinden daha aşağı bir vaziyette değil. Ben seyircilerinde böyle bir ayrım yaptığını düşünmüyorum. Tek fark birisinde sizi kamera arkasından görüyor aranızda ekran var diğerinde direkt olarak karşısındasın. Ama inanarak yapıyorsanız seyirci o ekranı unutuyor zaten. Ben ve ekibim inanarak yapıyoruz ben Adile’nin Şener’in Ayşen’in yaşadığına inanıyorum. Seyircide inanıyor zaten. İnanmadığı projeyi hemen bırakıyor.

yasemin.com

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0