Tarkan'ın 'Beni Çok Sev' çalıntı mı?

Tarkan'ın rekor kıran "10" albümü hakkında şok iddia. Albümdeki 'Beni Çok Sev' şarkısının, Cem Özkan'ın 'Olmayacak Bir Hayal' şarkısı ile benzediği iddia ediliyor.

Tarkan'ın rekorlar kıran son albümünde bulunan 'Beni Çok Sev' şarkısının söz yazarı Günay Çoban ile Twitter'da bir kullanıcının arasında başlayan şarkı benzerliği tartışması büyüyor.  İddiaya göre Tarkan'ın 'Beni Çok Sev' şarkısı, Cem Özkan'ın 2012'de yaptığı 'Olmayacak Bir Hayal' şarkısı birçok benzerlik barındırıyor. 

Alevlenen tartışmaya Cem Özkan ve müzik yapım şirketi TMC Müzik'te dahil oldu. Şarkıyı incelemesi için Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Teknik Bilim Kurulu'na başvuran şirket, şu açıklamayı yaptı:

İNCELEME YAPILACAK

Günay Çoban şarkının söz yazarı olduğu için konunun birinci dereceden muhatabı değildir. Muhatabı olmamasına rağmen, şarkının 2013 yılında yapıldığını, noter ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) kayıtlarında belgeli olduğunu yazmıştır. Söz konusu, ‘Olmayacak Bir Hayal’ şarkısı 2012 yılında, yapımcılığını TMC Film Yapım'ın üstlendiği ‘Koyu Kırmızı’ dizisinin 7. bölümünde yayınlanmış ve 29.02.2012 tarihinde MSG'ye bildirilmiştir. Sosyal medyadaki yazışmaların muhatapları, sanatçımız Cem Özkan'ı mention'layarak, belki istemeyerek de olsa bizleri bu tartışmanın içine çekmiştir. Bizler, gerçeğin ne olduğunun netleşmediği bu tartışmanın Tarkan'a da zarar vereceğini düşünmekte, aynı zamanda gerek sanatçımız Cem Özkan'ın gerekse firmamızın doğru olup olmadığı netleşmeyen bu tartışmada yer almasını arzu etmemekteyiz. Cem Özkan'ın hem edisyonumuzda yer alması, hem de yorumcu sanatçımız olması nedeniyle, üyesi olduğumuz Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Teknik Bilim Kurulu'na, iki şarkının besteleri arasında benzerlik olup olmadığı; varsa benzerliğin boyutuyla ilgili inceleme yapılması üzere başvuruda bulunduk.”

Tarkan'dan 20 günde 32.2 milyonluk gelir!

İLİŞKİLİ HABER

Tarkan'dan 20 günde 32.2 milyonluk gelir!
Tarkan sahnede bir anda diz çöküp...

İLİŞKİLİ HABER

Tarkan sahnede bir anda diz çöküp...
Tarkan'ın şarkısıyla ilgili karar verildi

İLİŞKİLİ HABER

Tarkan'ın şarkısıyla ilgili karar verildi

BİR YORUM YAPIN 2

mehmet 6 yıl önce

pirimciler herzamanki gibi tarkanın peşinde

yücel özel 6 yıl önce

olmayacak bir hayal şarkısı ile yakından uzaktan bir alakası yok...tarkan asla böyle bişey yapmaz....