Murat Boz Kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Biyografisi

Son dönemlerin en popüler şarkıcısı Murat Boz kimdir? Hem işiyle hem de özel hayatıyla gündemden düşmeyen Murat Boz kaç yaşında? İşte, Murat Boz Biyografisi

Uzun yıllardır yaptığı şarkılarla hit olan Murat Boz, oynadığı filmlerle de adından söz ettiriyor. Özel hayatıyla da oldukça göz önünde olan ünlü şarkıcı sanat yaşamına nasıl adım attı. Murat Boz’un hayatına dair…

Murat Boz kimdir?

Murat Boz 7 Mart 1980 doğumludur. Cafer ve Ayşe Nedret Boz çiftinin evlatları Murat Boz aslen Zonguldak Karadeniz Ereğlilidir. İstanbul macerası 1995 yılında başlayan Boz, İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha lisedeyken müzik mecrasına adım atan ünlü şarkıcının bu yıllarda aldığı bir de ödülü vardır. Murat Boz, Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi olmuştur.

İşe vokallik yaparak başlayan ünlü şarkıcı Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey’de verilen konserlerde vokalist olarak bulunmuştur. En büyük isimlerin vokalliğini yapan Boz, uzun bir zaman da Tarkan’ın vokalisti olarak çalışmıştır.

Üniversite eğitimine de müzik alanında devam eden Boz, 1999 yılına gelindiğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Jazz Vokal bölümüne girmiştir. Daha sonra eğitimine İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde devam etmiştir. Bir süre Grup Rapsodi’nin solistliğini yapmıştır.

Ünlü şarkıcıların albüm,  sahne performansları ve reklam müzikleri dahil pek çok işte çalışmıştır. O isimlerin arasında;  Murat Boz, Shakira, Tarkan, Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Grup Hepsi, Zeynep Dizdar ve Zeynep Mansur vardır.

Murat Boz’un müzik dünyasına adım atışı 2006 yılına rastlar. O yıl “Aşkı Bulamam Ben” parçasıyla hızlı bir giriş yapan Murat Boz oldukça beğenilmiş ve kısa sürede ünü yakalamıştır. İlk single çalışmasının hemen ardından 2007 yılında ilk stüdyo albümü “Maximum” gelmiştir.

2008 yılında yayınladığı “Uçurum” ilk EP çalışması olmuştur. 2009 yılında yayınladığı “Şans” ise ikinci stüdyo albümünün "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarına klip çekmiştir. Albümdeki “İki Medeni İnsan” şarkısında Soner Sarıkabadayı ile düet yapmıştır. İkinci single çalışması olan “Hayat Sana Güzel”i 2010 yılında çıkarmıştır. 2011 yılında “Aşklarım Benden Büyük” albümünü piyasaya sürmüştür. Albümün “Kalamam Arkadaş”, “Geri Dönüş Olsa” şarkıları listelerin zirvesinde yer aldı. Daha sonra sevilen şarkılarının remixlerinden oluşan albümü “Dance Mix”i yayınladı. Murat Boz askerliğini 2011 yılında bedelli olarak yaptı. Albümlere uzun bir ara veren Murat Boz 2016 yılında “Janti” adlı albümünü piyasaya sürmüştür.

2011 yılından bu yana Acun Ilıcalı yapımı O Ses Türkiye yarışmasında jüri üyesi olarak bulunmaktadır. 2014-2015 sezonunda bir süre ara veren Boz halen bu görevi sürdürmektedir.

2014-2015 sezonunda ise yine Acun Ilıcalı’nın yapımcılığı üstlendiği Yetenek Sizsiniz yarışmasında Acun Ilıcalı, Özgü Namal ve Eser Yenenler ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

Murat Boz menajeri Eliz Sakuçoğlu ile 2008 yılında Almanya’da evlenmiş ve 2012 yılında Türkiye’de boşanmıştır.

Son yıllarda sinema oyuncusu olarak izlediğimiz Murat Boz, 2014 yılında “Hadi İnşallah” adlı sinema filminde Büşra Pekin, Cezmi Baskın, Sinasi Yurtsever gibi isimler ile beraber rol aldı.

2016 yılında vizyona giren, başrollerini Burak Özçivit ve Aslı Enver ile paylaştığı “Kardeşim Benim” filminde rol almıştır. Başrollerinde yine Murat Boz ve Burak Özçivit’in “Kardeşim Benim 2” filminin çekimleri halen devam etmektedir.

murat-boz-aslen-nerelidir

murat-boz-aslen-nerelidir

Aldığı Ödüller:

Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi olmuştur.

Kral TV Video Müzik Ödülleri, Altın Kelebek Ödülleri ve İstanbul FM Altın Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödüllerini almıştır.

Rol Aldığı Filmler:

2014- Hadi İnşallah

2016- Kardeşim Benim

Albümleri:

2006- Aşkı Bulamam Ben

2007- Maximum

2008- Uçurum

2009- Şans

2011- Aşklarım Büyük Benden

2016- Janti

Murat Boz Aslı Enver'i istemeye gidiyor

İLİŞKİLİ HABER

Murat Boz Aslı Enver'i istemeye gidiyor
Aslı Enver kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Biyografisi

İLİŞKİLİ HABER

Aslı Enver kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Biyografisi
Murat Boz'a şok dava! Sigortasız çalıştırdığı...

İLİŞKİLİ HABER

Murat Boz'a şok dava! Sigortasız çalıştırdığı...

BİR YORUM YAPIN 6

aslı 4 yıl önce

keşke bende tanısaydım

Toplam 1 beğeni

Gerçekler 6 yıl önce

Murat Boz Zonguldak' ta doğup büyümüştür ama babası Trabzon Tonya lıdır. Hemşerim olur ve nerdeyse Murat Boz hariç tüm akrabalarını tanırım

Toplam 7 beğeni

himm 5 yıl önce

afferin 10 puan

Toplam 2 Beğeni

melek 6 yıl önce

Merveye katılıyorum ben

Toplam 3 beğeni

merve 6 yıl önce

Allahım murat boz bukadar tatlı olurmu bende zondulaklıyımm ☺

Toplam 6 beğeni

efe 6 yıl önce

Haklısın valla

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun